arch/ive/ief (2000 - 2005)

opdat dit NOOIT, NOOIT, NOOIT meer kan gebeuren.
by an b Thursday November 28, 2002 at 11:21 AM
anbuelens@hotmail.com

Mohamed Achrak is afgemaakt. Gisteren was ik in Borgerhout om bloemen neer te leggen op de plaats waar Mohamed is afgemaakt. Ik praatte met enkele jongeren.

Beste mensen,

Mohamed Achrak is afgemaakt.

Gisteren was ik in Borgerhout om bloemen neer te leggen op de plaats waar Mohamed is afgemaakt. Ik praatte met enkele jongeren. Iedereen die hem kende, vertelde me dat Mohamed een voorbeeldfiguur was in de wijk: "Hij was diegene die zei dat we moesten studeren in plaats van rond te hangen op straat".

Ook praatte ik met een jongen van dertien, de buurjongen van Mohamed: hij heeft met zijn eigen ogen gezien hoe de dader Mohamed afmaakte. Na eerst in de buik/borststreek te hebben geschoten, liep de dader Mohamed achterna - hij duwde het pistool tegen de nek van Mohamed en schoot.

Deze jongen van dertien heeft het zien gebeuren. Stel je nu dan maar eens voor dat deze kinderen elke dag het racistisch geweld, de repressie en discriminatie aan den lijve ondervinden. Ze hebben minder kansen op school, ze vinden moeilijker werk, ze zien vrienden vermoorden, ... Hun verdriet wordt omgezet in woede. En TERECHT! Je zou voor minder...

Tijdens de bloemenhulde zag ik niemand rel schoppen. Allemaal wenende mannen, vrouwen en kinderen. De politie heeft erna iedereen "preventief" opgepakt - als je een bruine huidskleur hebt en gisteren toevallig in de buurt was van de Turnhoutsebaan, dan had je pech en werd je de combi ingesleurd.

Waar gaan we naartoe? Dit is puur fascisme. En het huidige politieke beleid acht ik VOLLEDIG verantwoordelijk voor deze moord. Mensen worden racistisch gemaakt.

We mogen de moed niet verliezen. Belgen en migranten, laat ons verenigen en samen vechten voor gerechtigheid, opdat dit NOOIT, NOOIT, NOOIT meer kan gebeuren.

Aan de familie van Mohamed mijn oprechte deelneming bij het verlies van hun zoon en broer.

rouwregister
by Wendy D Thursday November 28, 2002 at 02:23 PM
janieneke@perso.be

Eigenlijk zouden we een soort 'rouwregister' moeten openen op Indymedia en het dan aan de familie bezorgen zodat die weten dat er nog mensen zijn die het erg vinden dat iemand zo maar kan worden afgeslacht door zijn huidskleur.