arch/ive/ief (2000 - 2005)

Eerste reactie Ahmed Azzuz (AEL): "Verhofstadt is met zijn razzia begonnen."
by christophe callewaert Thursday November 28, 2002 at 10:05 PM

"De razzia tegen AEL is dus begonnen. Verhofstadt heeft vandaag heel duidelijk gezegd dat hij AEL wil verbieden en dat hij zelfs bereid is om daarvoor de wetten te veranderen. Wij zijn een organisatie die de vinger op de wonde legt, die opkomt tegen de discriminatie van moslims en allochtonen in Belgiƫ en met de verkiezingen in het zich wil men er alles aan doen om ons monddood te maken."

Ahmed Azzuz: "Ik heb tien minuten geleden telefoon gehad van Dyab dat hij meegenomen werd voor controle. Er was een huiszoeking bij hem en toen hij er aankwam werd hij door de politie opgepakt. De razzia tegen AEL is dus begonnen. Verhofstadt heeft vandaag heel duidelijk gezegd dat hij AEL wil verbieden en dat hij zelfs bereid is om daarvoor de wetten te veranderen. Wij zijn een organisatie die de vinger op de wonde legt, die opkomt tegen de discriminatie van moslims en allochtonen in Belgiƫ en met de verkiezingen in het zich wil men er alles aan doen om ons monddood te maken."

Word jij ook bedreigd?

Ahmed Azzuz: "Ik word al de hele dag achtervolgd. Ik had het eerst zelf niet door, maar drie verschillende mensen hebben me bevestigd dat ik door een auto achtervolgd werd. Toen ik daarnet naar huis reed, was het weer prijs. Ik heb alle mogelijkheid straten van Borgerhout in en uit gereden, maar die donkere wagen bleef me achtervolgen."

Wat denk je dat er nu moet gebeuren?

Ahmed Azzuz: "We moeten zo veel mogelijk mensen op de hoogte brengen. Probeer de juiste kanalen te zoeken en de juiste media te benaderen om het bericht te verspreiden. Later zullen we dan wel zien welke acties we gaan ondernemen."

Welke boodschap wil je dan vooral meegeven?

Ahmed Azzuz: "Vertel aan iedereen wat er gaande is. Lees de ooggetuigenverslagen van de recente gebeurtenissen. En aan het stadsbestuur zou ik willen zeggen: maak niet te veel fouten. Alles wat ze nu doen, gaat zich tegen hen keren. Ze zijn met vuur aan het spelen. Iedereen in mijn omgeving heeft schrik. Ik durf niet eens aan mijn eigen familie vertellen wat er allemaal aan het gebeuren is."

Ben je bang?

Ahmed Azzuz: "Ik ben niet bang voor mezelf, maar wel voor mijn familie en voor mijn vrouw. Ik wil wel iedereen bedanken die ons de laatste dagen gesteund heeft. Jullie steun is echt goud waard."

Nee, Musti is goud waard!
by Musti-fan Thursday November 28, 2002 at 11:12 PM

(Als je niet kunt volgen moest je maar naar Koppen gekeken hebben.)

steun-lijst AEL?!
by Tiene Thursday November 28, 2002 at 11:31 PM

Voorstel om, zoals de rouwlijst voor de familie Achrak hier, ook een steun-betuigingslijst voor de AEL te beginnen op indymedia.

al jihaaaad
by Mohamed Thursday November 28, 2002 at 11:32 PM
moke83@hotmail.com

Hey, beste broeders
Ik ben een jonge van 19 jaar en volg deze situatie een beetje omdat ik ten eerste heel diep meevoel met mijn vermoorde moslimbroeder en ten tweede omdat ik vind dat we het op een slechte manier aanpakken.

