arch/ive/ief (2000 - 2005)

"You must make the injustice visible" - Gandhi
by Tine Friday November 29, 2002 at 02:52 AM
skaterke1989@hotmail.com

Wens een onderliggende reden van hetze tegen AEL naar voor brengen omdat dit nooit aan bod komt in de media. Wordt ook in bedekte termen gesuggereerd door o.a. Tom Lanoye (De Standaard 28/11)

Paul Pataer schrijft vandaag in de opiniebadzijden van De Standaard een artikel, waarin hij het AEL 100 % gelijk geeft. Hij heeft maar één bezwaar: het feit dat de AEL openlijk zegt waar het op staat zou het racisme aanwakkeren.
M.a.w.: blijf in jullie hoekje zoals vroeger, en zeg maar wat jullie willen, maar zeg het niet te luid.

Brice De Ruyver, raadgever van de premier, man die altijd mijn respect heeft weggedragen wegens zijn beheerste standpunten, begint ineens de grootste onzin uit te kramen (op de voorpagina van De Standaard, als we de journalist mogen geloven natuurlijk:D) en stelt de AEL voor als een bende criminelen.
In het artikel daar net naast verklaren De Gucht en Janssens dat ze van plan zijn een onderzoekscommissie op te richten i.v.m. het integratiebeleid. M.a.w. de politiek gaat een stap zetten die ze al 20 jaar geleden hadden moeten zetten. en aan wie hebben we dat te danken? Jawel, aan de mondige en intelligente Abou Jahjah.

Nu wil ik graag eens tot mijn titel komen: in het artikel van L. De Witte, T. Lanoye en T. Fraihi (De jacht op Abou Jahjah is open), te lezen in de opinieblz. van De Standaard 28/11, staat de volgende zin: "buitenlandse krachten sturen aan op een moord".
Mag ik aan deze heren eens vragen een kat een kat te noemen? Of hebben ze schrik van de Zionistische Brainpolice?
Zit hier ook niet de verklaring voor het vreemde gedrag van onze politici?
Eddy Boutmans laat een brochure schrijven op aanvraag van de federatie van leerkrachten over het Midden-Oosten, en op het laatste nippertje wordt hij onder druk gezet deze niet te verpreiden. Door de Zionistische lobby. Wie zijn dat? Altijd die vage, schimmige bewoordingen. Wie importeert hier eigenlijk de problematiek van het Midden-Oosten.:mad:
Hoe kunnen we de bocht van 180 ° verklaren, die minister Antoine Duquesnes maakte i.v.m. met de straatpatrouilles? De ene dag verklaart hij dat er niet echt iets aan de hand is, en een paar dagen later verklaart hij ze wel onwettig, zonder argumentatie die de wijziging van zijn standpunt zou verklaren. Ondertussen heeft de advocaat Hein Diependale er iets op gevonden (het is zijn beroep): de straatpatrouilles zouden nu toch het politie werk vervangen, want optreden tegen racisme is een taak van de politie. Dat hebben we gemerkt natuurlijk in de tragedie die zich dinsdag voordeed. Gaf de politie een gevolg aan twee klachten tegen de bedreigen van de racistische gek? In het ergste geval zijn de patrouilles een geval van burgerlijke ongehoorzaamheid, net zoals het over de omheining van de basis in Kleine Brogel klimmen van VLD, Spirit, en Agalev-politici (in dit geval heel didelijk een omwettige daad)!
Volgens mij is de kritiek op de Zionistische lobby in Antwerpen de grootste "misdaad" van Abou Jahjah, en moet hij daarom in het extremistisch hoekje geduwd worden.
Maar ja, wie zal er veel over zeggen? Geen enkel rechtvaardigheidslievend mens wordt graag uitgemaakt voor antisemiet! (Het woord antisemiet, net zoals het woord holocaust zijn voorbeelden van NEWSPEAK, zie 1984 van George Orwell. Maar wees gerust mensen, er staat al een boek te verschijnen over de antisemitische neigingen van deze schone mens, die nu ook na zijn dood moet beklad worden)

zionistische link
by zakaria Friday November 29, 2002 at 03:44 AM

Daar zeg je wat,...
Inderdaad is het blijkbaar bij niemand opgekomen (welbewust waarschijnlijk) om die link te leggen.
Detiege beweerde enkele dagen geleden nog dat er niets onwettelijks was aan de straatpatrouilles, en nu zijn die patrouilles volgens haar een soort criminele straatcommando's geworden die ten allen prijze moeten bestreden worden.

dichtbij
by Tiene Saturday November 30, 2002 at 02:15 PM

het zionisme, de toestand in Palestina en het racisme is NIET iets 'ver ons bed'! Onrechtsreeks hebben wij ook in België heel veel te winnen bij een vernietiging van het zionisme (voor de minder geïnformeerden, nogmaals: het zionisme is een ideologie, niet het joodse volk!). Palestina zit dus al voor een groot stuk in onze achtertuin. Niet dat ik de situatie in Antwerpen helemaal op dezelfde lijn wil schuiven, maar er zijn wel linken. Onze inzet moet het uitroeien van racisme zijn, evenals van het zionisme (dat racistisch is). Laten we er maar snel en kordaat aan beginnen (of versterkt verder doen)!