arch/ive/ief (2000 - 2005)

Het Belgisch regime wil morgen rellen!!!
by Guido Thursday November 28, 2002 at 10:41 PM

Vanavond werd Dyab gearresteerd. De reden: momenteel onbekend. Wel bekend: morgen de uitvaart plechtigheid voor de vermoorde jongen. De arrestatie van Dyab is een provocatie voor morgen.

Vanavond werd Dyab gearresteerd. De reden: momenteel onbekend.
Wel bekend: morgen de uitvaart plechtigheid voor de vermoorde jongen.
De arrestatie van Dyab is een provocatie voor morgen.

Het Belgisch regime zal zaaien wat het oogst, haat en wraak.

"n een reactie op de arrestatie zegt Ahmed Azzuz van de Arabisch Europese Liga (AEL) dat er wordt opgeroepen om niet op straat te komen. ,,Wij brengen onze mensen op de hoogte, maar wij vragen hen om niet op straat te komen. Wij gaan hun spelletje niet meespelen. Wij laten ons niet intimideren en niet provoceren", aldus Azzuz."
http://www.standaard.be/nieuws/binnenland/index.asp?ArticleID=DMF28112002_014&Snel=1


Als er morgen niets gebeurd, wint het Belgisch regime ook, want dan kunnen ze in koor zeggen ' zie je wel, zonder Dyab geen rellen.'

En als er wel rellen zijn, kunnen ze de fout steken op het pas opgerichte forum

" Verschillende verenigingen voor allochtonen, zoals de Unie van Moskeeën en Islamitische Verenigingen (Umiva), de Turkse Unie en de Marokkaanse Federatie, hebben zich vandaag verenigd in een Forum voor Islamitische Organisaties in Vlaanderen. Dat hebben Said Mdaouchi en Mohamed Ikoubaan van het Forum gisteravond meegedeeld."

"De eerste concrete organisatie van het kersverse Forum is de organisatie van de begrafenisplechtigheid voor het slachtoffer op vrijdag 29 november. ,,Het wordt een puur religieuze plechtigheid, met voordrachten van onder meer de imams'', kondigt Mdaouchi aan. Toch kan hij niet garanderen dat alles rustig zal verlopen. ,,We zullen de nodige maatregelen treffen en toezichters of stewards voorzien'', vervolgt hij. ,,Daarnaast zullen we zo veel mogelijk ouderen vragen om aanwezig te zijn."

http://www.standaard.be/nieuws/binnenland/index.asp?Snel=1&articleID=DMF28112002_004&Doctype=snelnieuws


Fantastisch toch!? De volledige allochtonengemeenschap zal het nieuws al vernomen hebben. Vele migrantenjongeren zullen vannacht niet slapen en al denken aan morgen.

DIT IS EEN GROTE PROVOCATIE!!!!!!!!

Hopelijk zijn alle mensen die kritiek hadden op Dyab nu blij!

Hoe het belgisch regime misschien werkt ....
by Magda Thursday November 28, 2002 at 11:06 PM

Mensen die kritiek hadden op Dyab en AEL zitten nu samen in oa. het zopas opgerichte forum dat morgen in samenwerking met de stad Antwerpen de plechtigheid organiseert, evenals in het zopas opgerichte platform van de berberse gemeenschap. Ik wil deze organisaties vooralsnog alle krediet geven, maar volgens mij worden ze nu misbruikt door de overheid. En als je weet dat veel van de organisaties op centen zitten te wachten (afslanken SIF-gelden) en nu plots allemaal bovenaan het gastenlijstje staan van Detiège en Verhofstad, tja.
Ik hoop dat zij nu niet mee in het cirkus gaan draaien.

Nederlands journalist ook opgepakt?
by Guido Thursday November 28, 2002 at 11:11 PM

van op teletekst:

"in Antwerpen zou ook een Nederlandse verslaggever die Jahjah had geïntervieuwd ook zijn opgepakt."

room with an interview
by Magda? Thursday November 28, 2002 at 11:17 PM

Guido, bedoel je "geïnterviewd"?

magda
by g Friday November 29, 2002 at 12:06 AM

ja

NEDERLANDSE SPELLING
by Van Dale W. Friday November 29, 2002 at 12:43 AM

Wat met de Nederlandse spelling?

"Als er morgen niets gebeurd, wint het Belgisch regime ook, want dan kunnen ze in koor zeggen ' zie je wel, zonder Dyab geen rellen."

juiste middelen
by tekst? Friday November 29, 2002 at 01:36 AM

Onverdraagzaamheid bestrijden met juiste middelen

Het besef dat de druk van het Vlaams Blok op het Vlaamse politieke landschap groot is, heerst wellicht bij veel burgers die bekommerd zijn om de ‘goede samenleving'. Sinds de eerste zwarte zondag op 24 november 1991, stellen deze bekommerde mensen zich de vraag hoe dit racistische gevaar te stoppen. Ongetwijfeld hadden we kunnen voorspellen dat dit een divers en moeilijk debat ging worden, waarbij heilige huisjes niet gespaard konden blijven.

Het Vlaams Blok heeft al vele politieke harten sneller doen slaan. Dit leidde in het verleden wel eens tot buitensporige reacties en ondoordachte uitspraken. Betreurenswaardig, maar niet altijd even slecht bedoeld. Hoe moet je immers omgaan met een ondemocratische, racistische partij als het Vlaams Blok?

De laatste tijd stellen wij ons, als burgers in dit land, echter de vraag of de omgang met de Arabisch-Europese Liga niet indirect bepaald wordt door hetzelfde Vlaams Blok? Wat zijn de redenen om een zelfgeorganiseerde, consequent onafhankelijke migrantenorganisatie als de AEL op een dergelijk doorgedreven manier te criminaliseren? Of we moesten iets gemist hebben, of er gaat iets mis met onze democratische samenleving…

Wij roepen alle burgers van dit land dan ook op om uiterst kritisch om te gaan met het discours dat gehanteerd wordt in de strijd tegen de AEL, net zoals we kritisch moeten omgaan met het discours van de Liga zelf. Wij uiten hierbij ook onze bezorgdheid omtrent de recente arrestatie van Dyab Abou Jahjah en de voortdurende pogingen de AEL als criminele organisatie af te schilderen.

Door deze tekst te ondertekenen willen we misschien niet elk standpunt van de AEL of haar vertegenwoordigers onderschrijven. Wat we wel willen is een blijvend debat over de multiculturele samenleving waarvan we, het mag gezegd worden, de vruchten willen plukken. Wat we wel willen is de aandacht vestigen op onze democratische rechtsorde en fundamentele vrijheden. Want die gelden voor alle Belgen, ook voor de Nieuwe Belgen. En ze gelden zo mogelijk nog meer als de verkiezingskoorts stijgt en de politici opnieuw zullen geconfronteerd worden met… het Vlaams Blok.


Ondertekenaars:


Dhr. Guy Verhofstadt
Eerste Minister
Wetstraat 16
1000 Brussel
tel. : 02/501 02 11
e-mail : luc.coene@premier.fed.be

Antoine DuQuesne
Koningsstraat 66
1000 Brussel
info@Mibz.fgov.be

Marc Verwilghen
Waterloolaan 115
1000 Brussel
Tel.: 02/542 79 11
Fax: 02/538 07 67