arch/ive/ief (2000 - 2005)

De lynching van Dyab Abu Jahjah
by Guy Palya Friday November 29, 2002 at 10:35 AM
guycepalyas@hotmail.com

De monstercoalitie van alle poltitieke strekkingen van extreem rechts tot en met groen links maakt van de moord op een onschuldige misbruik om een lastige allochtoon monddood te maken. Zo de wet onvoldoende middelen aanreikt zullen volgens Minister Duquesne wel mogelijkheden gecreëerd worden . Maar AEL laat zich niet provoceren en blijft vasthouden aan de wettelijkheid, hoe smerig de tegenpartijen hun politieke spelletjes ook spelen.

Al dagen voor de moord op een onschuldige werd door een aantal moedige mensen als Tarik Fraihi en Tom Lannoye tegen alle mediagehuil in de boodschap verspreid om te stoppen met de demonisering van Abou Jahjah.

De lijkenpikkers van alle partijen, van extreem-rechts tot en met groen-links hebben de moord op een moslimleraar maar al te graag aangegrepen om Dyab en AEL te nekken.

De overheid van dit land, tot en met zijn premier zagen deze kans schoon om een lastige allochtoon, die nota bene meende dat hij gelijke rechten kon opeisen, mediatiek, politiek en sinds gisteravond ook gerechtelijk te lynchen.
„Vinden we geen wet waarop we ze kunnen pakken dan maken we wel een nieuwe waaraan we Dyab en AEL kunnen ophangen", daarvoor stelde onze nederlandsonkundige minister van binnenlandse zaken zich gisteren in het parlement garant. Werd hij door de democratisch verkozenen terecht gewezen? Neen, hij werd toegejuicht!

Voor het Antwerpse parket was de opdracht duidelijk. Dyab Abou Jahjah is dan ook aangehouden en zal voor een onderzoekrechter geleid worden. Op grond van wat weet niemand, maar zoals beloofd, desnoods fabriceert men nog wel een wet, liefst met terugwerkende kracht anders zou een integere rechter nog wel eens roet in het eten kunnen gooien!

Hebben we in dit land wel een wet nodig om de volksvijand Abou Jahjah gerechtelijk te lynchen? Laat ons meteen het principe ‘geen straf zonder wet' ineens helemaal overboord gooien in deze ‘democratische rechtstaat'.

Succes bij de meerderheid van autochtonen is gegarandeerd, en de allochtonen krijgen in ruil het Berber Platform dat vorige week in allerijl voor Mohamed Talhaoui is klaargestoomd, en die gisteravond van de media alle ruimte kreeg om zijn ding te doen ten koste van de seculiere democratische beweging die AEL is.

En de stemmen?
De stemmen zijn terecht voor het Blok, de partij die zich in deze, nog het minst onfatsoenlijk heeft gedragen, en dat wil wat zeggen over het niveau van de rest van de Belgische/Vlaamse politieke klasse.

AEL zal zich niet laten provoceren en zal NIET de straat opgaan, iets waar men op staat te wachten om de rest van de beweging ook te kunnen opruimen. AEL blijft trouw aan haar principe, en blijft zich tegen beter weten in houden aan de wet, ook als de wettelijkheid door de nooit geziene politieke coalitie tegen AEL met de voeten wordt getreden.

De monstercoalitie van extreem rechts tot groenlinks mag zichzelf feliciteren: als er vandaag rellen komen door deze grove provocatie, dan is het gegarandeerd de schuld van Abou Jahjah, en zijn er geen rellen, dan is bewezen dat de onlusten van vorige dagen door hem werden uitgelokt.

Oh zo slim, maar ook zo walgelijk en smerig als ik in het vuile spel dat politiek is, niet eerder heb gezien.

AEL is niet seculier
by Erik Friday November 29, 2002 at 09:50 PM

Het meeste wat Guy Palya schreef is evident, behalve: "...de seculiere democratische beweging die AEL is."

Met alle respect maar de AEL is GEEN seculiere beweging. We zijn er nog steeds niet in geslaagd zowel kristelijk fundamentalistische en fascistisch vlaams-nationalistische tendenzen uit onze samenleving weg te werken en nu moeten we onder het mom van verkeerd begrepen openheid (van gefrusteerde "extreem"-linkse statisten) zo maar dezelfde kwatsj aanvaarden als het om de islam en arabisch nationalisme gaat. Nee dank u.
De vijand van mijn vijand is niet noodzakelijk mijn vriend.

Amour et anarchie

Erik

En dan gebeuren er Islamofobe moorden
by Libby Friday November 29, 2002 at 10:12 PM

Neen, het is inderdaad niet gelukt, en bij een reeds onderdrukte groep is dat natuurlijk gemakkelijker hé, zowat iedereen heeft zijn steentje bijgedragen om het vijandbeeld te versterken, en dan ... ff nadenken aub.

Vrije meningsuiting
by Eva Thursday January 09, 2003 at 10:06 AM

Gezondmakende krachten zoals Guy Palya is wat ons land broodnodig heeft. Mensen die haarscherp de werkelijkheid onder woorden durven brengen en ons durven confronteren met de decadentie van ons systeem en van ons denken.

AEL is in die zin wel een seculiere beweging dat zij de vrije meningsuiting en vrijheid van godsdienstbeleving verdedigt. Vanwege het islamofobe karakter van de autochtone gemeenschap is het noodzakelijk dat de nadruk wat meer ligt op de vrijheid om de islam te mogen beleven. Dit streven doet niets af aan het respect voor andersdenkenden.
Het gaat om opkomen voor het eigen gedachtengoed en daarbij de anderen in hun waarde te laten.