arch/ive/ief (2000 - 2005)

Reportage burgerpatrouilles
by Mara Tuesday December 03, 2002 at 09:26 AM

Gisteren trok een burgerpatrouille van de AEL weer de straat op. Gevolgd door de pers en politie in burger, deelden Nawal, Karima, Hanane en Khadiya pamfletjes uit aan de buurtbewoners. [videostills]

Reportage burgerpatr...
meisjesopstapqqdszr.jpg, image/jpeg, 300x225

Burgerpatrouille in actie
by Mara Tuesday December 03, 2002 at 09:36 AM

(article 1)

Burgerpatrouille in ...
mevrouwqupj26.jpg, image/jpeg, 300x225

De meisjes van de burgerpatrouille doen een stop in een theehuis in de Offeranderstraat, waar ze een gesprek hebben met een buurtbewoonster.

"Ik vond die moord verschrikkelijk. De situatie blijft toch wel gespannen.Ik verwacht dat de zaak terug gaat ontploffen binnen dit en twee weken."

Burgerpatrouille in actie
by Mara Tuesday December 03, 2002 at 09:41 AM

(article 2)

Burgerpatrouille in ...
meisjes2.jpg, image/jpeg, 300x225

De meisjes van de burgerpatrouille doen een stop in een theehuis in de Offeranderstraat, waar ze een gesprek hebben met een buurtbewoonster.

"Ik vond die moord verschrikkelijk. De situatie blijft toch wel gespannen.Ik verwacht dat de zaak terug gaat ontploffen binnen dit en twee weken."

Khadiya: mensen kennen standpunten AEL niet
by Mara Tuesday December 03, 2002 at 12:22 PM

Khadiya: mensen kenn...
kadiya01.jpg, image/jpeg, 300x225

Khadiya:

Ik voel me als allochtoon verantwoordelijk voor mijn mede Marokkanen die vaak geviseerd en gediscrimineerd worden door de politie. Maar we komen ook op straat om te tonen waarvoor de AEL echt staat.
In het politieoptreden van vorige week waren er wel mankementen. Anders zouden we hier niet staan.

Waarom de AEL gediaboliseerd wordt? Dat is omdat de mensen niet de juiste standpunten van de AEL kennen. Ze zijn bang dat AEL macht zal krijgen. Maar eigenlijk willen we gewoon tonen dat wij ook mensen met rechten en plichten zijn en dat wij ook gehoord willen worden.

Fien: masker establishment is gevallen
by Mara Tuesday December 03, 2002 at 12:35 PM

Fien: masker establi...
fien.jpg, image/jpeg, 300x225

Ik heb zelf al tijdens acties ondervonden hoe de politie over de schreef kan gaan. Ze respecteren niet altijd de mensenrechten en ik kan me echt wel inbeelden dat rechtse politieagenten soms hun boekje te buiten gaan tegen een bepaalde bevolkingsgroep.

Dat de AEL wordt zwart gemaakt heb ik nooit begrepen. Ik ken die mensen nu al een tijdje en ik denk dat de mensen hun hoofd laten zot maken. Het leeft al langer onderhuids, ook bij het middenveld, organisaties die contacten hebben met politici..
De AEL is radicaal en provocatief, maar vandaag de dag kan je bijna niet anders wil je nog punten op de politieke agenda brengen. En dat heeft een klimaat gecreëerd waar de politici en de reguliere media zijn opgesprongen. Die hebben dat opgeklopt. Men heeft zodanig veel schrik van een groep goed geïnformeerde, mondige allochtonen dat men vond dat men ze volledig in de kiem moesten smoren. Zo is die hetze compleet uit de hand gelopen.
Dat ze het zo flagrant zouden spelen had ik nooit verwacht. Maar anderzijds schudt dat ook wel wat mensen in België wakker. Meestal gebeurt het achter de coulissen. Maar nu hebben ze zelfs dat fatsoen kwijtgespeeld en zijn ze door de mand gevallen.

