arch/ive/ief (2000 - 2005)

foto's actie Leuven
by elke Wednesday November 27, 2002 at 07:45 AM

Enkele foto's van de actie die op dinsdag 26 november doorging in Leuven. Organisator was Attac. Bedoeling was te protesteren tegen de PR-stunt van Verhofstadt die hij zelf een dialoog met de andersglobalisten noemt .

foto's actie Leuven...
agentkadervt5fdh.jpg, image/jpeg, 465x726

Deze foto bewijst dat het een geslaagde LAWAAIdemo was .

de premier in volle glorie
by elke Wednesday November 27, 2002 at 08:00 AM

de premier in volle ...
verhofstadt.jpg, image/jpeg, 600x450

Verhofstadt verklaarde na de conferentie dat hij rekening zal houden met de vragen en opmerkingen die gegeven werden door de andersglobalisten. Zo zal hij bij de volgende WTO top een lans breken voor de kwijtschelding van de schulden.
De vragen over de wapenleveringen aan Nepal die tijdens de conferentie gesteld werden leverden echter niets op. De premier blijft de 'prille democratie' met wapens verdedigen.

;-)
by elke Wednesday November 27, 2002 at 08:05 AM

;-)...
fun.jpg, image/jpeg, 600x450

bij de start aan het Ladeuzeplein
by elke Wednesday November 27, 2002 at 08:18 AM

bij de start aan het...
attaczwbugx.jpg, image/jpeg, 600x450

onderweg naar de PDS-aula
by elke Wednesday November 27, 2002 at 08:28 AM

onderweg naar de PDS...
marcheren.jpg, image/jpeg, 600x450

een boodschap aan de neoliberalen
by elke Wednesday November 27, 2002 at 08:40 AM

een boodschap aan de...
plakkaat.jpg, image/jpeg, 600x450

Op de conferentie hield Verhofstadt zoals verwacht, een pleidooi voor de vrije markteconomie.
Meer vrijhandel is, volgens hem, het énige middel dat de armoede de wereld uit kan helpen.
Een antwoord dat duidelijk in conflict is met dat van de andersglobalisten.

aan de ingang van de PDS aula
by elke Wednesday November 27, 2002 at 09:24 AM

aan de ingang van de...
menigteazshtf.jpg, image/jpeg, 600x450

De lawaaidemo vatte post aan de ingang van het gebouw. Alle conferentiedeelnemers begonnen net terug te komen van de maaltijd in de Hallen.

Ik sprak met enkele deelnemers. Ze vertelden dat er veel naast elkaar gepraat werd. Sprekers draaiden rond de pot en politici zwemden behendig rond pijnpunten heen.

Er werd volgens sommigen nog te weinig en op een te vage manier gepraat over de concrete positie die België zal innemen in tal van dossiers tijdens de volgende WTO top in Cancún.

In zijn speech riep Verhofstadt o.a. op om de ideologische strijdbijl te begraven.(http://premier.fgov.be/topics/speeches/n_speech131.html)

Dat vrijhandel dé motor is voor een duurzame ontwikkeling en een alsmaar groeiende economie positief is, is ondertussen dus een objectief feit en behoort niet tot een ideologische discussie...

Tussen de deelnemers van de conferentie bevond zich ook de voorzitter van de jong VLD. (ik ken hem van de babyfoto's te bewonderen op http://www.noreilde.be/ hilarisch gewoon!) Die jongeman staat te trappelen om het van Guy te mogen overnemen. Toen hij zich een weg baande tussen de manifestanten voor de ingang riep hij luidkeels: 'leve Verhofstadt!'. 't Is toch Schoon, die jeugdige idolatrie.

stefan noreilde
by evert Wednesday November 27, 2002 at 09:37 AM

idd, spoed jullie allemaal als de weerlicht naar http://www.noreilde.be . die voorzitter van de vld-jeugd, ogelooflijk wat een oen!! let op de leuke babyfotos maar vooral ook op de truttige verhaaltjes erbij. woehahaha!
het stemt ook een beetje milder tegen onze tegenstanders. ze zijn hilarisch!

