arch/ive/ief (2000 - 2005)

Guy aan de macht, de rechtsstaat verkracht. Jahjah vrij!
by stop dyabolisering Friday November 29, 2002 at 09:47 PM
stopdyabolisering@hotmail.com

Vanavond hebben een 30-tal andersglobalisten het debat tussen Guy Verhofstadt en Staf Nimmegeers in de Gentse Vooruit verstoord. We maakten duidelijk dat we als anderglobalisten geen dialoog willen met iemand die de vreemdelingenhaat aanwakkert en politieke gevangenen maakt. We hadden onszelf gemuilkorfd en ontplooiden een spandoek met de tekst: "GUY AAN DE MACHT, RECHTSSTAAT VERKRACHT. JAHJAH VRIJ".

,,De AEL wil de stad terroriseren'', scandeerde premier Verhofstadt gisteren in het parlement. ,,Ze wil de politie verjagen en probeert greep te krijgen op Antwerpse wijken, om daar misdaadactiviteiten voort te zetten.'' Dergelijke woordenkramerij is pure demagogie en een onterechte criminalisering van de allochtone gemeenschap in Antwerpen. Met deze verrechtsing van het politieke discours hoopt de ‘democratische' politieke klasse stemmen van het Vlaams Blok terug te winnen. Vijftien jaar lang al proberen de politieke partijen het Blok de pas af te snijden door hun programma uit te dragen. Blijkbaar hebben ze nog steeds niet door dat ze het Blok hiermee in de kaart spelen, omdat ze hun gedachtegoed op die manier legitimeren.

Ook minister van Binnenlandse Zaken Duquesne rolde met de spierballen: ,,Mocht blijken dat het wettelijk arsenaal voor het Antwerps parket niet voldoende is om op te treden tegen de AEL, dan neem ik zelf een initiatief om de wet aan te passen.'' Duquesne wil met andere woorden een uitzonderingswet om een politieke tegenstander uit te schakelen. Een dergelijke aantasting van de fundamenten van de rechtsstaat is ronduit hallucinant.

Gisterenavond werd Abou Jahjah gearresteerd en niet veel later gerechtelijk aangehouden. Het is duidelijk dat het hier om een politieke afrekening gaat. In plaats van te luisteren naar de reële verzuchtingen van de AEL, wordt de beweging gecriminaliseerd en haar voorzitter opgesloten. AEL komt op voor recht op arbeid, degelijke huisvesting en onderwijs en respect voor moslimidentiteit. Ondanks de stijgende vraag naar arbeidskrachten, wordt het grootste deel van de migranten nog altijd niet tewerkgesteld. De AEL eist - in tegenstelling tot het Vlaams Blok - de consequente toepassing van de Belgische wetten voor iedereen (daar waar 'allochtonen' nu vaak een 'uitzonderingsbehandeling' moeten verduren) en onderschrijven de universele mensenrechten.

Mohamed Achrak werd vermoord. In plaats van vragen te stellen bij het klimaat dat zo'n daden in de hand werkt, kiest de overheid ervoor om de AEL als boeman aan te duiden. Zoals zo vaak dienen nationalistische oprispingen als bliksemafleider om de aandacht weg te schuiven van de echte problemen. Daar moet het debat over gaan: over kwalitatief onderwijs, zinvolle tewerkstelling en gedegen huisvesting. Wij eisen dan ook de onmiddellijke vrijlating van Dyab Abou Jahjah.

arabische black panters
by domela Friday November 29, 2002 at 10:38 PM

ik was op de website van AEL gaan kijken. zij staan op voor het recht om hun 'arabische identiteit' uit te leven en stellen dat de islam wel bij de arabieren hoort.

hun hele aanpaak van de smeris (vlaams : flicen) doet wel aan de black panter party of self defense denken. ook het idee van een opbouw van een eigen ethnisch identiteit hoord er bij.

ikzelf vindt de mib in frankrijk een veel leuker, die doen namelijk niet over 'ethniciteit' mar over sociale strijd. misschien moet de AEL een beetje opgroeien....