Met het geweld dat ze gebruiken bereiken we juist niets.
we moeten onze jongere leren bessefen dat ze foutief bezig zijn. Het enige dat gaat helpen is de hulp van de ouders en respectievelijke mensen.
Graag had ik jullie geholpen als ik ooit iets kan doen, mail me dan

ook musty-fan
by Paul De Laet Friday November 29, 2002 at 12:05 AM

Aan de anonieme Musty-fan:
ik ben ook een "Musty-fan", lees daarover mijn artikeltje "Musty moet blijven". Musty is inderdaad goud waard. Wie heeft hem ontslagen, ondanks alle ronkende verklaringen over preventie enz?
Naast het feit dat ik het schandalig vind dat Musty omwille van besparingen in de sociale sector (en het geld naar de flikken gaat)door het stadsbestuur wordt ontslagen, vind ik het even schandelijk hoe de AEL en haar leiders als baarlijke duivels worden afgeschilderd. Misschien gaat ge niet akkoord met de standpunten van de AEL (hebt ge ze al gelezen?) maar dat geeft u nog niet het recht om mee te huilen met de platte politiek die er momenteel tegenover de AEL gevoerd wordt. Probeer eens in te zien wat er deze dagen aan het gebeuren is. Onze democratieche wetten worden door de hoogste politieke instanties flagrant met de voeten getreden. Wij kunnen het gevaar van deze politiek moeilijk overschatten. Vergelijk met de politiek gevoerd door de nazi's in de jaren dertig.
Alle democratische krachten moeten nu gealarmeerd en gemobilizeerd worden.
Vandaag de AEL, wie morgen, wie overmorgen?
Onze steun aan de AEL is dus inderdaad ook goud waard.

Een woedende
Paul De Laet

Opkomst
by ahalli taoufik Friday November 29, 2002 at 10:26 AM
paniccu@hotmail.com

Je zal zeker afvragen,waarom doen ze dit ons aan? Ik geef de AEL voordelen en nadelen geeft. Ik ga eerst beginnen met de voordelen.
Hun voorzitter Dyab Abu Jahjah, ik heb heel veel respect voor deze man omdat gij inziet in wat we leven en hoe we ertegen in gaan en zullen in gaan.

Ik ga u een zinnetje geven misschien ken je het: I have a dream. Abu heeft de zelfde droom als vele allochtonen maar willen dit gewoon niet uiten omdat ze dit te direct vinden zeker indeze maatschappij na 11 september en na wat er in Palestina gebeurt.
Wie heeft er voor de zwarten in Alabama opgekomen (Martin Luther King), wie heeft er voor de zwarten opgekomen in Zuid-Afrika (Nelson Mandela).

Die laatste man is jaren lang gehaat door de blanke omdat gij de waarheid vertelde en omdat gij de zwarten wakker maakten en dit was in die tijd niet goed gepland, dus steek je hem gewoon een paar jaren gedeisd,het moment wanneer gij vrij kwam,was een ongeloofelijk moment voor de zwarten.Gij werd gehaat door de Britten en paar jaar later is gij een van de geliefde mannen van de Britten,hoe vlug kan het omdraaien,dit zal ook gebeuren met Dyab,ze gaan hem een paar jaren of dagen. Zeker een paar maanden,want na de verkiezingen mag je alles zeggen, wat mij doel is we moeten ons bundelen en samen stappen zetten naar de overheid toe?want als de ene wordt afgemaakt wordt de andere geprezen.
Ik weet nog goed toen voorzitter van de VLD Karel de Gucht zei in verband met de migrantenstemrecht.Ze moeten ervoor opkomen.dus met andere woorden we moeten onze stemmen op het volume zetten, en wij doen dit maar we worden afgekladdert als crimenelen.We willen migrantenstemrecht.we willen vrijheden en we zullen ze ook krijgen. Er is altijd kritiek. Maar na jaren zien ze pas in dat we goed bezig waren.ik zeg gewoon we moeten ons samenbundelen en blijven roepen. We moeten zoveel mogelijk betogingen organiseren.
We moeten onze stempel drukken. Het zal ons lukken met de hulp van allah.
Ik dank u en wens jullie al het beste
We zullen erin slagen en Allah zal aan onze zeide staan

Ahalli taoufik