arch/ive/ief (2000 - 2005)

Hoelang blijft Moenaert nog vluchten?
by Jess Saturday November 30, 2002 at 01:22 AM
oxy67@hotmail.com

Is Moenaert nog steeds op zn hoede? Blijkbaar wel...

Vandaag werd op de markt in Brugge de kerstmarkt geopend. Er was op de eerste dag al redelijk volk en ook deze avond kon je over de koppen lopen. Ook over de Lappersfrontkoppen...

Na een paar uur ronddwalen in Brugge, besluit ik om nog maar eens terug te keren naar de kerstmarkt. daar aangekomen springt een vrolijke, zingende en lachende bende mij direct in het oog... inderdaad... de lappersfronters. Allen samen gezellig op een bankje, het laatste nieuws uitwisselend. Via langslopende mensen horen we dat Moenaert een half uur geleden hier rondliep. Hadden we dat geweten... :) ;) Wij dachten dat we een kans gemist hadden, maar als we 1 minuut later iemand op verkenning sturen, lijkt Moenaert amper op 3m van ons af te staan. Wij, natuurlijk benieuwd naar hoe hij zou reageren, besluiten om er eens voorbij te lopen. Natuurlijk hadden de bobjes 1 verdachte beweging gezien en ze stonden al rond onze burgervader om hem veilig tussen de kraampjes door naar het stadhuis te brengen. Ze konden het natuurlijk niet laten van ons uit te dagen en terwijl ze mzt 5 rond Moenaert liepen deed 1 ervan het teken dat we hen mochten volgen. We deden het niet direct, maar toch deden we het. Moenaert was spoorloos verdwenen, maar de flikken waren des te zichtbaarder, hier 1 combi + 1 politiewagen op de burg. 1 flik was net weggeroepen tijdens een avondje doorzakken in THE IRISH PUB en werd dan ook gespot met kilt en (naar eigen zeggen) zonder onderbroek. Openbare zedenschennis?
Ik ben vertrokken om 23.45 en toen was er nog niks gebeurd. (buiten een ladderzatte journalist van HET LAATSTE NIEUWS die vodn dat we Moenaert met rust moesten laten).
Maar wie zegt mij: Hoelang blijft Moenaert nog vluchten? Hoelang gaat hij de confrontatie ontwijken? Hoelang blijft hij bang voor een groepje pacifistische jongeren die nog niet eens een boom durven kwaad doen, laat staan een mens?

Moenaert is niet bang voor ons maar voor de kiezers...
by pat Saturday November 30, 2002 at 11:50 AM
mA.f@pandora.be

Natuurlijk is Moenaert een "schijtert". "Kloten" aan z'n lijf heeft hij evenmin... Gore taal? Nee toch, dit is de taal die lokale politie gebruikt tegen de bende - sorry - de stinkende bende lappersfronters. Soit, daar begon m'n verhaal niet. Moenaert, de burgervader van het Brughse (on)vrije, is eerder bang van wat mensen kritisch denken, onafhankelijk van zijn kwakkels -en die van zijn zwijgende meerderheid- Provocatie van lokale politie tegen lappersfronters, hun sympathisanten, en kritische Brugse burgers, is nog zijn laatse strohalm om hem recht te houden.
Net zoals in A'pen probeert de overheid (hier) elke kritieke noot die naar hen wordt gestuurd in de kiem te smoren; ook hier worden lappersfronters en sympathisanten willekeurig gecontroleerd en meegenomen voor onderzoek.
Ook hier wordt ieder die de zaak van Lapppersfront genegen is ofwel de laan uitgestuurd of geïntimideerd.Meer hier wordt aan de burgerwachten de opdracht gegeven iedere affiche die ook maar naar onze zaak verwijst, de opdracht gegeven die zonder pardon en wel onmiddellijk te verwijderen.
Het is duidelijk dat wij het gebeuren in A'pen meebeleven en dat wij ook onze sympathie kunnen betuigen aan alle groepen en of enkelingen, die rechtstaan voor hun rechten -het is onze plicht als vrije burger dit te doen.
Plichten kennen onze "democratische verkozenen" niet. Zij houden de politie en meelopende pers achter hun hand.
Bedroevend voor onze vrijheid,aanvallend voor onze eigen verantwoordelijkheidszin, provocerend naar onze mensenrechten...
...Amnestie International nog niet gezien...
de vrije in het Brughse Vrije

dit even ter zijde...
by Darth Tyranus Saturday November 30, 2002 at 01:11 PM

Ik ben zelf geen sympathisant van de heer Moenaert, verre van zelfs, maar ik heb zo de indruk dat hij alleen maar gezien wordt als 'de grote boosdoener'.
Natuurlijk is hij in de fout gegaan door het bevel tot ontruiming te geven, terwijl de onderhandelingen nog bezig waren, en hij heeft ook verschrikkelijk rond de pot zitten draaien. Wat ik eigenlijk wil zeggen is; laat u niet leiden door een soort collectief haatgevoel tegenover burgemeester Moenaert. We zijn bezig met een bos te redden, en dat zullen we niet doen door een zondebok te maken van hem.
Wat moeten we bijvoorbeeld denken van het hypocriete gedrag van agalef? Is het Moenaert zijn schuld dat de flikken zich zo geweldadig gedragen hebben? Heeft Dua eigenlijk wel op en top haar best gedaan om het bos te redden?
Dit zijn zo de vragen die ik mij stel.

reactie: dit even ter zijde
by lappie Saturday November 30, 2002 at 01:38 PM

Je hebt gelijk dat we niet moeten overdrijven in het focussen op Moenaert. Maar is het niet zo dat hij toch verantwoordelijk is voor het optreden van zijn politiekorps?

Als iedere keer een aantal 'stillen' en veel agenten in gevechtstenue aanwezig zijn kan men toch vermoeden dat dit door hem opgedragen wordt, of op zijn minst goedgekeurd. Dat telkens ook nog eens vlug overgegaan wordt tot arrestaties is ook niet bevordelijk voor zijn imago. Hij kan de politie opdragen uitdrukkelijk aanwezig te zijn, of zich iets meer op de achtergrond te houden. Dat maakt een groot verschil uit wat betreft de sfeer.

Ik begrijp je reactie en je hebt ten dele wel gelijk. Maar ik kan de reacties die ik hier lees ook goed begrijpen.

Ten slotte nog volgende bemerking: Wanneer is er ooit aanleiding geweest om zo expliciet op te treden tegen deze aktievoerders? Zijn er al rellen geweest, zijn er al vernielingen aangericht, wordt de bevolking geterroriseerd?

Mijn mening blijft dat de onrust in grote bepaald wordt door het nadrukkelijk aanwezig zijn van een indrukwekkende politiemacht.


Ten slotte nog dit:
Laten we er rustig onder blijven, ons niet laten opjutten door de aanwezigheid van de politie, vredevol blijven en ons doel niet vergeten: het behoud van het lappersfort, in dit op een vredevolle manier.

amnesty
by jess Saturday November 30, 2002 at 05:57 PM
oxy67@hotmail.com

Amnesty was nog niet te zien, omdat Amnesty niet in eigen land mag "reageren" (of hoe dat ik het ook moet uitdrukken). Maar... Amnesty heeft wel gezegd dat het politieoptreden tijdens en na de ontruiming schandalig was.

En de politie gaat ondertussen mooi door met het pesten van de Lappersfronters, wat nu beschouwd wordt als hun hoofdbezigheid. hoe ver ze ook gaan, ons krijgen ze niet klein.