arch/ive/ief (2000 - 2005)

Vrt-intoxicatie "zionistisch = joods" rechtgezet
by kris merckx Friday November 29, 2002 at 08:19 PM
kris.merckx@skynet.be

Een klein resultaat in het gevecht tegen de fascistoïde demoniseringscampagne tegen AEL

Vanavond stuurd ik volgend mailtje naar de teletekstredactie onder de titel "Graag rechtzetting: zionistisch is iets anders dan joods. Stop de fascistoïede demoniseringscampagne tegen AEL":
Waarde redactie,
In navolging van de VRT-radio meldt u sinds gisterenmorgen op uw pagina's (vandaag 112) dat AEL "als de zaken verder uit de hand lopen... de'joodse' lobby verantwoordelijk stelt"...

Wil u daarmee suggereren dat AEL antisemitisch is en dus racistisch is? En zo uw bijdrage leveren aan de aan gang zijnde demoniseringscampagne? Indien niet, dan dient u uw fout expliciet recht te zetten. Een eenvoudige klik naar de site van AEL had u immers kunnen leren wat er echt in hun communiqué staat, en dat is:

"The AEL will present a legal suit against the Mayor of Antwerp for defamation and will keep calling for calm and reason. We will not fall in the trap they want us in, but at the same time if the situation goes out of hand and further blood is shed, we hold the whole Belgian establishment and the Zionist lobby accountable for any consequences.'

Zionistisch is iets heel anders dan joods. Het zionisme is door de UNO veroordeeld als een racistische ideologie. Op een solidariteitsmeeting met Palestina en Irak van de PVDA in april kantte een Antwerpse orthodoxe jood zich fel tegen het zionisme. Hij zette, bijzonder goed gedocumenteerd, uiteen hoe het zionisme een creatie en instrument is van het Britse en Amerikaanse imperialisme.
Kris Merckx (Geneeskunde v/h Volk -PVDA),Antwerpen

Kort daarna kreeg ik volgend antwoord:
Geachte heer Merckx,
U hebt gelijk wat de tekst van het communiqué betreft. Bedankt voor het
signaleren. De tekst werd inmiddels aangepast.
Luc Van der Borght

Wel..
by Raf Grinfeld Saturday November 30, 2002 at 11:45 AM
tomsk_be@yahoo.com

Mij lijkt "zionisme" een te vage term te zijn om te beschrijven waar het over gaat. Interessant is het bijvoorbeeld om te onderzoeken waar die term in de geschiedenis allemaal voor is gebruikt. Beter is het te spreken over Israëlisch rechts-nationalisme en rechts extremisme.