arch/ive/ief (2000 - 2005)

Onderteken de verklaring tegen de gerechtelijke aanhouding van Dyab Abou Jahjah
by Zohra Othman Saturday November 30, 2002 at 06:09 PM
zohra.othman@pi.be

Guy Verhofstadt verklaarde op 29 november in de kamer: "Binnen enkele uren, of enkele dagen zullen we de nodige gegevens hebben van het parket om de Arabisch Europese Liga te verbieden. We zullen dit echter doen in een legaal kader. En ik heb er geen twijfel over dat de actie op komst is."

Vervolgens verklaarde minister van Binnenlandse Zaken Antoine Duquesne: "De AEL is gevaarlijk. Indien de wet ons niet toelaat de AEL te verbieden, dan zullen we de wet vervolledigen." Enkele uren later werd Dyab Abou Jahjah gerechtelijk aangehouden.

In een sneltempo, van enkele dagen, worden dergelijke maatregelen genomen door de Belgische regering, om een politieke opposant te arresteren. Tezelfdertijd wordt een aanpassing van de wet aangekondigd om radicale verenigingen te kunnen verbieden.

Wij eisen de onmiddellijke vrijlating van Dyab Abou Jahjah, en de vrijwaring van het recht op organisatie.

Onderteken deze verklaring en stuur ze door naar zohra.othman@pi.be.

Met dank en solidariteitsgroeten,

Zohra Othman
Advocate

wil graag ondertekenen maar wat meer garanties
by pat Saturday November 30, 2002 at 07:12 PM
mA.f@pandora.be

Zohra Othman,
ik wil graag ondertekenen maar vind geen garantie rond eventueel gebruik van m'n e-mail adres, het zou misschien ook leuk zijn als je ondertekent om het aantal, wie, en dergelijke te vinden of te kunnen raadplegen...sommige zullen dit drempelverlagend vinden.
hopelijk kan je met deze tip iets doen.
grtjs
pat

.
by . Monday December 02, 2002 at 12:26 PM

.