arch/ive/ief (2000 - 2005)

minderjarige russen opgepakt op wag naar school
by jess Saturday November 30, 2002 at 07:09 PM
oxy67@hotmail.com

2 minderjarige Russen zijn vrijdag opgepakt op weg naar school en het land uitgezet...

Vrijdag zijn Pavel en Sergei opgepakt, 2 Russen van 18 en 16 die op weg waren naar hun school, het KA St-Michiels. Vrijdagmorgen waren ze voorlopig in vrijheid versteld waarna ze onmiddelijk weer opgepakt werden. Ze zijn waarschijnlijk opgepakt in de buurt van De Haan waar ze (misschien) al 4 maanden ondergedoken zaten.
Ze kwamen 2 jaar geleden met hun ouders naar belgië omdat ze vanwege hun Duits-Joods afkomst bedreigd werden. Ze hebben in Rusland rondgetrokken maar overal werden ze bedreigd. Eens in België aangekomen werden ze bestempeld als economische vluchtelingen. Ze vluchtten terecht naar hier, want de dreiging ginds was reeël, hun tante werd neergeschoten.
De mensen op hun school hadden veel sympatie voor hen. Ze zijn buitengewoon slim, de oudste studeerde wiskunde, de jongste moderne talen.
Vorig jaar is er een petitie rondgegaan en toen werden ze voorlopig me rust gelaten. Gisteren zijn ze dus op het vliegtuig naar Rusland gezet. Alle hulp is welkom om ze terug naar België te krijgen.

jacht op illegalen
by klaas y. Saturday November 30, 2002 at 08:02 PM

Het beleid wordt steeds repressiever, zeker ten aanzien van vluchtelingen en allochtonen. Zouden de verkiezingen in aantocht zijn? De jacht op illegalen gaat door, net als de gewelddadige uitwijzingen. De kiemen van verzet tegen deze misdadige politiek worden uitgeschakeld. Eergisteren was Abou Jahjah aan de beurt, vandaag de Universele Ambassade. De mensen die nog overblijven moeten de koppen bij elkaar steken en hun stem verheffen. Gisteren was er de prikactie tegen Verhofstadt, waar blijven de andere acties? Ik neem contact met je op, Jesse.

informatie
by joyce Sunday December 01, 2002 at 03:38 PM
joshibeerke@hotmail.com

Ik ben een leerling van het k.a. "vijverhof" te st.-michiels.Ik ben onder andere bezig met de geplande activiteiten die we hebben voorzien op maandag 2/12/2002 naar aanleiding van deze arrestatie.Namelijk onze solidariteitsactie.Ik denk dat u verkeerd ben ingelicht,de 2 russen zijn namelijk nog niet teruggepatrouilleerd naar rusland.Dit ter informatie.

vriendelijk groeten k.a. vijverhof