Indymedia = PVDA ?
by denjo Wednesday November 27, 2002 at 10:46 AM

Waarom publiceert Indymedia alleen foto's waarop PVDA propaganda (chenge the world n.b.) te zien is terwijl er ook andere linkse organisaties zoals LSP en Aktief Linkse Studenten, om geen namen te noemen, actie voerden. Zie de op de website van LSP (http://www.lsp-mas.be/lsp/index.html) gepubliceerde foto genomen door een Indymedia fotograaf.
Ruikt dit naar censuur ?

Klopt
by bart Wednesday November 27, 2002 at 10:52 AM

Dat is ook de reden, denjo, dat een grote groep mensen hier vorige week en eigenlijk ook al de maanden voordien het ontslag en de verwijdering uit Indymedia vragen van de gekende indymediabonzen. Reclaim indymedia.be!

zeveraars!!!
by martino_valentino Wednesday November 27, 2002 at 11:17 AM

Moet er nu echt bij elk artikel dat er geschreven wordt en elke foto die gepubliceerd wordt, een afweging gemaakt worden tussen pvda en de rest.
4de foto: attac attac attac, t'is al wa'k zie. EN ja, in de linkerhoek zowaar ALS-vestjes...
5de foto: idd enkele chéngevestjes met daartussen een anarchistische 'vlaggeman' :-) en attacvlaggen
enz.
Waar is die pvda-overmacht op deze axie??? Of wilt u dat ik nog een vergelijkende studie maak van de andere fotoreportages, give me a break...
Dacht ff dat we af waren van al die zever en we weer ff konden bezig houden met wat echt belangrijk is (zoals met die racistische moord etc.) maar neen t'kan weer niet zijn...jeezes wat een muggenzifterij; dan nog wel over evenwichtige vertegenwoordiging op foto's,hahaha, als ge wilt dat ge er meer opstaat: komt dan met meer of springt er voor é.
man, man, man....

klopt niet
by bert Wednesday November 27, 2002 at 11:17 AM

Er staan ook foto's waar Attac-vlaggen te zien zijn. En volgens dat ik weet is de pvda niet direct attac-minded of heb ik dat verkeerd voor ?
Ge moet nu ook niet overal manipulaties zien. Trouwens er is ook geen enkel bezwaar om jouw foto's, verslagen te publiceren. Maar je moet het wel zelf doen hé.

hahahahahahahhaha
by martino valentino Wednesday November 27, 2002 at 11:26 AM

als ge dan toch zo graag fotooke van ALS-studentjes wil zien,kijk es op t'fotoverslag van joeri over deze axie, dan krijgt ge een schoon foto te zien van hen in vol ornaat en bijna in close-up! Bravo, indymedia, nu bent u opeens niet meer partijdig of PVDA-achtig want ALS krijgt ook een fotootje op deze site, wat prachtig toch, dat broederschap onder kleinlinks: allen samen betogen, allen samen op de foto en allen samen op indymedia, wat is de wereld toch mooi!!!!

hilarisch
by SlowMo Wednesday November 27, 2002 at 12:35 PM
f_aka_slowmo@hotmail.com

Kijkt u even mee ...

Ik tel zeven foto's. Op één foto zijn er twee 'chenge the world'-vestjes duidelijk te onderscheiden, naast een attac-spandoek en een anarchistische vlag.
Op de Attac-foto zijn op de achtergrond nog wat rode vestjes zichtbaar doch moeilijk identificeerbaar als zijnde 'chenge'-vestjes. Op een andere foto is een rode vlag zichtbaar. Op alle andere foto's is geen propagandamateriaal te zien ...

En ene Denjo vraagt zich af: "waarom publiceert Indymedia alleen foto's waarop PVDA propaganda te zien is"
Waarop ene Bart repliceert dat daarom nu al weken en maanden het ontslag en verwijdering van de indymediabonzen wordt geëist.

Dit is gewoon hilarisch.

Trouwens, leuke reportage Elke.

Denjo = provocateur stupide
by Fuschia NIN Wednesday November 27, 2002 at 12:39 PM
---

Ouin! Je ne suis pas sur la photo!
Ouin! Mon groupe n'est pas sur la photo!
Ouin! C'est de la manipulation, de la censure, du totalitarisme!

Et, déstresse, chéri!

http://archive.indymedia.be/front.php3?article_id=40253&group=webcast

Photo de Red Kitten: on y vois aussi des syndicalistes, etc ...

http://archive.indymedia.be/front.php3?article_id=40234&group=webcast

Photos de Joeri: on y vois aussi les gens de ALS, etc ...

