arch/ive/ief (2000 - 2005)

Vrijlating Jahjah: waanzinnige voorwaarde!
by Geert Cool Tuesday December 03, 2002 at 03:42 PM

De raadkamer zag zich verplicht tot het vrijlaten van Jahjah maar legde direct een strenge voorwaarde op: Jahjah zou niet mogen deelnemen aan "publieke manifestaties"! Wat volgt: een verbod van elke kritiek op het stadsbestuur?

De raadkamer in Antwerpen zag zich verplicht tot het vrijlaten van Dyab Abou Jahjah. Jahjah werd eind vorige week opgepakt op vraag van het politieke establishment. Er is nadien grondig gezocht naar een ernstige reden om deze aanhouding te verantwoorden, maar de vrijlating wijst erop dat deze niet werd gevonden.

Ook de talrijke media-berichten, gaande van de aanwezigheid van wapens tot duistere financiële bronnen, werden blijkbaar niet bevestigd. Hierdoor zag de raadkamer zich verplicht tot het vrijlagen van Dyab Abou Jahjah. Deze vrijlating gebeurt evenwel onder voorwaarden: Jahjah mag drie maanden lang niet deelnemen aan publieke manifestaties en moet zich ter beschikking houden van het gerecht.

De voorwaarde dat hij niet mag aanwezig zijn op publieke manifestaties doet ernstige vragen rijzen. Het wordt Abou Jahjah verboden om deel te nemen aan meetings, optochten,... wat een inperking betekent van de mogelijkheden om zijn mening te uiten.

De beperkingen op de vrije meningsuiting in Antwerpen zijn overigens niet beperkt tot Abou Jahjah. Volgens VLD'er Van Campenhout is het stadsbestuur het eens over een verbod op pamfletten waarin de politie in vraag gesteld wordt! Dergelijke pamfletten zouden niet meer mogen verspreid worden. Volgens burgemeester Detiège zou er daartegen enkel opgetreden worden door het opstellen van een proces-verbaal. Wat is de volgende stap? Wordt straks iedere kritiek op het stadsbestuur verboden?

LSP-HYPOCRIETEN
by nadia Tuesday December 03, 2002 at 03:50 PM

jullie hebben ALLES ALLES gedaan om bij te dragen tot ONS te criminaliseren en om te zeggen dat de arabische bevolking haar lot in handen van Israël te leggen.

en nu zogezegd opkomen voor Dyab Abou Jahjah ? Bah !!
Hier jullie laster-campagne die NIKS verschilt van alle grote racistische partijen:

1. "Ik was ook in Antwerpen en zag de betoging. Het was heel vreemd en verward. Een grote groep riep slogans als "Hamas, Jihad, Hezbollah". Toen zijn we met de aanwezige LSP-leden uit de betoging gestapt." zo schreven jullie onmiddellijk na onze betoging op 3 april in Antwerpen voor Palestina op Indymedia. Dat is de beeldvorming die jullie vanaf de eerste seconde over ons in de wereld hebben gestuurd: vreemd, verward... beste is uit de betoging stappen en ons te "distantieren"

2. "Toen op het begin een groep betogers slogans riep als steun voor Hamas en andere moslimfundamentalistische groeperingen, besloten wij om de betoging te verlaten. We denken immers niet dat de moslimfundamentalisten een antwoord te bieden hebben op het conflict in het Midden-Oosten. Integendeel, door de zelfmoordaanslagen wordt de
polarisatie versterkt langs nationalistische lijnen.", dat schreef Geert Cool op 4 april in be.politics over onze betoging. Net als alle grote racistische partijen zegde de AEL dat wij "moslimfundamentalisten" zijn die "geen antwoord bieden".

3. "Wij halen onze mosterd noch uit de westerse media, noch van enkele academici, noch van ramptoeristen of de - al dan niet echte - missionarissen", zei jullie grote baas Byl op 10 april op Indymedia. Byl vindt dus dat de AEL of Zohra Othman ramptoeristen zijn en missionarissen omdat we geld inzamelen voor het proces tegen Sharon en solidariteitsbrigades naar Jenin zenden.