Nawal: druk vanuit politieke partijen
by Mara Tuesday December 03, 2002 at 12:56 PM

Nawal: druk vanuit p...
nawal1.jpg, image/jpeg, 300x225

Ik ben Belgische. De AEL spreekt me aan omdat zij vinden dat iedereen gelijk behandeld moet worden, of je nu Belg of Marokkaan bent. Met het`Geïntegreerd Plan Marokkanen` ben ik opgeschrikt. Daarmee viseert men echt een specifieke groep. Toen heb ik de stap gezet om mee te doen met de AEL. Ik vond dat dit niet meer kon.

Ik vind het raar dat de media over `privé- milities` heeft. Wij informeren gewoon de burgers.
De politieke partijen hebben geen bewijzen dat de AEL gevaarlijk zou zijn.

Ik vind het raar dat sommige politieke partijen zo overdreven reageerden en dat Abou Jahjah onmiddellijk nadien werd opgepak. Er was duidelijk een druk vanuit de politieke partijen om hem te arresteren.

Hanane: stem geven
by mara - christophe Tuesday December 03, 2002 at 01:11 PM

Hanane: stem geven...
kadiya02.jpg, image/jpeg, 300x225

Als die jongeren een stem zouden krijgen zouden ze minder agressief zijn. Maar ze mogen zich niet uiten.

Ik heb wel vragen bij het organiseren van een betoging. Er zijn er al zoveel geweest maar het lost nooit iets op. Er moet ook nog gevolg gegeven worden aan de eisen, he. En ja, de media spreken dan vaak enkel over de rellen als er zijn geweest.

Wat mij aanspreekt bij Abou Jahjah is dat hij uitkomt voor zijn standpunten. Hij gaat die niet veranderen omdat iemand anders er niet mee akkoord is.

De andere vertegenwoordigers van de allochtone gemeenschap zijn in feite gezichten van politieke partijen. Meestal krijgen die geen verantwoordelijkheid en kunnen ze toch niets veranderen aan de situatie.
Nu pas zegt Fauzia Talhaoui dat ze ook iets wil doen aan het probleem… zolang de media op haar gericht is.

Hanane
by Mara Tuesday December 03, 2002 at 01:14 PM

Hanane...
hanane1.jpg, image/jpeg, 300x225

nog wat foto`s
by Mara Tuesday December 03, 2002 at 01:18 PM

(article 1)

nog wat foto`s...
jongens.jpg, image/jpeg, 300x225

-Jongens uit de buurt krijgen informatie
-Karima in actie

nog wat foto`s
by Mara Tuesday December 03, 2002 at 01:19 PM

(article 2)

nog wat foto`s...
karima01.jpg, image/jpeg, 300x225

-Jongens uit de buurt krijgen informatie
-Karima in actie

politiecontrole en intimidatie
by Mara Tuesday December 03, 2002 at 01:34 PM

politiecontrole en i...
politicontrole.jpg, image/jpeg, 300x225

Op de hoek van de Rooseveltplaats worden we plots tegengehouden door de politie voor een identiteitscontrole. Ook de aanwezige journalisten worden gecontroleerd.
Later in het station worden we gevolgd door vier kleerkasten.

zaterdag 21december
by dounia Saturday December 21, 2002 at 11:29 PM

Ik vind het wel leuk en powerfull gedaan van die meiskes zeker omdat het meiskes zijn geeft dat een verschil weer het is ook op een heel rustige manier gedaan geweest.
het is een onderwerp dat misschien snel wordt overzien door de mens zen ogen maar het is wel een ernstige zaak die moet aangepakt worden en dat die meisjes daar moeite voordoen vindt ik chapeau!als ik iets magzeggen ocer de media dan wil ik het volgende kwijt, ik vind het raar dat de media van vandaag zich alleen basseert op het negatieve en niet op het positieve ook al is er iets positiefs gebeurt toch zullen ze altijd het negatiefste ervan willen weergeven ik vraag me daneigenlijk af waarom? maar dat is een vraag waar we allemaal mee inzitten zeker!! wel, vind burgerpatrouille wel een goede zaak en als ik nog iets mag zeggen de black panthers zijn echt het van het!!!meisjes we duimen zeker hé,...