arch/ive/ief (2000 - 2005)

"Ik ga niet akkoord met wat je zegt ..."
by Animo Gent Monday December 02, 2002 at 08:44 AM
animo_gent@hotmail.com

" Ik ga niet akkoord met wat u zegt, maar ik zou tot de dood vechten opdat u het zou kunnen blijven zeggen", zei Voltaire.

"Ik ga niet akkoord met wat u zegt …"

Heeft iemand de voorbije week aan een vertegenwoordiger van de Arabisch-Europese Liga gevraagd wat hun verhaal is? Het debat is professioneel opzijgeschoven door politici van links tot rechts. Het probleem is niet langer het gespannen samenleven van Belgen van autochtone en allochtone origine. Het gaat nu om amokmakers, criminelen, staatsgevaarlijke sujets.
Sypmtoombestrijding. Want het deksel op het potje van nationaliteit, integratie en multicultureel samenleven is (eindelijk) opgelicht. En met alle macht probeert "de" politiek dit er terug op te schroeven. Nochtans zijn het steeds de dwarsliggers die de sporen rechthouden, niet zelden met confronterende middelen. Net zoals de meest emancipatorische bewegingen in de geschiedenis zet de radicale vleugel ervan het issue op de politieke aganda. Het resultaat was steeds een oplossing die tegemoetkomt aan een prangend maatschappelijk probleem. Algemeen stemrecht en de bescherming die alle werknemers nu genieten zijn op die manier gerealiseerd.

In het debat dat nu wordt gevoerd, krijgen politici een kop van jut op een schoteltje en schieten daarop. Het middel waarmee Belgen van allochtone afkomst hun frustratie uiten wordt de dankbare kapstok om te reageren. Ten koste van basisvrijheden. Vrijheid van meningsuiting en vrijheid van vereniging sneuvelen desnoods in deze kruistocht. Het roept griezelige herinneringen op aan een klein mannetje met een snorretje. En de spreekbuis van ongenoegen nekken, maakt geen einde aan de sluimerende spanning.
" Ik ga niet akkoord met wat u zegt, maar ik zou tot de dood vechten opdat u het zou kunnen blijven zeggen", zei Voltaire. Wanneer Duquesne zegt dat hij desnoods de wet verandert om Jahjah te pakken te krijgen, bewijst hij dat we nog steeds geen lessen hebben getrokken uit de moeizaam opgebouwde vrijheden waarvan we nu genieten. Gaan we, wanneer binnenkort weer een paar Brusselse ramen sneuvelen bij een Europse boerenbetoging, Noël Devisch ook zijn nationaliteit afnemen?

Animo Gent

vrijheid
by cheken Monday December 02, 2002 at 02:04 PM

tuurlijk geldt dit ook voor het vlaams blok, behalve als ze met hun vrijheid van meningsuiting een ander en misschien wel fundamenteler mensenrecht schenden, bijvoorbeeld het eerste

SP-A= animo?
by Guido Monday December 02, 2002 at 06:07 PM

Stel uw vraag eerst eens aan Janssens.

Animo=jongerenafdeling SP-A.

Janssen vond dat het goed was dat Jahjah gearresteerd was.

antwoord voor Guido
by Animo Gent Monday December 02, 2002 at 06:46 PM

Hallo Guido,

Die vraag is gisteren niet allen gepost op deze website maar is ook naar heel wat adressen binnen de sp-a gegaan, oa. Patrick Janssens, van sommige hebben wij al reactie gekregen, positief allemaal.

Animo is inderdaad verbonden met de sp-a maar denk nu niet dat wij zomaar met alles akkoord gaan.

met kameraadschappelijke groet