arch/ive/ief (2000 - 2005)

De duivel Abu Jahjah?
by lesley Friday November 29, 2002 at 11:38 AM
lesley_versprille@hotmail.com

Men beweert dat Abu jahjah de twee gemeenschappen tegen elkaar opzet. Net zoals het Vlaams Blok het doet. Dit vind ik een onterechte kritiek.

Men beweert dat Abu jahjah de twee gemeenschappen tegen elkaar opzet. Net zoals het Vlaams Blok het doet. Dit vind ik een onterechte kritiek. Het Vlaams Blok komt niet op voor de arbeiders of minderbedeelden in dit land. Ze proberen gewoon de gemeenschappen tegen elkaar op te zetten door haat te scheppen. Het klimaat na 11 september speelt gewoon in hun voordeel. Alle acties die ondernomen worden door de migrantengemeenschap worden onder de noemer "moslimfundamentalisme" en "rellen" geplaatst. Het is onthutsend om naar de televisie te kijken en te zien hoe bv de betoging van 10 november volledig gecriminaliseerd wordt. Ikzelf was op die betoging en heb alleen de provocatie van de aanwezige politie gezien.
Wat jahjah probeert te doen is de migranten op hun rechten te wijzen en hen te mobiliseren om op te komen voor gelijke rechten. Voor de eerste keer in de Belgische geschiedenis (naar ik weet) is er een migrant die deze repliek verkondigt. Voor veel migranten is dit nieuw maar ze herkennen er zich ook in. Ze worden al jaren gediscrimineerd maar begonnen het als "normaal" te aanvaarden dat er racisme tegen hen is. Jahjah zei dat het maar es moest ophouden met content te zijn met de kleine rechten en de grote plichten die de regering hen opdringt. Ik steun Abu jahjah zijn ideeën volledig, vooral na zijn arrestatie waar het duidelijk is dat de regering zal zoeken en blijven zoeken tot ze iets gevonden hebben om hem te arresteren. Ze blijken heel veel schrik te hebben van hem want met zijn ideeën wordt hun hele politiek naar de migranten wel in vraag gesteld. En het is natuurlijk gemakkelijker jahjah de schuld te geven van de problemen dan in hun eigen boezem te kijken.
Zijn arrestatie revolteert me en zal me aanzetten tot verdere actie. Ik hoop en denk ook dat hetzelfde voor veel migranten/belgen in dit land geldt. Denkt de regering nu echt dat ze kunnen blijven handelen zoals ze de afgelopen dagen doet? Denkt ze nu echt dat de Belgische bevolking zal blijven slikken dat Jahjah de duivel is van deze rellen? Want waarom gebeuren er dan zo geen acties tegen het Vlaams Blok? Zijn zij niet diegene die de haat stimuleren?

idem dito!
by Tiene Friday November 29, 2002 at 01:22 PM

Ik maak inderdaad dezelfde analyse en heb hetzelfde gevoel.

Graag meer concrete info.
by Mahonie Friday November 29, 2002 at 04:01 PM

1. Reeds jaren lopen er rechtsgedingen tegen de VZW's rond het Vlaams Blok. Waarom vergat u dat te vermelden? De media berichten er nochtans dagelijks over.
2. Graag bekwam ik een exemplaar van die rechtsnormen die allochtonen "kleine rechten" en "grote plichten toekennen" toekennen. U mag mij ook de datum van de publicatie in het Belgisch Staatsblad geven indien u niet meer over een exemplaar zou beschikken. Hoe hebben deze de controle van de Raad van State overleefd?

er zijn methodes en methodes
by gilles Friday November 29, 2002 at 07:43 PM

beste lesley, je hebt volledig gelijk als je het migrantenprobleem bekijkt. alleen is Jahjah niet de oplossing hiervoor, integendeel.
In Brussel werkt een congolose 'mama' op een veel betere manier voor migrantenjongeren. zij voert een harde strijd tegen de criminaliteit en bendevorming van congolose migrantenjongeren. ze stuurt 'mamas' op pad om de jongeren tot de orde te roepen.
zo iemand komt natuurlijk niet in de media, en over zo iemand worden er op indymedia geen pathetische teksten geschreven. waarom? mama schopt niet genoeg tegen het establishment!
is de methode van de mama's niet veel beter dan die van de Abou Jahjah's die mensen volledig ophitsen en zo de 'gemeenschappen tegen over elkaar zet?'
pas maar op met je beweringen over het AEL en het Vlaams Blok, ze zijn echt aan elkaar gewaagd, alleen willen wij dat als brave niet racistische revolutioneren die tegen het establishment zijn niet inzien.

leve de Mama van AEL
by han Friday November 29, 2002 at 07:57 PM

"zij voert een harde strijd tegen de criminaliteit en bendevorming van congolose migrantenjongeren. ze stuurt 'mamas' op pad om de jongeren tot de orde te roepen."

Het AEL is nog niet eens zover durven gaan. Want dat is het werk van de politie overnemen.

Geef de coöordinaten van Mama door of schrijf er een stukje over Gilles.

Maar zeg me nu eens concreet, wat is er dan zo verkeerd aan Abou Jahjah.

ALs hij als een monster wordt voorgesteld is het inderdaad omdat hij ook schopt tegen het establishment.
Vergeet ook niet dat het AEl steeds vragende partij is voor een dialoog, met dat establishment.

leve de mama's !
by gilles Friday November 29, 2002 at 08:13 PM

coöordinaten(sic) van de congolode mama:
ze heet mama Mwadi, is al enkele jaren op originele manier actief tegen congolose jongerenbendes in Brussel.
Ze heeft een paar keer wat aandacht gekregen in De Standaard en de Morgen. k'zal vlug eens wat meer info over haar zoeken en een artikeltje erover maken.
ik zal direct ook een artikeltje met eigenaardige JahJah trekjes publiceren.

Tegen Congolese vrouwen is dan ook geen hetze bezig
by Stormy Habits Friday November 29, 2002 at 08:56 PM

Moest de AEL in Antwerpen doen wat de mama's in Brussel doen,
dan zouden ze al allemaal gedeporteerd zijn als terroristen en als criminele organisatie die de politie uit wijken wil houden om zelf de misdaad te controleren.

Blijkbaar is Verhofstad minder bang van Congolese vrouwen dan van Libanese jonge man(nen)...

jahjah
by hammani mohamed Monday December 02, 2002 at 09:11 PM

ik ben 14 jaar en vindt dat jahjah onschuldig is.ik vindt dat zijn arrestatie niets oplevert.de man die de moord is schuldig abou jahjah niet