in de tussentijd heeben ze wel mijn solidariteit

http://www.mibmib.fr
http://www.squat.net

Wat was Ael/Jahjah van plan?
by Zweistein the First Saturday November 30, 2002 at 12:02 AM

Een aantal zaken kunnen toch niet onder de mat worden geschoven, of anders: er is toch enige grond voor de associatie Ael/Jahjah - Geweld , wel, hier is ze:

A.ALGEMEEN

1.Diverse Ael/Jahjah –aanhangers schuwden het geweld niet op een aantal betogingen (mede) georganiseerd door voornoemde.
2.Diverse keren communiceerde Ael/Jahjah dat ze zich op Malcolm X beroepte, nu als je zegt Malcolm X, dan zeg je ‘by any means'.
3.Op de homepage van Ael staat een foto van gewapende arabieren/moslims met als bijschrift ‘arab pride', boodschap:de gewapende opstand tegen Israël keurt Ael (terecht?) goed.
4.Ael/Jahjah – aanhangers scandeerden op een aantal betogingen: ‘Hamas, Jihad, Hezbollah', en waar staan die dan weer voor?

B.DE VOORBIJE DAGEN

1.Ael/Jahjah/Azzuz(?) dreigden (impulsief?) met een illegale betoging van 10 000 man


Een mogelijke lijn?:

1.Ael/Jahjah zei dat eerst een rouwperiode zou worden in achtgenomen en dat ze erna actie zouden ondernemen
2.Volgend bericht: er werd ingegrepen (=Jahjah werd opgepakt) naar aanleiding van een telefoongesprek in zijn appartement die werd opgevangen via afluisterapparatuur

INSINUATIE (steeds open voor kritiek of tegenargumenten of feiten hoor, indy)

Als er actie wordt aangekondigd na de begrafenisdag dan lijkt het mij dat aan de vooravond van die begrafenis je al een beeld of idee hebt van die aktie, dus mijn vraag is?
Wat was Ael/Jahjah van plan?

Dat is AEL van plan
by Libby Saturday November 30, 2002 at 12:18 AM

Gelijke rechten vragen voor alle Belgen, niet meer, maar ook niet minder.

geen correcte informatie
by Guido Saturday November 30, 2002 at 02:12 AM

".Volgend bericht: er werd ingegrepen (=Jahjah werd opgepakt) naar aanleiding van een telefoongesprek in zijn appartement die werd opgevangen via afluisterapparatuur"

Niet correct want hij werd op dat moment geïntervieuwd door een Nederlands journalist die ook opgepakt werd. Jahjah werd opgebeld door een buurman die hem vertlede dat ze en huiszoeking gingen doen.

".Ael/Jahjah – aanhangers scandeerden op een aantal betogingen: ‘Hamas, Jihad, Hezbollah', en waar staan die dan weer voor?"

"1.Diverse Ael/Jahjah –aanhangers schuwden het geweld niet op een aantal betogingen (mede) georganiseerd door voornoemde."

Staat er dan op hun voorhoofd AEL?

"1.Ael/Jahjah/Azzuz(?) dreigden (impulsief?) met een illegale betoging van 10 000 man"

Noem jij dit een dreigement? Betogingen kunnen niet illegaal zijn want we leven zogezegd in een democratie waar iedereen mag staan en gaan waar hij wil!


"1.Ael/Jahjah zei dat eerst een rouwperiode zou worden in achtgenomen en dat ze erna actie zouden ondernemen"

"Als er actie wordt aangekondigd na de begrafenisdag dan lijkt het mij dat aan de vooravond van die begrafenis je al een beeld of idee hebt van die aktie, dus mijn vraag is?
Wat was Ael/Jahjah van plan?"

Mensen die iets organiseren hebben altijd een gedacht van een actie, het zou anders nogal chaotisch zijn hé?

Voor meer inlichtingen, bel de procureur van Antwerpen of het plaatselijk Blok-kantoor. ;)
Toch niet meer dan normaal?

goede actie
by PDL Saturday November 30, 2002 at 02:34 AM

proficiat, goede actie.
Maar hoe reageerde hij? En Staf? Hoe liep het af?

groetjes,
PDL

Foto op AEL-site
by Guido Saturday November 30, 2002 at 02:51 AM

Foto op AEL-site...
intifada_1.jpg, image/jpeg, 200x256

"3.Op de homepage van Ael staat een foto van gewapende arabieren/moslims met als bijschrift ‘arab pride', boodschap:de gewapende opstand tegen Israël keurt Ael (terecht?) goed."

