arch/ive/ief (2000 - 2005)

Hallo? Nog iemand wakker in dit land ?!!!!
by Guido Saturday November 30, 2002 at 02:09 PM
pannekoekrobert@hotmail.com

Nihoul legt klacht neer tegen Bourlet wegens het "manipuleren van de pers". Twee weken geleden kwam uit dat Langlois de pers had gemanipuleerd om Nihoul vrij te pleitten en daar horen we niets meer van. + een oproep voor samenwerking tussen Lappersforters, AEL, ouders vermoorde kinderen, "andergloablisten",...;)

Twee weken geleden publiceerde een Waalse krant officiële documnten waaruit bleek dat onderzoeksrechter Langlois in de kelders van Neufchateau met enekel journalisten had vergaderd.

Enkele dagen nadien werd alle aanwijzingen tegen Nihoul de grond ingeboord in het programma "Au nom de la loi".

Ook in de Knack werd een verhaal gepubliceerd dat brandhout maakte van het onderzoek naar Nihoul, en in de Knack werd eveneens brandhout gemaakt van de getuigenissen van X1.
De rijkswachter die haar toen ondervroeg, zou het onderzoek gemanipuleerd hebben.

Later werd deze rijkswachtyer vrijgesproken maar hehalve in DM, schreef niemand hierover.

Naar aanleiding van de publicatie van die doucumenten in Journal du Mardi, heb ik hier een comment geschreven bij een artikel over onderzoeksjournalistiek waarin ik me afvroeg hoe de anders pers hiertegen zou reageren.

In een weekendbijlage van DS stond een pagina groot artikel dat brandhout maakte van de publicaties van Journal Du Mardi.

De journalist van DS repte MET GEEN WOORD over wat la journal du Mardi had gepuibliceerd.

Wel dat het Dutroux-onderzoek ten onder ging omdat Langlois niet de piste wou onderzoeken van de complottheorieën.

Ook vermelde de journalist nog eens doodleuk dat Nihoul was vrijgesproken in het programma "Au nom de la loi".


Hé mensen, is het mogelijk dat mensen van het Lappersfort, AEL, ouders van vermoorde en vermiste kinderen, allochtonen, "anderglobalisten" en vele anderen eens samen een mars organiseren in Brussel? Ik ben maar een individuutje maar samen zijn we sterk.

Iedereen kan zijn eigen strijd blijven voeren maar als we niet eens gaan samenwerken dan blijven we maar vechten tegen de bierkaai.

Komaan; er lopen in dit land vele schitterende mensen rond
die echt eens zouden moeten gaan samenzitten om SAMEN iets te organiseren.

Nu blijven het speldeprikjes.


Hier nog eens het verhaal over Langlois:

"Het wekkblad citeert uit een nota van procureur Michel Bourlet, die uit de doeken doet hoe hij op 12-91997 ontdekte hoe in de kelder van het gerechtsgebouw van Neufchâteau een geheime vergadering plaatsvond met Langlois en dire journalisten die werkten aan een reportage voor het RTBF-programma Au Nom de la LOI. In die reportage, die vijf dagen later werd uitgezonden, werden de aanwijzingen van schuld die Langlois'voorganger Connerotte verzameld had tegen Nihoul gerediculiseerd. De beweringen in de reportage werden nadien weerlegd. Op 5 oktober van datzelfde jaar faxte het weekblad Knack een 'project' van artikel door naar Langlois. Die, zo staat, zo staat in een vertrouwelijke rijkswachtnota van 1999, suggereerde enkele correcties en liet weten dat hij het een schitterend artikel vond. In dit artikel werd brandhout gemaakt van het onderzoek van de Brusselse BOB-adjudant Patriek De Baets in de zaak-X1. Later is gebleken dat de aantijgingen in het Knack-artikel gebaseerd waren op vervalste stukken. Toezn waren De Baets en zijn speurders allang van de zaak gehaald en de X-dossiers gesloten."
DM, p.1, 19-1-2002

"Een van de eerste beslissingen die hij(Langlois) nam, was het van een door Connerotte gewenste huiszoeking in de partijlokalen van de PSC, om na te gaan welke politici Nihoul in de jaren tachtig zoals electorale campagnes organiseerde. In dat verband vielen namen waartoe politici van de CEPIC, een ultrarechtse groep groep waartoen Michel behoorde.' DM,p.6., 19-11-2002


En het is nu Bourlet die beschuldigd wordt van manipulatie, ????????!!!!!!!!!!

SAMEN STERK!!!

Waar zijn de Witte Comités?
by Bikkel Saturday November 30, 2002 at 10:22 PM

Waar zijn de Witte Comités?

Le Bal Masqué
by Jeroen Sunday December 01, 2002 at 12:05 AM

Kent u deze film???

... Chantage als ultiem machtmiddel!

Aan Nihoul zal niet geraakt worden! Wie 'te' dicht bij hem komt moet weg! Hij weet teveel van vele kopstukken!
Cepic, e.a zijn niet alleen Dutroux, maar ook Gladio, etc...

Hoeveel (politieke) moorden zijn er in de jaren '80 niet gepleegd??

prachtig idee
by ahum Sunday December 01, 2002 at 03:17 AM

prachtig idee!!!!

prachtig idee
by Deirdre Sunday December 01, 2002 at 11:27 AM

Prachtig idee. Onbegrijpelijk hoe zelfs deze zaak de mensen precies niet meer kan raken.
En nu concreet: hoe kunnen we contact op nemen met de witte comites die nog bestaan, met de ouders, ....?
En wat gaan we doen? een nieuwe witte mars lijkt me niet echt goed (een zwarte mars misschien beter?)
En wanneer? Wachten tot het proces is afgelopen?

voortslapen?witte woede of wtte march?
by joris de winter Sunday December 01, 2002 at 03:30 PM
jorisjdw106@hotmail.com

volkomen eens,ik zal er zijn.

Revolutie!!!?
by tienne Sunday December 01, 2002 at 05:03 PM

Het klinkt misschien utopisch of onnozel,maar alleen een Revolutie zou verandering kunnen brengen in al deze zaken.
Zolang het "Etablishment (lees het verdorven Kapitalisme)"het voor het zeggen hebben zal er altijd een DOOFPOT bestaan omdat het juist diegenen zijn die met veel geld kinderhandel en porno kunnen financieren en frauderen en de Magistratuur (die voor een deel bestaat uit datzelfde etablishment)en Politici kunnen omkopen.
Een nieuwe Witte Mars is wel een goed idee maar het platform voor die mars moet wel veel verder gaan dan de affaire Dutroux-Nihoul.Het is meer een Klassenstrijd die alle pijnpunten van onze samenleving moet omvatten zoals het verdelen van de burgers, werkenden tegen werklozen en steuntrekkers en dan deze samen tegen de allochtonen.
Alleen als we die verschillen die ons opgedrongen worden door facisten en het etablishment kunnen overwinnen dan zijn we sterk en kunnen we een vuist maken.
PROLETARIERS VERENIGT U