arch/ive/ief (2000 - 2005)

Jahjah HOEZO
by manu nesari Saturday November 30, 2002 at 05:16 AM

Jahjah waarom hij?????

Naar aanleiding van arrestatie Abou Jahjah:

Ik schrijf dit artikel naar aanleiding van de arrestatie van Abou Jahjah. Verhofstadt is er eindelijk in geslaagd om Jahjah te arresteren. En waarom dan nog omdat Jahjah de rellen in Borgerhout heeft veroorzaakt. Hij zou de menigte hebben aangemoedigd om te strijden tegen de politie. Iedereen weet natuurlijk dat dit niet de reden is waarom Jahjah gearresteerd is. Jahjah was al veel langer een doren in het oog van politiek Vlaanderen. Die politiek is er ook mede verantwoordelijk voor dat de publieke opinie Jahjah verafschuwt. En maakt dankbaar gebruik van alle middelen die voor handen zijn. Zoals Machiaveli zegt doel heiligt alle middelen. Wat zijn nu die middelen die middelen zijn de pers. Want wie gelooft de goedgelovige Belg inderdaad de Gazet want wat er in het nieuws staat is waar "ah ja " dat is er met de paplepel in gegoten. In iedere krant die je maar opensloeg stond er alleen maar negatieve comentaren in over Jahjah. En wat mij ook is opgevallen de mensen zijn plotseling islam experten geworden. In he post 11 september tijdperk. En dan ga je van die dingen horen "maar de vrouwen rechten zus en zo en die strenge straffen handen die af gehakt worden enz". Tegen die mensen kan ik maar één ding zeggen lees alstublieft een paar boeken of ga met de mensen zelf praten. En kijk ook naar u eigen land. Nergens is het perfect een Utopia bestaat niet
Met deze verklaring verheerlijk ik zeker de islamwereld niet maar je moet hem ook niet gaan afbreken. En ik denk dat de AEL (Arabisch Europese Liga) deze kloof probeert te dichten. En mensen probeert bewust te maken.
Dan stel ik mij de grote vraag is dat het waar de regering zo een schrik van heeft. Dat mensen bewust worden????? En ik denk dat dat het is!!!! Mensen moeten dom blijven ze moeten niet bij leren dat is het wat ze willen toch.

Abuh als politieke spreekbuis...
by Ben Saturday November 30, 2002 at 10:42 AM

Het is zeker niet echt zo dat 'de publieke opinie' Jahjah veraschuwt. Dat geldt alleen maar voor het toevallig tijdelijk meest opzichtige deel van de publieke opinie, en dat is ondanks de schijn een minderheid.
De stilzwijgende meerderheid daarentagen heeft zo haar eigen ogen en oren en mening (zonder dat ze daar pers of politiekers voor behoeft...). En deze meerderheid bewondert in stilte iemand zoals de integere Abuh Jahjah, die volledig consequent is met zichzelf en die terecht de fierheid toont over de eigenheid van zijn taal en cultuur, zonder verwaandheid, maar met respect voor de andere culturen en talen in de omgeving. Vlamingen voelen perfect aan wat dat betekent, ze hebben het zelf allemaal doorgemaakt...

Wel is er, onder buitenlandse druk, een kleine lobby aan de gang blijkbaar, die zelfs het hoofd van de premier even heeft weten op hol te brengen. Hij heeft zich zichtbaar vergaloppeerd door de AEL publiekelijk als een dekmantel voor criminaliteit te stigmatiseren, en dit zelfs voor er een gerechtelijk onderzoek, laat staan gerechtelijke uitspraak in die zin zou zijn. Hij heeft daar duidelijk verkeerd gebruik van zijn positie gemaakt. En in onze rechtstaat is het nog altijd zo, gelukkig, dat iedereen onschuldig is, zolang er geen gerechtelijk vonnis is geveld. Dus ook Abuh. Terecht dus, dat hij hiervoor enkele politici, waaronder de premier, gerechtelijk aanvalt wegens smaak en eerroof.

Hij is nu wel op slag wereldberoemd. Ook in de buitenlandse nieuwsberichten worden de gebeurtenissen ruim becommentarieerd. Dit houdt natuurlijk op zich al een gevaar voor hem in, omdat we weten hoe buitenlandse krachten soms onze eigen rechtsstaten geweld aan doen. Maar toch is het tegelijk een kans. Als Jahjah het allemaal eerlijk, voorzichtig en handig speelt - intelligent en onderlegd is hij doorvoor genoeg - dan kan hij door al deze strubbelingen heen een volwaardige politieke spreekbuis worden voor de allochtone gemeenschap. En, tot grote schrik van de Antwerpse kleurloze coalitie, kan hij met een politieke partij met uitgesproken integratiestandpunten dan misschien tot het gemeentebestuur doordringen.Hij heeft de kwaliteiten van een politicus en misschien zelfs ooit staatsman. (Er zijn nog grote staatsmannen die gevangen zijn geweest, denk aan Nelson Mandela). Het zijn mensen die een integere diepe visie hebben, die niet noodzakelijk botst met die van andere groepen.