Die andere foto ben je precies vergeten ;)

Geen reactie van het panel
by Bart Vinck Saturday November 30, 2002 at 09:41 AM


Ik was erbij in de Vooruit en ik vond het een geslaagde actie. Er is echter niet op gereageerd door Verhofstadt en Nimmegeers. De moderator zei dat de actievoerders één minuut kregen en na die ene minuut gingen ze "braaf" weer weg. In die ene minuut sprak een van hen het publiek toe, en hij zei dat hij en zijn groep, anti-globalisten, niet in dialoog wilden treden met de premier zolang deze politieke tegenstanders gevangenzette. Een deel van de zaal applaudiseerde, een ander deel liet boegeroep horen.

Dat ze van de debaters geen reactie kregen lag ook daaraan dat ze de gelegenheid niet aangrepen om tot hen het woord te richten - ze verkozen tot het publiek te spreken. Dit is natuurlijk geheel in overeenstemming met hun statement niet in dialoog te willen treden.

Ik denk dat ze de best mogelijke strategie gevolgd hebben. Een groot deel van het publiek was heel erg op de hand van Verhofstadt, en als ze zouden hebben getracht met Verhofstadt in debat te treden, zou dat niet in dank afgenomen zijn door het publiek, zouden ze de moderator tegen zich gekregen hebben, enz. Nu hebben ze hun statement gemaakt, en hebben ze een goede indruk gemaakt op iedereen - en, Verhofstadt heeft niet eens de kans gehad of genomen om zich te verdedigen.

Ook ik vind dat de democratie verkacht wordt als de Minister van Binnenlandse zegt dat hij desnoods wetten gaat bijmaken, als de huidige wetten niet volstaan om een politiek tegenstander op te sluiten.

Een van de laatste vragen in het debat ging trouwens over de vraag of economische vrijheid automatisch naar poli- tieke vrijheid leidde. De premier beweerde van niet, en gaf het voorbeeld van China. Het zou mooi geweest zijn als er op moment iemand uit de zaal "en Belgie" geroepen had.

Groeten,
Bart

Geen reactie van Attac
by Jan Saturday November 30, 2002 at 11:23 AM

Ik vind dat Attac had moeten protesteren tegen het opvoeren van Staf Nimmegeers als "anti-globalist" plus tegen het feit dat een "anti-globalist" op zich in debat gaat met Verhofstadt.Zeker na
Attac deelde briefjes uit aan de Vooruit voor een debat met Susan George.

Attac heeft wel geprotesteerd hoor
by Jan D. Saturday November 30, 2002 at 12:51 PM

Elders op deze site, bij de feature over de conferentie in Leuven van dinsdag, vind je een open brief die ik aan Staf heb geschreven, mede als lid van Attac. Een echte actie is er voor praktische redenen niet gekomen.
Er zaten wel individuele Attac'ers en sympathisanten tussen de actievoerders.

Geen 2 maten en 2 gewichten a.u.b.
by Corneel Saturday November 30, 2002 at 12:58 PM

Bart Vinck,

Het politieke establishment heeft de wet ook voortdurend veranderd om het Vlaams Blok te proberen kelderen, antiracismewet, antinegationismewet e.d. Dan was het wel in orde zeker? Als dat allemaal OK bevonden wordt, vind ik AEL proberen verbieden ook OK. Maar meer nog ben ik voorstander van geen van beide te verbieden, want je lost er de problemen die ze aankaarten niet door op, maar verdringt en negeert ze verder... Maar geen 2 maten en 2 gewichten a.u.b.

Corneel
by Guido Saturday November 30, 2002 at 01:14 PM

Bij het Vlaams Blok zitten er neo-nazi's, negationisten (herinner u Roeland Reas).

Philip De Winter, vader en zoon Verreyken hebben tegenstanders meerdere malen in mekaar geslaan, zonder daarvoor veroordeeld te worden.

