arch/ive/ief (2000 - 2005)

Dyab ook gearresteerd
by Peter Mertens Thursday November 28, 2002 at 09:33 PM
www.solidair.org

Dyab gearresteerd

Zojuist vernomen: Dyab Abou Jahjah is ook gearresteerd. "Als de wet het ons niet toelaat, maken we wel een nieuwe wet", zeiden Bryce De Ruyver en Dusquene vandaag nog. Waarschijnlijk willen ze Dyab lang aanhouden en hem zijn nationaliteit afnemen.
De arrestatie vindt plaats op de vooravond van de begrafenis van Mohamed Achrak... Kwestie van "sereniteit" kan dan tellen.

Schandalig !!!
by Carline Thursday November 28, 2002 at 09:42 PM
carline.vanhie@belgacom.net

Schandalig !!! Als ze morgen nog geen goede reden geven voor zijn aanhouding, dan moeten we dringend tot de actie overgaan en massaal protesteren. Wie wil mee mobiliseren en waar en wanneer spreken we af? Nultolerantie of niet, 't kan mij niet schelen. Ze zullen zien dat ze niet alleen met de Marokkanen problemen kunnen hebben. Maar ik ga nu eerst mijn huis opruimen, want ik heb hier al het één en ander kapotgegooid om me af te reageren, maar ik ben nog niet helemaal gekalmeerd.

De VRT had hiertoe opgeroepen.
by jpe Thursday November 28, 2002 at 09:50 PM

Gisterenmorgen, stelde VRT-journalist Koen Wauters op de VRT-radio al de vraag aan Leona Detiète of men Dyab Abou Jahjah niet preventief kon oppakken ... Het heeft wat weg van de preventieve uitschakelingen door Israëli en Yankees ... En de pers speelt het spel dolgraag mee.

Fascisme
by Claudio Thursday November 28, 2002 at 09:57 PM

Een aangekondige heksenverbranding zonder dat er een wet werd overtreden. Sommigen zullen niet akkoord gaan met Abou Jahjah, maar zijn arrestatie is een gevaarlijke precedent. D'Orazzio, Batasuna, de Italiaanse anti-globalisten waren een van de velen die omwille van hun mening vervolgd werden. Is dit het Europa die overal op prat een voorbeeld van mensenrechten en democratie te zijn?

En dit terwijl het Antwerpse stadbestuur (u weet wel, met socialisten en groenen) een begroting hebben goedgekeurd die massaal sociale fondsen leegplundert om ze over te hevelen ... naar de politie. Geen emantie, maar flikken; geen boeken, maar geweren. Geen kansen, maar nultolerantie.

"De SP is nodig" en "De toekomst is groen", hoorden we een paar jaar geleden. Klinkt cynisch in een stad met een socialistische burgemeester en groene schepen, maar met een fascisten-bruin heden.

Ik hoop dat eerlijke socialistische en groene militanten die jaren tegen het Vlaams Blok vechten, beseffen welk pad hun partijen al lang bewandelen.


Groeten,

Claudio

Vrijdag voor de onderzoeksrechter
by Carline Thursday November 28, 2002 at 10:03 PM
carline.vanhie@belgacom.net

Ik lees net op teletekst dat hij vrijdag (dus morgen) voor de onderzoeksrechter verschijnt. Weet iemand waar en wanneer, en is daar publiek toegelaten? Anders ga ik erheen. Ik hoop dat jullie verder verslag uitbrengen, want mijn tv mag ik vergeten: blijkbaar heb ik ook mijn afstandsbediening kapotgegooid. Ik weet het, geweld loont niet, maar soms moet een mens eens stoom aflaten. Volgende keer zal ik iets minder nuttigs nemen om mee te gooien, maar 't was toevallig het eerste wat ik in mijn handen had.

Gewoon schitterend!
by Kenny Thursday November 28, 2002 at 10:21 PM

Maar...
dat is toch gewoonweg schitterend nieuws!