De ce reportage de Elke, ce qui m'inquiète plus c'est la photo d'un gendarme souriant en gros plan comme introduction

De PVDA-ers reageren massaal
by denjo Wednesday November 27, 2002 at 12:54 PM

Beste mensen,


het gaat om een actie georganiseerd door Attac. Dus is het normaal dat Attac op de voorgrond treedt. En neen, niet op elke fotoreportage moet er een evenwicht zijn inzake het tonen van politieke organisaties. Maar er is een fundamenteel verschil tussen systematisch enkel de PVDA te tonen en de anderen vakkundig weg te moffelen ondanks het feit dat die numeriek veel sterker deelnamen aan de actie. Dit zijn dezelfde praktijken die toegepast werden door Stalin en co in de Sovjet-Unie toen ze foto's herwerkten om Bolsjevisten zoals Trotsky weg te gommen. Dit is manipulatie, geschiedenisvervalsing en censuur. Ik krijg toch sterk de indruk dat Indymedia gemanipuleerd wordt door PVDA-aanhangers. De anarchistische vlaggen dienen als bliksemafleider. Zolang er maar geen Trotskisten op de foto's staan.

Fotobewijs dat ALS aandacht zoekt
by Guido Wednesday November 27, 2002 at 01:57 PM

Fotobewijs dat ALS a...
14slhihe.jpeg, image/jpeg, 600x450

"Waarom publiceert Indymedia alleen foto's waarop PVDA propaganda "

dit komt uit een comment van denjo, onbekend figuur, komt vooral tussenbeide in comments om reclamen te maken voor zijn partij.

Ik heb de foto's eens goed bekeken en ziehier mijn vaststellingen.

foto 1: van een politie-agent.

foto 2: foto kratenartikel Verhofstadt.

foto 3: mensen op een trap waarbij men enkel van de mensen met de oranje vest weet bij welke groepering ze horen.

foto 4: op de voorgrond mensen van Attac, aan de linkerkant in de verte, DRIE blockbustervestjes, in het midden in de verte, één Ché-vestje.

foto 5: ONGELOOFLIJK, een foto van een 17-tal mensen waarbij 2 met een Ché-vestje.

foto 6: hierop kan men duidelijk zien voor welke groepering ze bij indymedia.be het meest aandacht hebben, al de andere mensen en groeperingen werden van de foto gewist. ;)

foto 7: allemaal mensen en 1 RODE vlag.

meer fotos op:

http://archive.indymedia.be/front.php3?article_id=40253&group=webcast

http://archive.indymedia.be/front.php3?article_id=40234&group=webcast

man, man, man,...
by martino valentino Wednesday November 27, 2002 at 02:08 PM

k'heb nie veel zin om nog op deze quatsch te reageren.
Beschuldigingen van manipulatie van beelden etc. worden hier
in het wilde weg rondgesmeten. Voor zover ik weet zijn noch Elke, noch Joeri PVDA-ers (integendeel!!!) dus vertel mij maar es waarom ze dan moedwillig en enkel de pvda zouden fotograferen of wilt ge beweren dat de site-verantwoordelijken de andere foto's ervan uithaalt, ge kletst uit u nek...
EN over u titelke, k'ben helemaal geen pvda'er (tenzij ge de anarchisten daarbij plaatst,haha ge weet nooit) en k'zie mezelf dan ook nie als bliksemafleider, de enigste reden omda'k op uw commentaar reageer is vanwege t'feit dat ge ten eerste nie alleen uit u nek kletst maar ten tweede zo gigantisch de zaken aan het opblazen zijt en in een verwrongen perspectief ah plaatsen zijt (zodat ge er alleen is goe mee kan lachen)...

En nu genoeg gezever ier over, laten w'ons allen bezig ouden met nuttiger zaken en nie cte met het vingertje zitten wijzen...

foto op LSP-site komt van op indymedia.be
by Denjo Wednesday November 27, 2002 at 02:27 PM

foto op LSP-site kom...
alsleuven.jpg, image/jpeg, 600x450

"Aan de maneuvers van Verhofstadt hebben wij geen boodschap. In Leuven werd door Attac vlug een tegenactie opgezet. Een 100-tal manifestanten liet vandaag hun oppositie blijken tegen de conferentie. Ook de LSP was present met een groep (zie foto)."

http://www.lsp-mas.be/lsp/index.html

foto dankzij indymedia.be !