De AEL steekt ook geen folders in uw brievenbus waarin racistische uitspraken staan.

Het Vlaams Blok beschikt ook over Kosmos, die fiches aanlegt van al hun tegenstanders, bv. van op betogingen tegen het Blok.

Het 70-puntenplan van het Blok is al voor meer dan de helft uitgevoerd, vluchtelingen die gedeporteerd worden, gesloten opvangcentra(lees: concentratiekampen voor mensen op zoek naar geluk),...

Het Vlaams Blok is niet te vergelijken met de AEL.

jahjah en geweld?
by klaas y. Saturday November 30, 2002 at 07:45 PM

Vorige week zaterdag op de nederlandse tv een interview gezien met Dyab Abou Jahjah. Op de vraag van de interviewer of Dyab voor geweld was, antwoordde Dyab dat hij niet voor het gebruik van geweld was, tenzij als zelfverdediging. Concreet vond hij geweld geen legitiem actiemiddel in Belgie, omdat het leven van de allochtonen er niet in gevaar is. Klinkt wrang na de moord op Mohammed Achrak, maar ik denk niet dat deze gebeurtenis de mening van Dyab terzake zou veranderen. Hij heeft dus een vredevoller opinie dan pakweg een Stefaan Declercq, die zich geroepen voelde om het op te nemen voor juwelier Tyberghien, die een weglopende dief 28 kogels in de rug schoot.

corneel
by klaas y. Sunday December 01, 2002 at 03:41 PM

corneel, verregaande conclusies, zeker als ze enkel steunen op veronderstellingen op basis van vooroordelen. ('als ik me niet vergis...', 'het zou me niet verwonderen...')

kom dus af met bewijzen voor racisme en dodenlijstjes binnen AEL. overigens, het is niet omdat jij meedoet aan de dyabolisering, dat indymedia hier verantwoordelijk voor is. let dus op met uitspraken geplukt van een internetforum.

Fout geciteerd?
by Corneel Sunday December 01, 2002 at 06:16 PM

Waaruit citeert gij mij eigenlijk? Ik vind dit nergens terug in mijn postings, hoor.

Corneel, don't play the fool!!!
by Guido Sunday December 01, 2002 at 08:00 PM

Corneel, je had hier een comment gepost waarin stond dat veel Arabieren en moslims nazi-sympathieën hebben en zelfs zeggen dat de joden de holocaust hebben verzonnen.

Dit als een reactie op mijn comment om toch maar te kunnen stellen dat er geen verschil is tussen de AEL en het Blok.

Je schreef ook dat "als ik mij niet vergis, stond er op de site van de AEL oproepen op DeWinter en nog iemand te vermoorden". En daarna begon je over een dodenlijstje. Ik heb dat nog niet gelezen op die website, dus misschien vergis je je.

Klaas zijn comment slaat op een internetdiscussieforum waar er heel veel racistische praat wordt verteld en HEEL VEEL verwezen wordt naar Anke Vandermeersch die opkomt bij het Blok voor de verkiezingen!

Corneel, jouw comment was gewoon laster voor Arabieren.

En er speelt momenteel inderdaad een serie op de Egyptische televisie die gebaseerd is op stukjes van de Protocollen van de Wijzen van Zion. Als historische achtergrond in die serie volgens de makers, volgens tegenstanders een haatserie tegen de joden. Vooral Israël en de VS zijn ertegen. De VS had het ook niet hoog op met "11 september", een film die volgens hen anti-VS was. Hij was een beetje kritisch t.o.v. de Vs, meer niet.

En jij baseerde je op die serie om te zeggen dat Arabieren slecht zijn.
Ergens in een land speelt er een serie op TV over de politie van een stad, die nogal een mooi beeld geeft van de politie en het niet heeft over de racistische agenten. In dat land speelt er ook een film waarvan één van de regisseurs zei dat de fim de gelijkenissen wou aantonen tussen extreem-rechts en Islam. Er werd in die show (700.000 kijkers) gelachen over de ramadan.


