arch/ive/ief (2000 - 2005)

AEL Persmededeling
by AEL Wednesday November 27, 2002 at 04:57 PM
Vlaanderenéarabeuropean.org

Slachtoffer is Al twee keer bij de politie geweest om klacht in te dienen. De criminalisering van Moslims en de diabolisering van Islam is voor de racistische moord verantwoordelijk.

AEL-Persmededeling

27 11 2002

Antwerpen-
Het slachtoffer van de Racistisch moord van gisteren heeft tenminste twee keer bij de politie gemeld dat hij door de moordenaar bedreigd wordt voor racistische redenen.
Dat hebben familieleden van het slachtoffer gemeld. "De politie nam dit nooit au serieus en lachte ons gewoon weg".
Dat Detiege het racistische karakter van deze moord wil ontkenen is hallucinant en spreekt boekdelen over de ingesteldheid van het stadsbestuur. Dit stadsbestuur heeft de voorbije maanden een sfeer van criminalisering gecreëerd tegen moslims gericht en stond maanden lang op hetzelfde lijn met het Vlaams Blok en haar retoriek. Dezelfde stadsbestuur dat een "geïntegreerd plan Marokkanen" wou toepassen en zo de stigmatisering van de Marokkaanse gemeenschap in de hand heeft gewerkt. Dat een racist flipt en de Media en de politici gelooft om een moslim te vermoorden is dan niet verwonderlijk. Het stadsbestuur is voor deze misdaad volledig verantwoordelijk.
Dat dit bestuur in plaats van zijn medeleven met het slachtoffer, zijn familie en zijn gemeenschap te uiten. En de misdaad in haar racistische aard te veroordelen en te erkennen, in plaats daarvan, probeert Detiege de misdaad te minimaliseren en het racisme die daarachter schuilt te ontkennen en met de mantel der liefde te dekken. Erger nog, het Stad en Detiege voeren nog steeds hetzelfde antimoslim discour en gaan verder in hun criminalisering and diabolisering van de moslim gemeenschap en de AEL. De politie blijft maar provoceren en dialoog lijkt verder dan ooit.
De AEL veroordeelt hiermee de houding van de politie, van het Stad en van de Media en acht ze verantwoordelijk voor elke escalatie. We vragen om de rauwe periode voor onze gestorven broeder te respecteren. Laat ons gerust, laat ons onze doden begraven.