4. Karel Mortier van LSP zegt op Indymedia: "Volgens mij hebben de Palestijnen de steun van de Israëlische bevolking nodig om de bezetting te stoppen". Zo de arabische gemeenschap moet dat niet oplossen, neen de Iseraëlische bevolking. JUST hetzelfde als Agalev.

5. Ene Joris van LSP zegt op 12 april op Indymedia dat Arafat verantwoordelijk is voor de doden in Jenin: "Het is trouwens opmerkelijk dat Arafat die we nu ook al niet meer corrupt mogen noemen zijn volk de dood in jaagt door op te roepen tot verzet. Hij is verantwoordelijk voor wat in Jenin gebeurt. Hopelijk zal hij ooit verantwoording moeten over afleggen voor dit avonturisme." Wat een GROFFE taal: de arabische bevolking is verantwoordelijk voor Jenin

NEEN, LSP wij hebben jullie VALSE STEUN niet nodig. Kom die zaken maar eens in Borgerhout uitleggen

ideetje en Nadiarazernij
by Chimmel Tuesday December 03, 2002 at 04:12 PM

Liefste Nadia,
Even opmerken, ik ben geboren in Borgerhout en ben reeds regelmatig geconfronteerd met Polizeicriminelen, dus vind ik dat ik wel mag spreken.
Het oorspronkelijke artikel hier bovenaan, is geschreven door een individu, daarom is het ronduit Idioot om gelijk heel zijn vereniging - die ik overigens helemaal niet ken - te veroordelen.
Net zoala Abou Jahjah oude gedachten heeft verworpen, heeft iedereen dat. Je struikelt over woorden en ooit gedane uitlatingen. Er zijn miljarden mensen die zich van de islamitische Jihad distantiëren.

Mag ik trouwens weten wie de standpunten van de AEL grondig heeft gelezen of uit eerste hand heeft gehoord?

Verantwoordelijkheden over slachtpartijen bij bepaalde mensen leggen is dwaas. Je verzeilt in eeuwige discussies over schuld: de soldaat of de generaal? Beide zeg ik.

Nadia, ik heb het gevoel dat je heel je artikel hebt geschreven in een vlaag van razernij en kortzichtigheid.

Ik kreeg trouwens een klein leuk ideetje;
Als je de politie niet mag bekritiseren zit je in een militaristisch bestuur.
Daarom pleit ik voor een plakactie doorheen heel groot-antwepen à la Loesje (zie http://www.lesje.nl) om dat eens aan de kaak te stellen. Alle passanten die passeren kunnnen zo eens denken over allerlei zaken zoals politiecriminaliteit.

Geen opgestoke vingetjes nodig
by Jonas Tuesday December 03, 2002 at 04:23 PM

Beste schimmel.

Waarom zou nadia in een vlaag van Razernij verkeren. Al meer dan een jaar lang zijn er mensen die zich als links voordoen die meest goere dingen over het AEL hebben gezegd op deze website.

Ze hielpen mee aan creatie van het huidige climaat tegen het AEL en ze zijn mee verantwoordelijk voor golf van Islamofobie die reeds leide tot 5 doden op zes maanden (1 Temse, 2 Schaarbeek, 1 Charleroi, 1 Antwerpen)

Ik vind het niet meer dan normaal, dat men vandaag die pseudeo linksen eens wijst op hun verantwoordelijkheid.
Dat ze zich samen met AGALEV en SPA maar eens serieus gaan bezinnen over hun rol en houding.

Bovendien Schimmel is het goed opgemerkt van jou dat het tekstje haast moet komen van een razenden of een gek.
4/5 van dat tekstje zijn woorden van de mensen van LSP.

En wees gerust Nadia kent de standpunten van AEL, ik ook, ze staan al maanden op de site van het AEL.

Spelletjes
by Karel Mortier Tuesday December 03, 2002 at 04:42 PM

Volgens mij is Nadia er veel te vlug bij om te spreken van een vlaag van razernij en of kortzichtigheid. Ik vraag me af wie al die gegevens over de LSP zit te verzamelen.

Ik heb nog nooit (voor zover ik me nog kan herinneren) mijn (volledige)naam opgegeven op Indymedia en toch weet Nadia wie ik ben en wat ik weken zoniet maanden geleden heb geschreven.