Als witte mensen nu een katholieke partij zouden oprichten
met conservatieve standpunten, en dan? Er moet toch ook nog gestemd worden? En wat weten wij nu van de mening van allochtonen, moslims,... over abortus, holebi's, vrouwen,...? En waarom zou dit geen aanzet geven tot het oprichten van andere partijen van migranten, allochtonen?

Ik geloof niet in politiek maar als dit is wat een deel van de bevolking(dat nu niet vertegenwoordigd wordt in de politiek) wil, dan moet dit kunnen.

Er is geen mogelijkheid dat de AEL de absolute meerderheid zou halen in dit land, en ook niet direct de grootste partij of zoiets. En ik weet niet of zij de mening van de volledige gemeenschap vertolkt maar momenteel zijn ze de enigste. Had de AEL atheïstisch geweest, dan had iedereen het leuk gevonden maar ook dan kan je je de vraag stellen of ze de mening van iedereen verkondigt. Maar ze zou dan ook de eerste partij geweest zijn.

Mensen mogen toch nog een mening hebben?

Ik ga ook niet akkoord met bepaalde standpunten van de AEL, maar dan bedenk ik mij dat ik die gelezen had in een interview met Jahjah waarin de vraag gesteld wordt aan hem wat hij denkt van homo's. Je kan je al afvragen waarom de journalist niets vroeg over lesbiennes, cannabis, corruptie,
abortus, doodstraf,...
Ook of Jahjah zo antwoordde om niet teveel mensen voor de borst te stoten, wie weet het? Als de AEL niet de mening verkondigt van de allochtonen gemeenschap dan zal zich dit wel uitwijzen.

Moeten we ook nu ook al beginnen oordelen op deze site over hoe een "migranten-partij" er zou moeten uit zien, welke mening ze moet hebben?

In een artikel in Het Laatste Nieuws stond dat er in de RVB van de AEL 6 mannen zitten en twee vrouwen, volgens Westerse normen normaal, in België veel.

Ook dat Azzuz en Jahjah bij de ABVV hebben gezeten.

Het is aan de migrantengemeenschap om te zeggen wat ze van de AEL vindt en als ze er niet mee akkoord gaan, dan zal dat wel blijken in de volgende maanden en bij de verkiezingen.

Het is niet meer dan democratisch dat allochtonen een politiek partij mogen oprichten.

En deze zou volgens sommigen conservatief zijn, volgens anderen progressief.

Er kan zich toch ook een holebi-moslimparij vormen en dan zouden we wel akkoord gaan?

Ik vind het allemaal zo moeilijk, gezien de omstandigheden nu.


Corneel, don't play the fool!!!
by Guido Sunday December 01, 2002 at 08:11 PM

Corneel, je had hier een comment gepost waarin stond dat veel Arabieren en moslims nazi-sympathieën hebben en zelfs zeggen dat de joden de holocaust hebben verzonnen.

Dit als een reactie op mijn comment om toch maar te kunnen stellen dat er geen verschil is tussen de AEL en het Blok.

Je schreef ook dat "als ik mij niet vergis, stond er op de site van de AEL oproepen op DeWinter en nog iemand te vermoorden". En daarna begon je over een dodenlijstje. Ik heb dat nog niet gelezen op die website, dus misschien vergis je je.

Klaas zijn comment slaat op een internetdiscussieforum waar er heel veel racistische praat wordt verteld en HEEL VEEL verwezen wordt naar Anke Vandermeersch die opkomt bij het Blok voor de verkiezingen!

Corneel, jouw comment was gewoon laster voor Arabieren.

En er speelt momenteel inderdaad een serie op de Egyptische televisie die gebaseerd is op stukjes van de Protocollen van de Wijzen van Zion. Als historische achtergrond in die serie volgens de makers, volgens tegenstanders een haatserie tegen de joden. Vooral Israël en de VS zijn ertegen. De VS had het ook niet hoog op met "11 september", een film die volgens hen anti-VS was. Hij was een beetje kritisch t.o.v. de Vs, meer niet.