Integratie zonder assimilatie moet toch mogelijk zijn, ook in Antwerpen. Trouwens anders zouden er daar geen mannen met papiljotten gehuld in platte berenmuts en lange zwarte gewaden rond lopen, zouden er geen synagogen, moskeeën of protestantse tempels zijn. Integratie betekent:
RESPECT

klassen-maatschappij
by metrizus Saturday November 30, 2002 at 10:53 AM

Allochtonen worden enkel geapprecieerd als ze randfiguren blijven. Wanneer er plotseling iemand opstaat en zegt 'Wij hebben ook rechten' dan wordt hij als een terrorist beschouwd. Was er ooit niet iemand die Martin Luther King heetee??

Yahyah
by marc Saturday November 30, 2002 at 05:21 PM

Ik leef zelf al jaren te midden van de vluchtelingen en de illegalen, ik heb zelf heel wat Moslim vrienden, maar ook anderen. Maar ik merk wel dat de Marokkanen zelf oorzaak zijn van hun problemen. Zij zien overal een teken van racisme in, en Yah YAh ( volgens mij betekent dit in het Algerijns "KIEKEN" en dat lijkt mij in zijn geval ook nog te kloppen ook, alhoewel hij is geen Marokkaan) die van Libaneese afkomst is, heeft maar één punt gemeen met hen en dat is de Islam.

Mag ik de Islamieten wel vertellen dat WIJ Blanken en Zwarten het Beu zijn, dat de godsdiensten ons hier komen vertellen hoe wij moeten leven, als hun levensstijl dan toch de zaligmakende is waarom zijn YAH YAH en de anderen dan naar hier gekomen ???? In de godsdienst en ook de Islam moeten we iedereen respecteren, en hier wringt het schoentje blijkbaar. Bij velen staan de niet gelovigen gelijk met minderwaardigen. De Islamieten hebben blijkbaar geen enkel respect voor andersdenkenden, en dit is iets waarin niet alleen wij blanken problemen mee hebben. Veel van mijn illegale vrienden ergeren zich eveneens mateloos aan het gedrag van de Islamieten. Trouwens ik zelf heb verschillende kinderen geadopteerd, waaronder ook van Marokkanen.

WIj hebben ons al lang geleden het juk van de Godsdienst afgeworpen. Ik bid zelf elke dag, maar wens niet dat mijn godsdienst misbruikt wordt door de politiek. Ik ken zelfs de Islamietische gebeden, en weet heel goed waarover ik spreek als ik over de Islamieten praat ...

Jullie willen geen racisme en wij willen van uwentwege ook geen racisme. Of moeten we even getuigen hoeveel prostituees hier moeten werken voor de Isalmieten, breek mijn mond niet open of ik noem hier effectief namen. Of wil je zelf eens gaan kijken op het Koningsplein om te zien hoe de Islamieten deze zwarten behandelen. De tijd van de Slavernij is bij ons al lang voorbij.

Ik geef de regering de raad om YAHYAH gewoon terug te sturen naar Libanon. De andere oproerkraaiers zullen dan wel zien hoe men in Islamietische landen hun eigen mensen behandeld. En dit willen we hier niet, en degenen die dit absoluut willen, zowel Belgen als anderen, moeten dan maar ginder gaan leven.

Salum Aleykum

migrantenpartij
by Klaas G. Sunday December 01, 2002 at 01:57 PM

Ik vind vooral de uitspraken straf van onze 'liberale' eerste minister, als
zouden de activiteiten van de AEL enkel dienen om in bepaalde wijken
criminelen een dekmantel te bezorgen. Ik hoop dat ze de beleefdheid hebben
om daarvoor snel met bewijzen te komen. En als dat niet gebeurt, is
Verhofstadt het niet waard om een democratisch land te leiden. Kunt ge in
zijn positie zomaar mensen verdacht maken en daarna simpelweg zeggen dat het
aan parket en gerecht is om uit te zoeken of het terecht is wat ge hebt
gezegd?
Dat er maar snel een deftig georganiseerde migrantenpartij wordt opgericht en dat die hetzelfde
maatschappelijk gewicht krijge als het Vlaams Blok.
Wat Abou Jahjah betreft : ik heb hem nog niet veel horen zeggen dat ik
onredelijk vond. Ik vind het wel onnozel dat hij de politiekers van
allochtone afkomst afschildert als arrivisten die niet genoeg doen voor hun
'eigen volk'. Als ge pleit voor gelijke rechten, dat zoudt ge tevreden
moeten zijn dat er toch al enkelen naar boven doorsijpelen.
Hij heeft volgens mij wel genoeg redenen om een wat radicalere beweging op
gang te trekken, die de allochtonen uit de betutteling kan halen. Het is
toch bijvoorbeeld belachelijk dat die mensen al bijna toestemming moeten
vragen aan Pater Leman om een hoofddoek te mogen dragen.
De allochtonen zullen zelf wel oordelen of Abou Jahjah een waardige
woordvoerder is. Het wordt in elk geval tijd dat ze de democratie gebruiken
om hun belangen en rechten te verdedigen, net zoals de Vlamingen dat hebben
moeten doen, net zoals de arbeiders, de middenstanders de boeren, de kapitalisten dat doen, enzovoort.