arch/ive/ief (2000 - 2005)

voor vrije meningsuiting en het recht op vereniging!
by ministerie van agitatie Friday November 29, 2002 at 01:23 PM

ZONDAG 1 DECEMBER OM 19 UUR: VERGADERING RAAMTHEATER ZUID

Netwerk Recht

Recht spreken. Niet links, niet rechts of averechts, niet sympatiek of
onsympatiek, maar aan de basis van de oprichting van dit netwerk ligt, open en onbevangen, simpel 'recht spreken' . Onze basis moet zijn; de universele rechten van de mens, de grondwet en de zoektocht naar rechtvaardigheid en gelijkwaardigheid van alle inwoners.

Netwerk Recht wil u aanspreken. Aanleiding is de vrees dat die democratische rechten meer en meer onder druk komen te staan (cfr de AEL-discussie). Vrijheid van meningsuiting, vrijheid van godsdienst, vrijheid van vereniniging, demonstratierechten/registratierechten, minderheidsrechten, vrouwen- en holebi-rechten, ze eisen een permanente bescherming.

Netwerk Recht wil een eerlijke en rechtmatige discussie opstarten. Weg van elke demonisering ,weg van alle hetze, subjectiviteit en kleuterigheid. We willen een democratische controle opstarten, zowel binnen de media, de justitie, de politie en de politiek. Niet op straat, maar met het woord. Mét
recht van spreken.

U, willen wij aanspreken, en door u willen wij aangesproken worden.
Zondag 1 december nodigen wij u uit in het Raamtheater 't Zuid (De
Vrièrestraat 36, Antwerpen) om 19.00 uur. Deze uitnodiging gaat naar
juristen, journalisten, politici, academici en andere geïnteresseerde
burgers. Indien u niet aanwezig kunt zijn aanstaande zondag, maar toch op de hoogte wil worden gehouden, meldt dit dan aan ons. Doorsturen màg.

Met vriendelijke groeten
namens Netwerk in oprichting

Tarik Frahi
Mark De Quidt
René Los, .
En anderen