En jij baseerde je op die serie om te zeggen dat Arabieren slecht zijn.
Ergens in een land speelt er een serie op TV over de politie van een stad, die nogal een mooi beeld geeft van de politie en het niet heeft over de racistische agenten. In dat land speelt er ook een film waarvan één van de regisseurs zei dat de fim de gelijkenissen wou aantonen tussen extreem-rechts en Islam. Er werd in die show (700.000 kijkers) gelachen over de ramadan.


Als witte mensen nu een katholieke partij zouden oprichten
met conservatieve standpunten, en dan? Er moet toch ook nog gestemd worden? En wat weten wij nu van de mening van allochtonen, moslims,... over abortus, holebi's, vrouwen,...? En waarom zou dit geen aanzet geven tot het oprichten van andere partijen van migranten, allochtonen?

Ik geloof niet in politiek maar als dit is wat een deel van de bevolking(dat nu niet vertegenwoordigd wordt in de politiek) wil, dan moet dit kunnen.

Er is geen mogelijkheid dat de AEL de absolute meerderheid zou halen in dit land, en ook niet direct de grootste partij of zoiets. En ik weet niet of zij de mening van de volledige gemeenschap vertolkt maar momenteel zijn ze de enigste. Had de AEL atheïstisch geweest, dan had iedereen het leuk gevonden maar ook dan kan je je de vraag stellen of ze de mening van iedereen verkondigt. Maar ze zou dan ook de eerste partij geweest zijn.

Mensen mogen toch nog een mening hebben?

Ik ga ook niet akkoord met bepaalde standpunten van de AEL, maar dan bedenk ik mij dat ik die gelezen had in een interview met Jahjah waarin de vraag gesteld wordt aan hem wat hij denkt van homo's. Je kan je al afvragen waarom de journalist niets vroeg over lesbiennes, cannabis, corruptie,
abortus, doodstraf,...
Ook of Jahjah zo antwoordde om niet teveel mensen voor de borst te stoten, wie weet het? Als de AEL niet de mening verkondigt van de allochtonen gemeenschap dan zal zich dit wel uitwijzen.

Moeten we ook nu ook al beginnen oordelen op deze site over hoe een "migranten-partij" er zou moeten uit zien, welke mening ze moet hebben?

In een artikel in Het Laatste Nieuws stond dat er in de RVB van de AEL 6 mannen zitten en twee vrouwen, volgens Westerse normen normaal, in België veel.

Ook dat Azzuz en Jahjah bij de ABVV hebben gezeten.

Het is aan de migrantengemeenschap om te zeggen wat ze van de AEL vindt en als ze er niet mee akkoord gaan, dan zal dat wel blijken in de volgende maanden en bij de verkiezingen.

Het is niet meer dan democratisch dat allochtonen een politiek partij mogen oprichten.

En deze zou volgens sommigen conservatief zijn, volgens anderen progressief.

Er kan zich toch ook een holebi-moslimparij vormen en dan zouden we wel akkoord gaan?

Ik vind het allemaal zo moeilijk om er nu over te oordelen want misschien is de AEL er niet bij volgend jaar.

verkeerde info
by guido Sunday December 01, 2002 at 09:10 PM

Het internetforum dat Klaas bedoele was dat van de AEL.

Guido
by Corneel Monday December 02, 2002 at 12:25 AM

Ik vind het wel straf dat ik via jou moet vernemen wat er in mijn bericht aan jou stond zonder dat ik mijn eigen bericht hier nog kan terugvinden en terwijl dus niemand jouw citaten van mij kan controleren (en ook ikzelf niet meer).

Waarom is er hier censuur? Ik dacht dat Indymedia anti-fascistisch was! Andersdenkenden hun mening verbieden is het eerste dat Hitler deed toen zijn ster begon te rijzen.

Ik treed graag in discussie met mensen die de tijd nemen om een volwassen dialoog aan te gaan. Jij bent zo iemand en je doet het zonder te schelden, wat van een aantal op dit forum helaas niet kan gezegd worden.