Wat Nadia schrijft is natuurlijk volledig uit zijn context gerukt en wordt hier op een schandalige manier misbruikt om mensen en organisaties te beschadigen. Is dat nu net niet iets wat jullie (ook) de politie en de media verwijten?

Ik denk dat bepaalde mensen/organisaties de migranten op een schandalige manier gebruiken om bepaalde politieke rekeningen te vereffenen.

Laten we geen politieke spelletjes spelen. De migranten hebben daar geen enkele boodschap aan. Laten we samen een front vormen tegen de criminalisering van de ,progressieve, organisaties en bewegingen maar laten we niet beginnen met elkaar te criminaliseren.

Groeten

Tweede poging tot reactie op Nadia
by GC Tuesday December 03, 2002 at 04:54 PM

Ik had een reactie hier gemaakt, maar volgens de server van Indymedia was mijn reactie hier al bekend :-)

In 't kort dan maar:

1/ Blijkbaar is wie het niet eens is met "Hamas, Jihad, Hezbollah" volgens Nadia op voorhand verdacht. Moeten we ons bij die slogans neerleggen misschien?

2/ LSP heeft AEL nooit fundamentalistisch genoemd. We hebben wel kritiek op het feit dat de AEL op de betogingen die ze klaarblijkelijk organiseerde geen antwoord geboden heeft op de aanwezige fundamentalisten.

3/ Klasse-eenheid is inderdaad een sterk wapen en dus is eenheid van Palestijnen met Israëlische arbeiders en andere onderdrukten noodzakelijk. Het zou een bijzonder sterk wapen vormen. Vergeten hoe de hoofdvijand zich wel eens in eigen land bevindt?

4/ Die laatste reactie van ene Joris: wie is die Joris? Van waar komt dat bericht? Ik ben het er alvast niet mee eens en betwist dat het van een LSP'er komt.

Nadia, ik heb de indruk dat jij LSP allerhande verwijten maakt zonder ons te kennen. En laat dat nu toch wel net hetgeen zijn dat je terecht verwijt aan de burgerlijke media met betrekking tot hoe zij uw organisatie allerhande verwijten maken!

GC

Sorry hoor
by Jonas Tuesday December 03, 2002 at 05:16 PM

Sorry hoor, maar voor mij heeft Nadia 100% gelijk.

Wat is jullie porbleem gasten, vinden jullie het verdacht dat mensen de zoekrobot op deze website gebruiken.
Het zegt veel over jullie hoor.

Voor zover ik Nadia ken is ze al actief van ongeveer in april op deze website.
Jullie kunnen nog van geluk spreken dat ze KAm of Micha niet citeert, dat zou pas leuk worden.

Jullie zouden beter eens ingaan op de argumenten die ze aanrijkt, in plaats van het verdacht te vinden dat mensen dat mensen onthouden wat voor stommiteiten jullie allemaal vertellen.

hoe cool is cool?
by de man in het zwart Tuesday December 03, 2002 at 06:14 PM

de kern van het betoog van cool en met hem de hele LSP-MAS is :

"Vergeten hoe de hoofdvijand zich wel eens in eigen land bevindt?"

met andere woorden: niet de zionistische staat israel is de hoofdvijand van het palestijnse volk, maar 'bourgeois' arafat.

ga dat in jenin of bethlehem maar eens uitleggen, beste cool, maar zorg voor een goede lijfwacht, want het zou wel eens warm kunnen worden.

Stommiteiten
by Karel Mortier Tuesday December 03, 2002 at 07:24 PM

Voor ons is het marxisme geen stommiteit Jonas.

Het is allemaal een kwestie van prioriteiten. Jullie zijn bereid om reactionaire soms fundamentalistische zotten te steunen tegen het ,imperialisme, terwijl wij consequent een klassenanalyse maken en een klassestandpunt innemen.

Volgens mij hoort een marxistische partij dat ook te doen maar tja dat leren ze zeker niet op jullie zomerschool?

karel Mortier alias Kam
by ex trotskist Tuesday December 03, 2002 at 08:24 PM

Ik heb het in een vorige kommentaar al geschreven: voor sommige trotskisten bestaan er een aantal toverwoorden:
klassenanalyse, marxisme, klassenstandpunt, marxistische partij. Als die woorden maar genoeg gebruikt worden in een kommentaar dat denkt men indruk te maken.
Neen Kam, de toetssteen zijn de standpunten en het gedrag in konkrete dossiers: Palestina, Irak, AEL, enz.
Jouw partij kiest keer op keer de opportunistische kant:
- als angsthazen weglopen omdat sommige betogers de goegemeente uitdagen
- liever een platform van de gevestigde partijen steunen dan een radikaal platform.
- achter de SPA aanlopen om de AEL te veroordelen.

