arch/ive/ief (2000 - 2005)

Overview funeral Mohammed Achrak
by lize Friday November 29, 2002 at 10:03 PM

Overview funeral Mohammed Achrak.


[ Nederlands | Français| Photos]

[ NL] Rouwplechtigheid Mohammed Achrak

Rouwregister voor Mohammed Achrak by Wendy D

Massale opkomst voor begrafenis plechtigheid van Mohamed Achrak by han, Christoph, Raf
6.000 verwacht op begrafenis Mohamed Achrak by Han & Christoph
begrafenis Mohammed Achrak : interview met Sara en Rachida by lize
Laatste hulde aan Mohamed Achrak by raf
Moeizame interviews op de plechtigheid voor Mohammed Achrak by mara - christophe
"Borgerhout was te klein voor Mohammed" by christophe callewaert

[TOP]

[ FR] Funéral de Mohammed Achrak

Carnet de deuil pour Mohammed Achrak by Wendy D

[TOP]

[ Photos ]

Des milliers à l'enterrement de Mohamed Achrak by red kitten
Hommage à Mohamed Achrak [PICTURES] by salim

[TOP]

Fascistische VLD en hun mafiia prakijken
by Mohamed Saturday November 30, 2002 at 06:09 PM

Nederlands journalist getuige van arrestatie

ANTWERPEN -- De Nederlandse journalist Egbert Hermsen (39) maakte de arrestatie van Abou Jahjah live mee. Zijn bandopnames werden door het gerecht in beslag genomen.


Abou Jahjah zat bij een vriend aan de Ruggeveldlaan toen Hermsen hem donderdagavond om 20 uur interviewde. Na enkele vragen kreeg Jahjah telefoon van een buurman die meldde dat de politie een huiszoeking bij hem wou doen.

,,Jahjah wilde er meteen naartoe'', zegt Hermsen. ,,Hij had niets te verbergen, beweerde hij. De advocaat waarschuwde Jahjah telefonisch dat hij mogelijk zou worden gearresteerd. Hij was zich daarvan bewust en droeg zijn rechterhand Azuz op iedereen van de straat te houden.''

In de auto van Hermsen reed Jahjah naar zijn appartement aan de Herentalsebaan. ,,Al na enkele minuten kwam een politiebusje achter ons aan rijden met zijn zwaailichten aan. Wij stopten. Ik dacht dat het om een verkeerscontrole ging. Wij stapten uit en ik hoorde één agent in zijn politieradio roepen: wij hebben den target.''

Iedereen werd gefouilleerd en geboeid afgevoerd naar de kantoren van de federale recherche aan de Boomsesteenweg. Al die tijd bleef de minirecorder van Hermsen in zijn bovenzak lopen. De journalist kon het bandje niet stopzetten, omdat zijn handen geboeid waren.

Toen een agent aan zijn ondervraging wilde beginnen, zei de journalist dat het bandje nog liep en werd hij opnieuw gefouilleerd.

,,De mini-cd's werden me afgenomen en aan de onderzoeksrechter overhandigd'', zegt Hermsen. Dit kan niet volgens mij. Ik begreep dat ik werd gearresteerd en ondervraagd. Maar het gerecht kan me mijn werk toch niet afnemen? Ik ben zowel het interview met Jahjah als een gesprek met een professor uit Gent kwijt.''

30/11/2002

Verhofstad en Duquenne: kursus hoe maak ik mezelf belachelijk.
by bart Wednesday December 04, 2002 at 02:06 PM
bartebieken@excite.com

En hoe sleur ik daar de hele belgische politiek in mee?

De manier waarop Verhofstad reageerde op heisa rond het zogezegde aandeel van het AEL en Abou Jajah in de rellen in borgerhout is gewoon ronduit belachelijk. Het deja-vu gevoel dat ik hierbij krijg situeert zich in de buurt van de toespraken van bush na de aanslagen van 11 september 2001: je reinste clownerie.

Jezelf op zo'n publieke manier in de kijker stellen met puur uit de lucht gegrepen beweringen omtrent een organisatie als het AEL is gewoon beneden alle peil.

Het ergste vind ik nog de houding van de hielenlikkende regeringspartijen én de oppositie. OK, van het Vlaams Blok kan je moeilijk anders verwachten, natuurlijk, maar de CD&V? De schertspartij die het de laatste jaren is geworden, zinkt na de commentaren van Van Peel nog dieper in mijn achting. En een figuur als Patrick Janssens die na de verklaringen van Verhofstad gewoon blind volgt en bevestigd wat onze 1e minister beweert, en achteraf even in de lens lopen tijdens de herdenkingen van Mohammed Achrak: dat de kiezers dat maar even voor ogen houden.

Alleen hopen dat de belgische bevolking niet alleen de voorgekauwde kost van de media slikken en de zaak eens van twee kanten bekijken. Ik merk dat de meeste mensen gewoon niet verder denken dan het journaal.

De belgische politiek en journalistiek is eens te meer 1 pot nat gebleken. Democratie, mijn reet. Objectieve verslaggeving, ook mijn reet. De man in de straat wordt gewoon gebrainwashed.

Op wie moet je tegenwoordig nog stemmen?