Een forum waar racisten thuis zijn - zwart of wit politics
by mohamed Thursday November 28, 2002 at 10:31 PM

http://www.politicsinfo.net/nl/forum/index.php

een schande wat daar te lezen is en wat voor uitschot hier rondloopt....

Kenny , je bent een idioot !
by Khaddouj Thursday November 28, 2002 at 10:35 PM


Sommige mensen verdienen gewoonweg geen reactie .

Uitschot
by christophe Thursday November 28, 2002 at 10:37 PM

Er loopt hier inderdaad nogal wat uitschot rond. Normaal worden dit soort commentaren zoals van die zogenaamde kenny meteen verwijderd. Onze excuses voor de mensen die zich beledigd voelen voor de racistische opmerkingen die hier af en toe door de mazen van het net glippen.

eventjes uw aandacht
by Guido Thursday November 28, 2002 at 10:51 PM

http://www.politicsinfo.net/nl/forum/index.php

Op bovenstaande site vind je discussies met o.a. Rob Vereyken, tekeningen van keltische kruizen en zoveel meer bruine dingen.

Leman, waar wacht je op?!

Raadkamer
by GC Thursday November 28, 2002 at 11:13 PM

De raadkamer in Antwerpen start telkens om 9u30 en is niet voor publiek toegankelijk.

Pleidooi voor tolerantie
by Kenny Thursday November 28, 2002 at 11:26 PM

Ik herhaal : in vind het schitterend dat Dyab, deze goeroe van de onverdraagzaamheid, is opgepakt. Hij is één van de grootste racisten die je in België vind.

Ben ik nu uitschot of racist? Hoe gratuite, jullie snappen er echt wel niks van.
Ik formuleer gewoon nuchter mijn mening. Ik zal niet stoppen met pleidooien, overal, ook bij de vele gebrainstormde PDVA-ers op deze website, voor tolerantie.

Is deze mail racistisch? Check your head!

Kenny
by Claudio Thursday November 28, 2002 at 11:37 PM

Wil de heer Kenny aan deze "gebrainstormde" (sic) lezer uitleggen op welke gronden (en belangrijker: wetten) de heer Dyab Abou Jahjah is opgepakt. Je mail laat uitschijnen dat omwille van zijn racisme zou zijn.

Dan vraag ik me af hoe fascisten als De Winten en Annemans en neo-nazi's zoals de Verreycken op vrije voeten zijn.

Groeten,

Claudio

Alarm !
by mijn naam doet er niet toe.....!!!! Thursday November 28, 2002 at 11:49 PM

Er is discussie onder collega's delegees over het programma en de akties van de AEL en hun leider. Veel linkse delegees zijn niet te vinden voor de islamprincipes zoals de AEL ze verwoordt over de vrouw bvb of de homo's.
MAAR: wat vanavond gebeurd is kan ons alleen maar ernstig alarmeren. De "preventieve" arrestatie van mensen zoals Jajah die hun nek uitsteken voor hun zaak is een signaal dat het regime Verhofstadt een drempel overschrijdt (benieuwd of gans de politieke klasse hiermee overweg kan).
De grens tussen "demokratie" en "diktatuur" is blijkbaar flinterdun. Ik hou mijn hart vast als ik als vakbondsafgevaardigde mijn nek uitsteek voor mijn zaak. Wordt ik dan ook preventief opgepakt? Eigenlijk heb ik het al meegemaakt, in maart 1999, toen we de delegees van Clabecq gingen steunen in het justitiepaleis van Brussel: allemaal preventief opgepakt op de trappen. Toen ik bij de rijkswacht protesteerde en weigerde mij te laten fotograferen omdat ik niets misdaan had, zei de rijkswachter mij dat hij daar wel ging over beslissen.
Toch eigenaardig dat de repressie tegen linkse delegees en militante moslims effectief gebeurt met arrestaties terwijl we al tien jaar de klucht meemaken van het "cordon sanitair" tegen het Vlaams Blok. Ik dacht eigenlijk dat Filip Dewinter ging gearresteerd worden vanavond wegens het verspreiden van haat en racisme tussen de gemeenschappen in dit land (en dus voor het aanzetten tot moord).
Tenslotte: vrienden anti-andersglobalisten...In Italië arrestaties van "no-globos", Verhofstadt in het spoor van Berlusconi....Kunnen we het ons nog permitteren van in te gaan op de stroopsmeerderij van Verhofsdtadt die ons om de zes maanden een "brief" aansmeert? Ik denk het niet. Ik verwacht een scherpe reaktie van het Belgisch Sociaal Forum én van de vakbondsverantwoordelijken in dit land.
Hou ons op de hoogte wanneer we als echte demokraten kunnen protesteren.

