arch/ive/ief (2000 - 2005)

Laatste nieuws uit A'pen - repressie slaat terug
by De Nar Wednesday November 27, 2002 at 09:26 PM
redactie@denar.be Postbus 136, 3000 Leuven 3

Vandaag werden in het Antwerpse 90 (!) jongeren lukraak gearresteerd. Bovendien neemt de Antwerpse politie een loopje met de rechten vn de arrestanten en getuigen spreken van politiegeweld (surprise, surprise). Onze reporter ging terplaatse.

De Turnhoutse baan en omstreken lijken vandaag wel een belegerde stad. Groepjes allochtone jongeren werden lukraak van 't straat of uit hun auto geplukt (op uiterlijk, dus) en mee genomen naar het gevang van de luchtbal. Sommige ouders stuurden hun kinderen naar de winkel en staan nu verbijsterd te wachten aan het politiekantoor.

Er zitten zowat 90 arrestanten op de Luchtbal, waarvan 4 een gerechterlijke aanhouding boven het hoofd hangt (de rest administratief dus max 12 uur). Momenteel is er 1 arrestant vrij, die al verslag deed van politiegeweld in de cel. Er worden ook ouders doorverwezen naar het ziekenhuis. Er zit een jongen met een hoofdwonde binnen die dringend moet verzorgd worden, maar daar halen de flikken hun schouders voor op.

De arrestanten worden een voor een gefotografeerd. Ouders die ter plekke zijn om de minderjarigen te begeleiden worden niet toegelaten.

onzin
by casarca Wednesday November 27, 2002 at 10:10 PM

Onzin. Ik ging mijn steun betuigen aan de familie van de overleden vader.
Overal zijn bendes allochtonen volop bezig om de politie en omwonenden te jennen. De meerderheid van de marrokanen keert zich overigens tegen ael.
Pvda, Vlaams Blok en AEL scoren op kap van een dode. Het is een regelrechte schande.
Als actief AFF-er schaam ik mij voor het gedrag van de horden migrantenjongeren.
Eindelijk ging het terug goed in borgerhout, en vrienden en familie begonnen al te zeggen niet meer voor het blok te stemmen.
Komt zo'n fascist als een jajah op de proppen en is borgerhout een tweede gaza.
Sorry extreem linkse rakkers, maar dat hebben jullie op je geweten !
Een boze antiracist die al jaren in borgerhout actief.
Bovendien : deze moord is hélemaal geen racistische moord, het onderzoek zal het uitwijzen.

Verslagje van iemand ter plekke
by Geert Cool Wednesday November 27, 2002 at 10:16 PM

Deze avond verzamelden een 100-tal jongeren aan de Turnhoutsebaan om te protesteren tegen de racistische moord van gisteren. Zodra er een groep jongeren stond passeerden constant overvalwagens en combi's van de politie. De politie was in vol ornaat present. Ook werd een nultolerantie afgekondigd tegen protestacties.

De spontane actie vanavond werd dan ook erg hard aangepakt. De politie wou onderhandelen met de jongeren maar op het ogenblik dat discussies begonnen spoten ze pepperspray in de gezichten van de jongeren!

als dit zo is...
by Tom Wednesday November 27, 2002 at 10:22 PM

Als wat hier verteld wordt waar is, dan is het ronduit een schande dat zoiets gebeurd.

De politie bewijst hiermee dat ze geen haar beter is dan de relschoppers en lokt er enkel nieuw en extremer geweld mee uit...

onzin2
by pdl Wednesday November 27, 2002 at 10:40 PM

Casarca,
uw tussenkomst is inderdaad onzin.
... overleden vader ???

Ge vergeet(gemakkelijkshalve?)dat de aanleiding een moord is.
Onze medeburgers van vreemde oorsprong staan al jaren bloot aan het racisme. Zij zijn er het eerste slachtoffer van; Vooral de jongeren voelen dit zeer rechtsreeks aan. Is het te verwonderen dat zij uiting willen geven aan hun woede?
Zeer verstandig van de politie om zo massaal in gevechtskledij aanwezig te zijn en zo provocatorisch op te treden (cfr. ooggetuigen elders).
Uw taalgebruik alleen al doet mij sterk twijfelen aan uw "actief AFF-er zijn" Ge schijnt ook niet goed te beseffen wat een facist is, ook niet wat er in Gaza aan de hand is. Ge schijnt ook helderziende te zijn, daar ge meent te weten wat "het onderzoek zal uitwijzen".
Op welke manier scoren pvda en AEL?
Uw tussenkomst laat qua woordgebruik en inhoud eerder vermoeden dat ge geen AFF-er zijt, maar een provocateur (in dienst van wie?).

PDL

De Nar
by Jo Wednesday November 27, 2002 at 11:58 PM

Heeft iemand de site van De Nar al volledig opengekregen, er blijken wat links niet te werken.

geen onzin
by elly Thursday November 28, 2002 at 12:17 AM

beste cascara,
wat de nar schrijft is allesbehalve onzin maar de waarheid. tussen 19-20h heb ik rondgereden met mijn fietske door de straten van borgerhout. overal hetzelfde scenario: 8 combis en overvalswagens in kolonne. playmobillekes eruit. linie. charge. en isolatie van jongeren met arrestatie. jongeren die er gewoon stonden. met eigen ogen gezien. voor zover dat mocht: telkens kreeg ik te horen: maak dat je weg bent zodat we in alle rust ons werk kunnen doen. het jennen heb ik niet gezien. (waaruit bestond dat volgens jou dan, is het rondlopen op straat ook al jennen?).
het geweld dat er is ontstaat door het provocatief geweld van de politie.

in het politiekantoor een tiental families die komen horen naar hun neef, broer, zoon. er zijn veel minderjarigen bij. mondjesmaat worden de mensen vrijgelaten. veel zijn geslagen in het politiekantoor. ik ben met een moeder naar de kliniek gereden waar haar minderjarige zoon verzorgd werd. we mochten er niet bij. hij werd onderzocht met de politie bij...

dat ael en de pvda de dode zouden gebruiken slaat werkelijk nergens op. de jongeren waren al boos. de moord op mohamed a. heeft veel opgekropte woede losgemaakt. de mensen herkennen zich erin, ze zouden bij wijze van spreken de volgende kunnen zijn. ael heeft de jongeren gisteren naar de moskee gebracht en gekalmeerd.

je zou je beter schamen voor het gedrag van de politie dat buiten alle proporties is. volgens mij heeft het stadsbestuur schrik van ael, en voeren ze daarom een soort oorlogje in de straten van borgerhout.

een vriendin die ik al 15 jaar ken, een traditioneell marokaanse, zei me vorige week zich niet te willen moeien met ael en hun politiek. nu stond ze daar om haar broer op te pikken. de jongen was gewoon uit zijn auto geplukt toen hij na het avondmaal bij zijn ouders naar huis terugkeerde. die mensen beseffen nu dat ael gelijk heeft: het racisme, de uitsluiting is onhoudbaar geworden.