arch/ive/ief (2000 - 2005)

Nederlandse media over Jahjah
by Chimmel Tuesday December 03, 2002 at 03:37 PM

Eindelijk aandacht van boven de Moerdijk!

De ochtend na de eerste rellen werd de eerste vermelding gemaakt over het opstootje in Antwerpen. Na het sportnieuws tussen de `rariteiten.'(RTL5)
Een hele tijd later beseft de Nederlandse mainstreammedia pas het belang van het hele gebeuren voor de Belgische bevolking en uiteindelijk gisterenavond was er een langverwacht achtergrondreportage in Netwerk (cfr. Terzake).

Nu kom ik pas op mijn punt: de objectiviteit van de Belgische mainstream media is ontzettend ver te zoeken, daar hoef ik hopelijk niet op te wijzen. Maar in Nederland is men blijkbaar wel in staat om een bijna positief beeld te schetsen over de AEL, in ieder geval een beeld waarbij je 'onafhankelijk' je mening kan vormen.
(getest op huisgenootjes;))

Nu is het nog wachten op Nederlandse solidariteitsacties.

toevoeging
by Chimmel Tuesday December 03, 2002 at 03:43 PM

naar het schijnt was terzake gisterenavond toch niet zo subjectief als voorheen? ik heb het gemist en merk dat als http://www.pvda.be het juist heeft dat ikzelf niet volledig was zoniet fout zat.

Ned med beter ?
by jpe Tuesday December 03, 2002 at 04:24 PM

Heb je Twee Vandaag al gezien ? Daar namen ze vorige week gewoon reportages van VTM over. Nederlandse media beter ? Dag jan. (zie stuk over in mijn eerder overzicht van b.media)

NL Media
by M02 Tuesday December 03, 2002 at 04:43 PM

Als men een idee wil krijgen over het nieuws via de Nederlandse media terecht komt bij de mensen,

Lees reakties op bijvoorbeeld:

NL Media via fok
by pim Tuesday December 03, 2002 at 11:55 PM

Ik heb net een groot aantal van de reacties gelezen op de http://www.fok.nl nieuwspagina. Maar kan iemand mij vertellen dat dit niet staat voor alle nederlanders. En hoe 'wij' denken over deze kwestie ? Ik ben zelf nederlander en bekijk wel een de site http://www.fok.nl voor hun nieuws, maar de reacties halen over het algemeen het bloed onder mijn nagels vandaan. Ik mag alleen maar hopen dat deze reacties over het algemeen worden gegeven door een klein groepje onwettende pupers die niet langer dan een duizendste seconde nadenken voordat ze iets zeggen....

AEL in Nederland
by elChe Wednesday December 04, 2002 at 01:15 AM

Ongetwijfeld zou/zal Nederland precies hetzelfde reageren als Belgie als het AEL daar zou begonnen zijn. Het conservatisme daar is al even erg als hier, het racisme gehalte idem dito en als ze daar dan al verder zouden staan, wat ik zeer betwijfel, is dat enkel en alleen maar omdat ze daar al veel langer de Islam kennen. Hun 'voormalige' kolonies hadden ook Islamitische burgers en deze vonden hun weg dan ook sneller naar Nederland. De aanzet naar Islamitische scholen daar is niet begonnen door Marokkanen dus dat allemaal in ogenschouw genomen en je zal zien dat het programma van het AEL ook daar de boel zal doen opstuiven. Wie het durft hebben over het 'progressieve karakter en de vedraagzaamheid' van Nederlanders die heeft geslapen de afgelopen maanden want die ballon is allang leegelopen, of was ze uiteengespat? Hoe dan ook, wij, Marokkaanse Europese moslims, willen niet verdragen worden, wij willen reele rechten krijgen/afdwingen. Wij zijn geen gasten, wij zijn net zozeer gastheren als de bange blanke mannen en vrouwen dus mijne heren en dames, die onvoorwaardelijke gelijkheid, die komen we halen.

Gegroet.