een vakbondsdelegee

e-mail actie
by tekst? Friday November 29, 2002 at 01:36 AM

Onverdraagzaamheid bestrijden met juiste middelen

Het besef dat de druk van het Vlaams Blok op het Vlaamse politieke landschap groot is, heerst wellicht bij veel burgers die bekommerd zijn om de ‘goede samenleving'. Sinds de eerste zwarte zondag op 24 november 1991, stellen deze bekommerde mensen zich de vraag hoe dit racistische gevaar te stoppen. Ongetwijfeld hadden we kunnen voorspellen dat dit een divers en moeilijk debat ging worden, waarbij heilige huisjes niet gespaard konden blijven.

Het Vlaams Blok heeft al vele politieke harten sneller doen slaan. Dit leidde in het verleden wel eens tot buitensporige reacties en ondoordachte uitspraken. Betreurenswaardig, maar niet altijd even slecht bedoeld. Hoe moet je immers omgaan met een ondemocratische, racistische partij als het Vlaams Blok?

De laatste tijd stellen wij ons, als burgers in dit land, echter de vraag of de omgang met de Arabisch-Europese Liga niet indirect bepaald wordt door hetzelfde Vlaams Blok? Wat zijn de redenen om een zelfgeorganiseerde, consequent onafhankelijke migrantenorganisatie als de AEL op een dergelijk doorgedreven manier te criminaliseren? Of we moesten iets gemist hebben, of er gaat iets mis met onze democratische samenleving…

Wij roepen alle burgers van dit land dan ook op om uiterst kritisch om te gaan met het discours dat gehanteerd wordt in de strijd tegen de AEL, net zoals we kritisch moeten omgaan met het discours van de Liga zelf. Wij uiten hierbij ook onze bezorgdheid omtrent de recente arrestatie van Dyab Abou Jahjah en de voortdurende pogingen de AEL als criminele organisatie af te schilderen.

Door deze tekst te ondertekenen willen we misschien niet elk standpunt van de AEL of haar vertegenwoordigers onderschrijven. Wat we wel willen is een blijvend debat over de multiculturele samenleving waarvan we, het mag gezegd worden, de vruchten willen plukken. Wat we wel willen is de aandacht vestigen op onze democratische rechtsorde en fundamentele vrijheden. Want die gelden voor alle Belgen, ook voor de Nieuwe Belgen. En ze gelden zo mogelijk nog meer als de verkiezingskoorts stijgt en de politici opnieuw zullen geconfronteerd worden met… het Vlaams Blok.


Ondertekenaars:


Dhr. Guy Verhofstadt
Eerste Minister
Wetstraat 16
1000 Brussel
tel. : 02/501 02 11
e-mail : luc.coene@premier.fed.be

Antoine DuQuesne
Koningsstraat 66
1000 Brussel
info@Mibz.fgov.be

Marc Verwilghen
Waterloolaan 115
1000 Brussel
Tel.: 02/542 79 11
Fax: 02/538 07 67