arch/ive/ief (2000 - 2005)

angst en woede
by rosette Friday November 29, 2002 at 10:17 PM

ZIEKE MAATSCHAPPIJ

Ik denk dat ik niet alleen ben die kwaad en bang is.
Dat die oude man ziek is staat volgens mij buiten kijf. Racisme, classime en seksisme zijn de ziektes van het kapitalisme. Kankergezwellen die maar voortwoekeren, dank zij "onze" politici.
Deze oudere man zijn kapitalistisch psychiatrische behandeling (die hem probeert aan te passen aan een zieke maatschappij) kan niet anders dan falen. Hier zien we weer een van dé gevolgen. Wie heeft er nu een revolver in huis?
Mijn bloed kookt bijna, hoelang gaat dit nog duren?
Als ik aan mezelf voel hoeveel effect dat die medialeugens nog hebben op mij, dan mogen we niet verschieten dat zovele anderen erin trappen.
Godver......... Ik wou hier een lelijk woord neerpennen.
Wat een berg werk staat ons weer te wachten, om deze leugens te ontkrachten?
Dankbaar maken de schurken van het stadhuis weer misbruik van dit leed, om "hun" programma erdoor te drukken. Ik zou bijna durven zeggen: lijkenpikkers.
Een jonge man van Marokaanse oorsprong is hét slachtoffer en alle migranten worden dan ook nog eens dé sigaar. Zero tolerantie voor hen. Snappen wie snappen kan.
Als deze wereld niet op zijn kop staat, weet ik er alles van.
Het moest er bij mij ook even af.
Heel veel liefs, als medicijn.
Rosette

ook woedend
by PDL Saturday November 30, 2002 at 02:52 AM

dag Rosette,

ik ben ook woedend. Sinds dinsdag slaap ik niet meer zoals het hoort en ik heb voortdurend een krop in de keel.
In de vooravond in de Groene Waterman geweest. Spontaan begon de lieve verkoopster over het feit dat ongeveer iedereen die in de winkel kwam, over de gebeurtenissen in Antwerpen begon. Dat iedereen kwaad, woedend was; mensen die ook niet meer konden slapen, mensen die voortdurend met kippenvel rondliepen, die het warm en koud kregen enz. allen razend op het stadsbestuur en de nationale politiekers. Niemand kon begrijpen hoe het mogelijk is dat de politiek zo reageert. Ook op de pers is iedereen kwaad. De flagrante leugens die reeds de hele week verkondigd worden,zonder enige kritische noot.(Yves Desmedt was vandaag nog de meest objectieve - hij riep Verhofstadt op om terug op de grond neer te dalen) Het besef dat het hier even erg is als bij Berlusconi of erger schijnt algemener te zijn dan dat ik dacht.
Het deed mij deugd om te horen dat ik niet alleen overhoop lig. We moeten onze collectieve woede op een of andere mannier uiten en politiek vertalen.

Groetjes,

PDL

ziek & remedie?
by Tiene Saturday November 30, 2002 at 02:03 PM

Ja, onze maatschappij is goed ziek, maar maakt zowel voor- als tegenstanders ziek... als ik niet uitkijk en terug beter slaap, dan heb ik binnenkort een maagzweer. Gek word ik van de situatie! Maar met wat geluk en steun van mensen op indymedia (e.a.), moeten we onszelf zo gauw mogelijk 'kalmeren' en organiseren. We kunnen best wat doen, alleen dan zal de evoltie die zich hier voortzet niet onze verantwoordelijkheid zijn. We moeten iets ondernemen om ze op z'n minst te proberen afremmen of zelfs ombuigen.
Een poging zondagavond 1/12 om 19u in het raamtheater (De Vrièrestr, Antwerpen-Z)?!