Hou je marxistische pretentie maar achterwege. Ik weet dat je noch Trotsky, noch Marx gelezen hebt

Big Brother
by KarelM Tuesday December 03, 2002 at 09:26 PM

Ex-trotskist? Wat doe je eigenlijk in het dagelijks leven? Wachten op Indymedia tot ik iets schrijf om je dan anoniem een keertje te kunnen laten gaan. Wie is er ook al weer een angsthaas? Ik kom er tenminste voor uit wie af wat ik ben.

Ik heb geen zin om iedere keer op dezelfde onzin te reageren. Ik weet niet wat je doelstelling zijn maar het valt me toch al weer op dat bepaalde organisaties en mensen opnieuw bezig zijn met alles en iedereen die hen niet aanstaat zwart te maken. Het verhaal van de 17de is zich helaas opnieuw aan het herhalen. Wie niet met ons is tegen ons en moet met alle middelen worden bestreden.

Eerst wordt de Vonk op een systematische wijze de grond ingeboord en nu komen wij aan bod. Het gebeurd me allemaal veel te nauwkeurig om te spreken van toeval.

Ik ben niet bang om de discussie aan te gaan zolang het op een eerlijke manier gebeurd maar ik moet constateren dat sommigen daar niet toe bereid zijn.

Groeten

PS. Niet alleen slagen sommige mensen er in om mijn echte naam te ontdekken maar nu zijn ze ook al te weten gekomen dat ik nog nooit Marx of Trotski heb gelezen. Je zou van minder bang worden. Wat weten ze nog allemaal van mij. :)

ps2. Is het mogelijk dat ik onder de naam KaM geen berichtjes meer kan posten op Indymedia of is er een technisch probleempje?

6 April
by Jeannk Tuesday December 03, 2002 at 10:16 PM
jeannk@hello.be

Je hebt twee comments geplaatst onder een artikel van Christophe Callewaert, gepubliceerd op 6 April onder je eigen naam. Dus stop maar met je insinuaties het is logisch dat als Nadia via de zoekfunctie op zoek gaat naar jullie eerder gepubliceerde zever dat ze die dan ook vindt. Het feit is dat wat Nadia zegt waar is en jij haar en de PvdA (waar zij bij mijn weten geen lid van is) verdacht probeert te maken, in plaats van te antwoorden. Voila meneer de marxist.

6 april
by KarelM Tuesday December 03, 2002 at 10:47 PM

Da's bijna een jaar geleden. Ik heb ondertussen ook al mijn naam gevonden. Kom't ervan als je niet anoniem reageert. Ik blijf erbij dat ze wel heel vlot de bewuste citaatjes heeft gevonden. Ik heb er geen probleem mee dat mensen gegevens verzamelen zolang ze dan maar niet doen alsof het een spontane reactie is zonder verdere bedoeling.

Ze is er ook in geslaagd om een citaatje van Geert te zoeken die op 4 april op be.politics is verschenen. Nu weet ik wel dat je via Google alles wat Geert de laatste 10 jaar heeft uitgespookt kan volgen maar toch vind ik het straf om al die gegevens op zo'n korte tijd te verzamelen.

Ze reageert trouwens niet op wat Geert schrijft. Ze probeert ons onmiddellijk zwart te maken en nu maak je mij het verwijt dat ik niet wil ingaan op die verwijten!

En dan maar klagen dat jullie door de burgerlijk pers ,gedemoniseerd, worden. Jullie passen identiek dezelfde technieken toe om jullie eigen tegenstanderes de mond te snoeren. T'is maar dat je het weet.

Groeten

n'importe quoi
by ex trotskist Tuesday December 03, 2002 at 11:12 PM

Neen Kam,

Ik reageer enkel als ik onozelheden lees zoals:

"Het is allemaal een kwestie van prioriteiten. Jullie zijn bereid om reactionaire soms fundamentalistische zotten te steunen tegen het ,imperialisme, terwijl wij consequent een klassenanalyse maken en een klassestandpunt innemen."