Ik wou vooral zeggen dat er onder de moslims nogal wat jodenhaters zitten op dit moment. (Wellicht soms terecht.) Of die daarom nazi-sympathieën hebben, weet ik niet, maar het ligt spijtig genoeg in elkaars verlengde. Een deel onder hen zal zeker vinden dat joden de holocaust slim hebben uitgebuit in hun eigen voordeel. En misschien gaan sommigen daarin zelfs zover dat ze erdoor gaan twijfelen aan de holocaust zelf. Hoewel dat wellicht uitzonderingen zijn, valt het niet uit te sluiten. Als er van al deze soorten jodenhaters een aantal bij AEL zitten, zou mij dat niet verwonderen. Zeker als bijna al hun betogingen anti-joods zijn. (Wanneer betogen ze eens voor de Koerden of de Berbers?) In dit opzicht valt AEL wel te vergelijken met het ver bruin verleden van ons eigen en buitenlands extreem rechts. Wat AEL-aanhangers scandeerden op pro-palestijnse betogingen tegen joden werd in die mate als racistisch geïnterpreteerd dat zelfs het Centrum Leman zich ermee kwam moeien... Meer wou ik niet zeggen, Guido. Er zijn uiteraard ook heel veel verschilpunten tussen bvb. Vlaams Blok en AEL. Maar ik ben ervan overtuigd dat er aan beide kanten officieus lijstjes worden gemaakt met mensen die ze graag eens zouden willen pakken. Daarom doen ze dit nog niet, hé, zo zouden ze immers ook in hun eigen vlees kunnen snijden, maar dat erover gefantaseerd wordt daar ben ik zeker van.

Het is waar dat er veel veronderstellingen in mijn betoog over bepaalde moslims en AEL zitten, maar ik geloof dat die redelijk (en deels gegrond) zijn en zeker niet kwetsend bedoeld zijn. Soms moet je durven veronderstellen om niet naïef te zijn. Voor de rest is het inderdaad afwachten. Maar ten aanzien van Vlaams Blok en andere extreem rechtse partijen wordt er ook veel verondersteld. Ze zouden allemaal de democratie afschaffen. Niets van dit alles gezien in Oostenrijk, en al evenmin in Nederland...
Veronderstellingen kunnen fout zijn, ook de mijne, maar ook die van jullie...
Dat internetforum waar Klaas naar verwijst, ken ik niet.

Corneel
by Guido Monday December 02, 2002 at 09:52 AM

Uw comment was erover,

deze eigenlijk ook, staat vol met insinuaties en mogelijke waarschijnlijkheden die misschien wel eens waar zouden kunnen zijn maar zeker is het niet maar toch concluderen we dat er:
onder de Arabieren veel jodenhaters zitten.

In uw vorige comment stelde je nog dat er nazi-aanhangers onder zitten, nu zeg je dat het in elkaars verlengde ligt.

Corneel, van een blanke.

De Arabieren hebben het niet hoog op met de ZIONISTEN(extreem-rechtse joden). Een jood, Norbert Finkelstein heeft daar enkele jaren geleden een boek over geschreven, de Hlocaustindustrie, over hoe de ZIONISTEN van nu de holocaust misbruiken om hun oorlog tegen Palestina te rechtvaardigen en het besttan van Israën proberen te rechtvaardigen.

Dacht je echt dat dat geld uit Zwitsere banken bij overlevenden van de Holocaust komt?

Ander leuk boek, Zionisme anti-zionisme van Peter Edel. waarin we kunnen lezen dat ZIONISTEN vinden dat de joden die overleden zijn in de holocaust, onzuivere joden waren en het verdienden. Het zijn ook Zionisten die de holocaust uit de Amerikaanse media hielden.

Begrijp je Corneel, jij insinueert vanalles hier zonder concrete aanwijzingen, je denkt gewoon maar wat en trekt het dan door naar de AEL.
Hun betogingen zijn niet anti-joods maar anti-zionistisch, die twee begrippen moet je echt wel scheiden.

En daarom worden comments zoals de uwe weggehaald, ze staan vol insinuaties maar bevatten niets concreet. En dan maar komen zagen over censuur en weet ik veel wat.

Uw commentaar over Leman doet vermoeden dat je het niet wil begrijpen want op de website stond Zionistisch en niet joods.

Leman zou beter eerst leren lezen i.v.p. de imperialistische bevrijder te willen spelen.

U ook.