arch/ive/ief (2000 - 2005)

Collectief voor democratische rechten
by crdemocratie@yahoo.fr Monday December 02, 2002 at 10:25 PM
crdemocratie@yahoo.fr

De racistische moorden in Schaarbeek, Marcinelle en vandaag in Antwerpen, vonden plaats in het klimaat van groeiend racisme en islamofobie en dit vooral sinds 11 september 2001. Wij roepen alle burgers van ons land op; de democratische partijen, de vakbonden en de intellectuelen om heel nadrukkelijk stelling te nemen tegen de lastercampagne die zich richt tegen een deel van de Belgische bevolking en in het bijzonder tegen moslims.

"COLLECTIEF VOOR DEMOCRATISCHE RECHTEN"

De racistische moorden in Schaarbeek, Marcinelle en vandaag in Antwerpen, vonden plaats in het klimaat van groeiend racisme en islamofobie en dit vooral sinds 11 september 2001.

Wij roepen alle burgers van ons land op; de democratische partijen, de vakbonden en de intellectuelen om heel nadrukkelijk stelling te nemen tegen de lastercampagne die zich richt tegen een deel van de Belgische bevolking en in het bijzonder tegen moslims.

Wij zijn verontwaardigd over het feit dat de regering er niet in slaagt om maatregelen te nemen tegen xenofobe ideeën, antisemitisme en racisme. Integendeel, de regering legt zelf bepaalde verklaringen af die het onveiligheidsgevoel bij de burger versterken.

Wij dringen er ook op aan dat politieke vertegenwoordigers en de media stoppen met goochelen met onduidelijke terminologieën; dit opent de weg naar desinformatie, veralgemeningen en stereotyperingen.

Wij stellen sinds enkele maanden ook een groeiend wantrouwen en een groeiende criminalisering vast van sociale, syndicale, religieuze en filosofische bewegingen die zich verzetten tegen onrechtvaardigheid op nationaal en internationaal vlak.

Daarom denken wij dat de arrestatie van Diab Abou Jahjah, die ook kadert in dit klimaat, onaanvaardbaar is en de democratische rechten ondermijnt. Wij eisen dan ook de onmiddelijke vrijlating van Diab Abou Jahjah.


Info:
crdemocratie@yahoo.fr
0402/72650956