Dergelijke kommentaar is natuurlijk niet onschuldig.
Wie zijn die reactionaire, fundamentalistische zotten?
Bush, Blair, de paus?
Abou Jajah?
Saddam Houssein?

De diskussie op deze pagina's gaat over Abou Jajah en AEL. Ik vermoed dat je dus Abou Jajah bedoelt.

De aandachtige lezer zal ondertussen twee zaken opgemerkt hebben:
1. Abou Jajah kan men zonder problemen in het progressieve kamp situeren.
2. Abou Jajah is geen fundamentalist.

Bedoel je Saddam Houssein.

1. Iedereen weet dat hij geen fundamentalist is.
2. In de mate dat hij zich verzet tegen het Amerikaans imperialisme stelt hij een progressieve daad.

Het discours over Jajah en Houssein als zouden het reactionaire, soms fundamentalistische zotten zijn hoorde ik tot nu toe van het Vlaams Blok, resp. Bush.
In fijn gezelschap bevindt u zich.

Wij ( dat is dan LSP) maken een klasseanalyse. O ja?
Waaruit bestaat die klasseanalyse dan?
Ik dacht dat de meest verdrukte laag van de bevolking de werkers van marokkaanse afkomst waren. Ik zie dat die zich (terecht) revolteren. Dus verwacht ik van een marxist dat hij die werkers steunt met alle middelen. Niet de "marxist" Kam natuurlijk voor wie het woord "klasseanalyse" iets is waarmee hij denkt indruk te maken.

Ik dacht dat volgens een klassenanalyse de Palestijnen de antikoloniale kracht zijn die volop moeten gesteund worden door marxisten. Niet door LSP en Kam natuurlijk die vinden dat aan een deel van de kolonialen (de Israëlische arbeiders) concessies moeten gedaan worden.

Ik dacht dat volgens een klassenanalyse het Derde Wereld land Irak 100 % moet gesteund worden in zijn verdediging tegen de enige monsterlijke wereldmacht VSA? Neen volgens Kam zij klassenanalyse: de omverwerping van Saddam Houssein staat nu op de agenda.

enz. enz.

Eerlijk gezegd: ik zie niet waar er één element van klassenanalyse of klassenstandpunt is. Alleen het overnemen van de argumentatie van de machthebbers: "de opstandelingen zij fundamentalisten en reactionairen"

Af en toe citeer ik graag:
"
The Communists are distinguished from the other working-class parties by this only:

(1) In the national struggles of the proletarians of the different countries, they point out and bring to the front the common interests of the entire proletariat, independently of all nationality.

(2) In the various stages of development which the struggle of the working class against the bourgeoisie has to pass through, they always and everywhere represent the interests of the movement as a whole. "

(Ra, ra, ra: Marx, Trotsky of Lenin?)

In de huidige kontekst betekent dit: het volledige proletariaat heeft als gemeenschappelijk belang dat de strijd tegen de VSA op de voorgrond wordt gebracht.
Als LSP dus van de strijd tegen Houssein een sleutelkwesties maakt, dan maken ze van een ondergeschikte kwestie een hoofdkwestie.

Conclusie Kam: denk twee maal na voor je onnozele kommentaar geeft. En als je het toch doet, accepteer dat ex-trotskist je van repliek dient.

Advocaat van de duivel.
by KarelM Wednesday December 04, 2002 at 12:09 AM

"The Communists are distinguished from the other working-class parties by this only:

(1) In the national struggles of the proletarians of the different countries, they point out and bring to the front the common interests of the entire proletariat, independently of all nationality.

(2) In the various stages of development which the struggle of the working class against the bourgeoisie has to pass through, they always and everywhere represent the interests of the movement as a whole. "

Je bent nog dommer dan ik dacht en dan probeer je andere mensen de les te spellen. Je gebruikt citaten die je eigen opmerkingen de grond in boren en ons een duwtje in de rug geven. Wat denk jij dat we doen en wat jij en andere organisaties niet doen? Als je nog een keertje citeert gebruik dan citaten die je eigen stellingen steunen. Je zou een zeer goede advocaat zijn. Moest je al je clienten op die manier verdedigen.

