arch/ive/ief (2000 - 2005)

Detiege liegt !!!
by Jeannk Wednesday November 27, 2002 at 06:42 PM
jeannk@hello.be

(Ik probeerde dit gisteren al te posten maar toen waren er server problemen of zoiets) Detiege liegt al ze zegt dat Jahjah gisteren de gemoederen kwam ophitsen.

Ik ben gisteren na de protesten tegen de moord op Mohammed Achrak mee met een 200tal mensen naar de moskee in de van Monfortstraat geweest. Enkele mensen trachten de gemoederen van de terecht woedende en geshockeerde mensen te bedaren en riepen op tot kalmte en gebed. Een aantal mensen hadden hier echter geen oren naar en wilden onmiddelijk de straat terug op om wraakacties te ondernemen. Op een gegeven moment in de discussie begonnen veel mensen te eisen dat Jahjah het woord zou nemen en zijn visie zou geven.

Tot een aantal mensen hun verbazing (jaja, de media hebben de laatste weken al goed werk geleverd in hun anti-AEL campagne) riep ook Jahjah de mensen op tot kalmte. Hij zei dat hun woede en verzet 100% gerechtvaardigd waren, maar dat men niet onbezonnen te werk mocht gaan. Hij riep iedereen op tot een georganiseerde en gedisciplineerde protestactie in de loop van volgende week.

Detiege liegt dus dat ze zwart ziet, als ze zegt dat Jahjah olie op het vuur kwam gooien. Ze zou beter de schuld voor alle gebeurtenissen van gisterenavond bij haar zelf, haar korps en de verenigde politieke partijen tegen AEL (van Agalev tot Vlaams Blok) leggen.

Jeannk
Jongerenbeweging van de PvdA
Voorzitter Che Leila Brigade Antwerpen

Detiège zet gemeenschappen tegen elkaar op!
by Kevin Wednesday November 27, 2002 at 07:10 PM

Er is al zo'n polarisatie tussen de 2 gemeenschappen. Als een aantal migranten zich dan organiseren! Dan worden ze gecriminaliseerd door het stadsbestuur, die gasten geraken dan meer in de verdomhoek! Wat moeten die nu nog denken van het stadsbestuur???
Dan aan de andere kant heb je veel Belgen die schrik beginnen te krijgen "nu beginnen ze zich nog te organiseren ook nog", "ze zijn het hier aan het overnemen", "ze maken buurten politievrij", "ze organiseren milities" etc... Als je dit 2 maanden aan een stuk hoort, ja dan beginnen er racistische moorden. Detiège is daar verantwoordelijk voor!

Wat zegt Detiège dan gisteren?? AEL hitst de mensen op.. Mensen ik was er bij, de mensen van de AEL waren de eerste die tussenkwamen om de mensen op te roepen tot kalmte...

Vandaag weer van dat...AEL hitst op!! Mensen zijn we vergeten wat er gebeurt is?? Er is iemand vermoord!! wordt daar nog over gesproken???

Ik hou mijn hart vast voor de volgende verkiezingen want als er zo verder blijft gedaan worden...

Reacties van politici op de rellen ...
by Lief Wednesday November 27, 2002 at 07:46 PM

