arch/ive/ief (2000 - 2005)

Belgische regering verklaart de oorlog tegen AEL.
by Guido Thursday November 28, 2002 at 07:13 PM

Verhofstadt zegt hetzelfde als het Blok. En als er geen wettelijke middelen bestaan om de AEL te verbieden, dan gaan ze uitgevonden worden.

"De premier vraagt politie en parket zo snel mogelijk tot actie over te gaan eens ze over het onderzoek beschikken. "Ze hebben alle steun om de toestand die door de AEL is geschapen zo snel mogelijk te beëindigen", aldus de premier in antwoord op vragen van Marc Van Peel (CD&V), Yolande Avontroodt (VLD) en Guido Tastenhoye (Vlaams Blok)."

"Volgens Verhofstadt zijn de acties van de AEL niet ingegeven door politieke of humane motieven, maar wil de organisatie greep krijgen op een aantal wijken in Antwerpen zodat de criminele activiteiten er kunnen doorgaan. De premier noemde wat zich de voorbije weken heeft voorgedaan ontoelaatbaar. Men verschuilt zich achter de migrantenproblematiek om een aantal wijken te terroriseren, aldus Verhofstadt."

"Als het Antwerps parket vaststelt dat het wettelijk arsenaal om op te treden tegen de AEL niet volstaat, zal Duquesne zelf een initiatief nemen of initiatieven steunen om het arsenaal aan te passen, zo zei de minister in antwoord op een reeks vragen."


Brice De Ruyver:

"Wie zijn de jongeren die de AEL rekruteert? Jongeren die om een of andere reden niet aan bod komen in onze samenleving, of jonge allochtonen die definitief gekozen hebben voor de illegale economie. Die laatsten gebruiken dit zogenaamd politieke platform om hun illegale activiteiten af te dekken. Datzelfde gebeurde eerder in Kuregem en Gent."

bron, DS

beste lezers, wat is nu nog het verschil tussen Verhofstadt, Dewinter en De Ruyver qua taalgebruik?

En nogmaals, in de kranten konden we lezen dat Jahjah niet tot bij de menigte mocht en tegelijkertijd konden we lezen dat hij de menigte opgeroepen had tot geweld. Dit is contraditorisch.

Waar blijven de progressieven om deze heksenjacht te veroordelen?

Een andere wereld is mogelijk maar we laten de regering zomaar een heksenjacht openen op AEL en Jahjah?

Komaan, de AEL is geen criminele organisatie en als ze wetten gaan uitvinden om deze organisatie te pakken dan mogen we volgens mij ook de Legalteams vergeten die nu de politie in de gaten houdt op grote betogingen.

Nee aan de oorlog
by Magda Thursday November 28, 2002 at 07:35 PM
asc_kat@hotmail.com

Inderdaad Guido.
Tom Lanoye, Tarik Fraihi en anderen hebben inmiddels de aanzet al gegeven via hun open brief. Ook ik hoop dat progressief België eindelijk zijn ogen zal openen. De aanvallen op AEL zullen ook in de toekomst (2003 ?) gebruikt worden voor radicale activisten en actiegroepen.
Tijdens het 7-uur journaal viel het ook op hoe 'plots' massa's migranten-organisaties het levenslicht zien : ze lijken als paddestoelen uit de grond te groeien. Het viel ook op hoe deze nieuwe migrantenorganisaties met veel poeha ontvangen werden door de verschillende politici.
Nog opvallender dat broers of zussen van allochtone politici van agalev, sp.a, vld en cdnv zich 'plots' ontpoppen als woordvoerders van berberse of marokkaanse verenigingen. Verenigingen die slechts een dag of twee oud zijn...

actie?!
by Tiene Thursday November 28, 2002 at 07:46 PM

Beste mensen,

onze democratie werd vorige week ernstig en openlijk onderuit gehaald. Vandaag werd ze zonder scrupules ten grave gedragen.

Dit schreeuwt om actie vanuit alle democratische, anti-discriminatie, en mensenrechtenorganisaties (tenminste als ze willen staan voor wat ze beweren te staan).
Ik denk aan vaka, hand-in-hand, objectief, school zonder racisme, liga voor de mensenrechten, Mikst, religieuze en humanistische instanties, vakbonden, Belgisch sociaal forum, anders-globalisten, anarchisten, etc, etc.
Als we ons nu laten intimideren door het collectief politiek-pers-gerecht, dan staan we toe dat de scheiding van machten (basis van een democratie) verder gaat op de ingeslagen weg. En vandaag zijn het de Marokkanen en de AEL, maar wie zal het morgen zijn? (remember Niemöller: '... then they came for me, and there was no one left to speak out for me.')

Het is onze democratische plicht om een duidelijk signaal te geven, en liefst nog één vanuit de Antwerpse straat.
Helaas ben ik een individu zonder organisatie- en mobilisatiekracht, dus richt ik me op bovenstaande en andere organisaties om iets te organiseren (samen, of een initiatiefnemer waar we kunnen bij aansluiten).
Mijn voorstel is om zo snel mogelijk, liefst deze zaterdag 30/11, ofwel de volgende, een betoging in Antwerpen te houden onder de ordewoorden 'red onze democratie', 'stop racisme', 'stop criminalisering AEL'.

Ik merk dat vele individuen (helaas niet de grote meerderheid) met hun verontwaardiging ergens heen moeten, willen iets doen en hebben nood aan steun van gelijkbezorgde mensen.
Persoonlijk vind ik een toelating om te betogen niet nodig: als onze politici het niet nodig vinden de democratie te respecteren, dan mag ik betogen zonder toelating (afspraken met -of mededeling aan- de politie kunnen ook op zeer korte termijn).

Laat ons aub iets doen, zonder ons te laten doen!