Arafat, Saddam en de kliek die ze rond hen hebben verzameld behoren tot de onderdrukte klasse! Marx en Engels zouden zich omdraaien in hun graf moesten ze dit horen.


België steunt Israël dus de Belgische arbeiders zijn daar verantwoordelijk voor net zoals de Israëlische arbeiders verantwoordelijk zijn voor het leed van de Palestijnen.

De Belgische arbeiders maken trouwens geweren voor Israël. De arbeiders van FN zijn vijanden van het Palestijnse volk en zijn mede verantwoordelijk voor hun onderdrukking.

Uiteraard vormen zij daarom een legitiem doelwit voor zelfmoordaanslagen van de Palestijnse vrijheidsstrijders Hamas,PFLP etc.....

Als marxist moeten we die acties steunen.

België zal wellicht de VS steunen in zijn strijd tegen Irak uiteraard zijn de Belgische imperialistische en koloniale arbeiders daar verantwoordelijk voor. We moeten samen met Saddam vechten tegen die imperialistische Belgische koloniale arbeiders.

Uiteraard zijn de Belgische arbeiders verantwoordelijk voor de dood van 6 miljoen congolezen tijdens het bewind van Leopold 2.

Laten we samen met alle onderdrukte volkeren en vooral met hun leiders Saddam, Kabila, Mugabe etc.. vechten tegen die imperialistische Amerikaanse, Belgische en Israëlische arbeiders...

Da's pas een marxistische analyse hé. :)

Snap je nu waarom er nood is aan een klassenanalyse en dat je maar zever zit te verkondigen.

PS: Ik had het niet over Abou JahJah.

PS2: Ik heb niets tegen domme mensen.

Quand KarelM atteint le fond du lac.
by Fuschia NIN Wednesday December 04, 2002 at 02:16 AM
---

Quand KarelM atteint le fond du lac, il se met à creuser.
Il y a toujours moyen de tomber plus bas.

Beste Nadia, Jonas,
by denjo Wednesday December 04, 2002 at 11:58 AM

en alle anderen die niet kunnen lezen of doelbewust de woorden van LSP en haar leden verdraaien.

Wij zijn voor eenheid tussen de slachtoffers van onderdrukking. De Palestijnen worden in eerste instantie onderdrukt niet door Israel want dit is een vaag begrip noch door alle Israeli's. De Israelische heersende klasse die behoort tot de top van de kapitalisten in de wereld is verantwoordelijk voor de onderdrukking van de Palestijnen maar ook van Israeli's. Immers het meest brutale regime tegen zijn eigen (ook Joodse) onderdanen is het Israelische regime dat bijvoorbeeld stakende arbeiders op de meest brutale wijze laat in elkaar kloppen door de "ordehandhavers". Wat zegt LSP ? Dat de onderdrukte Palestijnen samen met de onderdrukte Israelische arbeiders en werklozen front moeten vormen om te strijden tegen Sharon en Co. Jullie kunnen blijkbaar niet lezen wat alle nonsens die jullie via Indymedia verspreiden slaan nergens op. Wie eens wat meer wil weten over de onderdrukking van de Joodse bevolking door de Israelische staat kan terecht op de website van onze Israelische organisatie (http://www.maavak.org.il/english/index.html).

Ik wil best wel eens naar Borgerhout (aan jullie naam te horen zijn jullie ook niet direct "migranten") om te discussiëren maar niet om een scheldtirade te horen van totaal uit de lucht gegrepen citaten.

Wie wil weten wat LSP echt zegt kan beter op onze website kijken http://www.lsp-mas.be

stop
by Dede Wednesday December 04, 2002 at 12:23 PM

Kunnen jullie misschien op een andere plaats tegen elkaar beginnen schelden. Misschien interessant om een scheldwebsite op te richten. Val ons hier a.u.b. niet meer mee lastig.

Proposition
by Fuschia NIN Wednesday December 04, 2002 at 12:48 PM
---

Pourquoi ne pas continuer ce débat à Brogerhout?
Ca serait une bonn e pccasion pour certains d'y mettre les pieds et de confronter leurs conceptions à la réalité, hein?