arch/ive/ief (2000 - 2005)

Na d'Orazio nu Abou Jah jah
by denjo Monday December 02, 2002 at 11:48 AM

Enkele bedenkingen bij de aanhouding van Dyab Abou Jahjah:

Premier Verhofstadt kondigde de arrestatie van Abou JahJah enkele uren voordien reeds aan in het parlement. Blijkbaar wil het politieke establishment, enkele maanden voor de verkiezingen, hard uitpakken. Daarenboven is het erg vreemd dat het blijkbaar het politieke establishment is die hier besliste tot een gerechtelijk onderzoek en de arrestatie. Zal het ook onder druk zijn van Verhofstadt en co dat de raadkamer in Antwerpen zal beslissen over de eventuele verdere aanhouding van Abou Jahjah?
In het parlement werd aangekondigd dat indien de wettelijke basis om Abou Jahjah te vervolgen ontbreekt, die wettelijke basis zal aangepast worden. In een poging niet te moeten ingaan op de reële problemen die geleid hebben tot een escalatie met een racistische moord en relletjes achteraf, wil men blijkbaar kost wat kost het vel van Abou Jahjah. Als dit niet kan op een wettelijke manier moeten de wetten maar aangepast worden.
Abou Jahjah wordt beschuldigd van weerspannigheid en het aanzetten tot weerspannigheid. Daartoe zou artikel 66 Strafwetboek opnieuw boven gehaald worden. Eerder werd dit artikel reeds gebruikt in een poging om de delegees van Forges de Clabecq te veroordelen voor hun strijd tegen de sluiting van de Forges. Dit artikel dateert van 1891 en werd ingevoerd na de stakingsacties van 1886 in de Borinage. De minister stelde hieromtrent dat de gebeurtenissen in de Borinage "volstonden om de absolute noodzaak (aan te tonen) om de gerechtelijke macht de middelen te geven om de aanstokers van wanorde, de predikers van anarchie die het lijden van arbeiders misbruiken om tot wanorde te komen". Het werd mee ingevoerd op vraag van de katholieke fundamentalist Charles Woeste (zie de film over Daens).
Het politieke establishment maakt het Vlaams Blok slapend rijk. Die partij kondigde aan een betoging in de Seefhoek tegen de bouw van een nieuwe moskee af te lassen. Met het repressieve optreden en de media die de ganse migrantengemeenschap criminaliseert, heeft het Blok geen eigen acties meer nodig om zich warm te maken voor een nieuwe verkiezingsoverwinning.

LSP-HYPOKRIEETEN
by Nadia Tuesday December 03, 2002 at 12:01 AM
nadia@hotmail.com

LSP-HYPOCRIETEN

jullie hebben ALLES ALLES gedaan om bij te dragen tot ONS te criminaliseren en om te zeggen dat de arabische bevolking haar lot in handen van Israël te leggen.

en nu zogezegd opkomen voor Dyab Abou Jahjah ? Bah !!
En dan nog IETS uit jullie tekst hierboven "met repressieve optreden en media die de GANS migrantengemeenschap criminaliseert"... Wat wil dat zeggen ? Denken jullie dat wij DOM zijn ? Dat wij niet weten dat jullie dus niet er niet voor zijn om onze "ganse gemeenschap' te criminaliseren maar dus WEL voor zijn om "EEN DEEL" van onze gemeenschap te criminaliseren ?

En dat deel zijn natuurlijk WIJ ! Hier jullie laster-campagne die NIKS verschilt van alle grote racistische partijen:

1. "Ik was ook in Antwerpen en zag de betoging. Het was heel vreemd en verward. Een grote groep riep slogans als "Hamas, Jihad, Hezbollah". Toen zijn we met de aanwezige LSP-leden uit de betoging gestapt." zo schreven jullie onmiddellijk na onze betoging op 3 april in Antwerpen voor Palestina op Indymedia. Dat is de beeldvorming die jullie vanaf de eerste seconde over ons in de wereld hebben gestuurd: vreemd, verward... beste is uit de betoging stappen en ons te "distantieren"

2. "Toen op het begin een groep betogers slogans riep als steun voor Hamas en andere moslimfundamentalistische groeperingen, besloten wij om de betoging te verlaten. We denken immers niet dat de moslimfundamentalisten een antwoord te bieden hebben op het conflict in het Midden-Oosten. Integendeel, door de zelfmoordaanslagen wordt de
polarisatie versterkt langs nationalistische lijnen.", dat schreef Geert Cool op 4 april in be.politics over onze betoging. Net als alle grote racistische partijen zegde de AEL dat wij "moslimfundamentalisten" zijn die "geen antwoord bieden".

3. "Wij halen onze mosterd noch uit de westerse media, noch van enkele academici, noch van ramptoeristen of de - al dan niet echte - missionarissen", zei jullie grote baas Byl op 10 april op Indymedia. Byl vindt dus dat de AEL of Zohra Othman ramptoeristen zijn en missionarissen omdat we geld inzamelen voor het proces tegen Sharon en solidariteitsbrigades naar Jenin zenden.

4. Karel Mortier van LSP zegt op Indymedia: "Volgens mij hebben de Palestijnen de steun van de Israëlische bevolking nodig om de bezetting te stoppen". Zo de arabische gemeenschap moet dat niet oplossen, neen de Iseraëlische bevolking. JUST hetzelfde als Agalev.

5. Ene Joris van LSP zegt op 12 april op Indymedia dat Arafat verantwoordelijk is voor de doden in Jenin: "Het is trouwens opmerkelijk dat Arafat die we nu ook al niet meer corrupt mogen noemen zijn volk de dood in jaagt door op te roepen tot verzet. Hij is verantwoordelijk voor wat in Jenin gebeurt. Hopelijk zal hij ooit verantwoording moeten over afleggen voor dit avonturisme." Wat een GROFFE taal: de arabische bevolking is verantwoordelijk voor Jenin

NEEN, LSP wij hebben jullie VALSE STEUN niet nodig. Kom die zaken maar eens in Borgerhout uitleggen

lees wat we echt schrijven
by Geert Cool Tuesday December 03, 2002 at 07:03 PM

Lees wat we echt schrijven in plaats van te geloven wat men hier over ons schrijft! http://www.lsp-mas.be

Trouwens, wie is die Joris nu eigenlijk?