Zopas heb ik deze mogen vernemen via het ATV (regionale tv) en VTM-journaals. De uitlatingen van deze mensen tart elke verbeelding. De grootste aandacht gaat weer uit naar het diaboliseren van AEL en Dyab en is de moord op de jonge marokkaan al randinformatie geworden. Dat de dader van de moord een labiele persoon was staat buiten kijf. Verschillende allochtone politici willen kwijt dat het zo niet verder kan met Abou Jahjah en dat nu zijn masker gevallen is. Verder ook Chakkar (FMV) die uit respect voor de familie nu niks over het AEL kwijt wil. Opvallend dat tijdens het atv-nieuws de broer van de vermoorde jongen zegt dat de familie wel gelooft in een racistische moord maar dit zinnetje wordt dan weer vollig weggeknipt in het VTM-journaal terwijl het duidelijk is dat het om dezelfde mededeling gaat. De marokkaanse verenigingen roepen op om de situatie niet te misbruiken, maar dit staat blijkbaar de politici en media niet in de weg om hun circus verder op te voeren. Wat opvalt is dat de politici nu plots wel aan tafel willen gaan zitten met vertegenwoordigers vanuit de marokkaanse gemeenschap en geven ze toe dat er in het verleden misschien te weinig naar hen geluisterd werd. Dan heeft AEL dit alvast toch bereikt, nietwaar. Verder zie ik gelijkenissen met de andersglobaliseringsbeweging. Deze beweging is divers. Er bestaat niet zoiets als 'de andersglobalist' en nog vele minder iets als 'de woordvoerder' van die beweging. De woordvoerders die zich ontpoppen zijn enkel vertegenwoordigers van hun achterban of de vereniging/organisatie die zij vertegenwoordigen, met hun visies en met hun oplossingen. Met de marokkaanse gemeenschap is dit net zo. Frappante gelijkenis tussen beide bewegingen is wel dat de overheid en politie wel degelijk weten wie ze als vertegenwoordigers/woordvoerders rond hun tafel of pluche zetels willen. Hebben de auteurs van Ya Basta of de mensen van attac, die ook enorme voorstanders zijn van solidariteit, het uitbouwen van een beweging-van-onder-op al de dialoog aangegaan met de radicale stem van de migrantenbeweging ?
Solidariteit : één strijd ?

Teveel angst, te weinig respect
by Ben Wednesday November 27, 2002 at 10:16 PM

Detiège vertegenwoordigt de verkrampte gedwongen negatieve politieke coalitie die gevormd werd TEGEN iets (het Blok) en niet speciaal VOOR iets. Die coalitie vertegenwoordigt de hopeloze verknochtheid aan macht om de macht...
Ongewild speelt deze coalitie een schaduwmarionettenspel in functie van succes misgunnen aan die ene sterke partij in Antwerpen. Alweer die negatieve motivatie. Alles moet dus gedaan worden om die sterke partij maar geen extra wind in de zeilen te geven, daar is Leona als de dood voor, en met haar bibberen de andere notabelen mee.
Dus als er dan nog maar een schijn van organisatie, ja binnenkort politieke organisatie, van een allochtonenpartij komt opdagen, dan is dat potentieel een nieuw argument voor de roepers van het Blok. En als die organisatie dan nog in de media komt ook, ja dan zit Leona daar met al haar verkrampte notabelen op haar machtstoel en kan alleen maar die nieuwe organisatie, vooral haar leider, proberen te verketteren, zo luid en vals, dat het Blok er niet meer achter gehoord wordt.
Dat probeert zij tenminste, en dat denkt zij... Vroeg of laat zal dit kleurloze allegaartje toch eens echt moeten kleur bekennen.
Wat duidelijk weer ontbreekt is RESPECT voor de manier van zijn en kleden van iedere burger of gemeenschap in de stad, de wereldstad...

groot gelijk
by meryame Friday November 29, 2002 at 05:06 PM
meryamen@hotmail.com

Weet je, ik wacht al heel lang op het geen wat je hebt gezegd. Eindelijk is er iemand die de volledige waarheid zegt. Die Dètiege en tussen haakjes niet alleen zij steken alle schuld op Abu jah jah terwijl die er absoluut niets mee te maken heeft. Die heeft de rellen zelfs nog proberen te stoppen door de jongeren uit te leggen dat dit niet de juiste oplossing is.Die Belgische parlement in het geheel zoeken gewoon een uitvlucht om abu jah jah op te sluiten en het land uit te krijgen want ze weten heel goed dat die populair is bij de jongeren!!!! Ze hebben allemaal schrik van hem want ze weten dat hij in werkelijkheid geen boosdoener is, en dat hij een hele intelligent man is. Hij is opeens opgedoken in de media en heeft van begin af aan voor veel troebel gezord. Het komt er dus op neer dat hij de waarheid spreekt en niks dan de waarheid!!!!