»»»» Another lesson of manipulation ««««
by PISSED OFF red kitten Wednesday November 27, 2002 at 02:57 PM
redkitten@indymedia.be

Manipulation technics

Denjo is talking about manipulation technics.
Well, let's analyse his/her technic to manipulate.
There've been three pictures reports published on archive.indymedia.be about the action in Leuven:
one by Elke, one by Joeri, one by red kitten [ i want explain about the political options of those three people, because that would be pure Mac Carthism, but they can do it themselves if they want: it would prooves again how ridiculous Denjo is ]

Censorship? Who's censorship?

Here are the thumbnails of the 30 pictures that have been published [ until now ].
I don't need to gives further explainations: you can see all kind of people, differents flags and signs, etc...
What is the problem of Denjo: there're TWO pictures were you can see -if you have really trainned eyes like Denjo- three people wearing signs of ChéNGE The World!
S/he's accusing us of censorship, etc ... but the truth is: s/he cannot take that there're TWO pictures with those people, he would like us to self-censore ourselves!

Lies, lies, lies

Why do i have to explain and proove all this? [while i would rather like to use my time for something else, really]
Because there're people working hard to destroy archive.indymedia.be, who post again and again false accusation, lies, manipulations, etc...
Of course we don't always answer them and at the end, some people will end up trusting those allegations. [ "lie, lie, lie again, there will always be something left", Dr. Goebbels ]
This show how much that kind of accusation are based on nothing [but perhaps on paranoïa] but certainly not on reality: have a look at the reality, those allegations doesn't fit a single second with it.
And i really wonder why wes hould continue to tolerate that some people are keeping on posting lies aboutarchive.indymedia.be ... on archive.indymedia.be !!!

Thank you Indymedia'ers ! ;)

Instead of those stupid attacks, i would prefere to hear:
"Wow, that's so cool: you were with 3-4 people of Indymedia.be [for 50-100 demonstrators], coming from other cities, you've done 3 pictures reports, several articles, a feature on the first page on the same day. That's great guys, thank you for paying this much attention to our action."

And if you're not totally satisfied with the reports that are posted here [ for example: you're not on the picture ]:
D O . I T . Y O U R S E L F => B E . T H E . M E D I A !

[ and for all the others: sorry to be this angry, but i'm starting to be really pissed off with that kind of disgusting behaviour! ]

   

 

 

 

tjaaa....
by Peter Morlion Wednesday November 27, 2002 at 03:37 PM
dikkexpierre@yahoo.com

Er kon nog één foto op en het was kiezen tussen die knapperd met zn rood-zwarte vlag of die bende ....., en dan is de keuze natuurlijk vlug gemaakt niet? ;)
Ik kan met trouwens nog goed herinneren dat er op die rode vlag ALS stond, maar dat lijkt weggetoucheerd! Oeioei!
Gelukkig dat Indymedia ook nog eens luchtig kan zijn.
Laten we vergeten wat hier ooit gezegd is geweest zodat denjo nog zn waardigheid kan behouden.

Red Kitten becomes Red Lion.
by Dirk Adriaensens Thursday November 28, 2002 at 10:20 PM
sos.irak@skynet.be

1000% gelijk, red kitten. En je hebt trouwens mijn en veler volledige steun: bedankt voor de snelheid waarmee jullie al die reportages en picture-reports brengen. Wat zouden wij zijn zonder jullie, zonder Indymedia.be? Dat mag ook wel eens worden beklemtoond.
Mijn hoed af voor het ganse team, al heten ze Christophe, Han, Mara, Red Cat(pardon)Kitten en anderen wiens naam ik even vergeet.
Laat jullie niet intimideren door een bende azijnpissers en provocateurs van het slag van Denjo of Bart, mensen wiens e-mail adres en echte naam je nooit verneemt. De verdeeldheidzaaiers anonymous. Get'em by the balls.

Nog meer manipulatie!
by arendsoog Friday November 29, 2002 at 10:49 AM

Als ge goed kijkt ziet ge bijna op elke foto mannen in blauwe uniformen staan! Waarom publiceert Indymedia alleen foto's met flikken op?

flikken waren overal
by SoulStike Saturday November 30, 2002 at 01:23 PM

vanaf het begin van de actie in t ladeuze werden we begeleid door flikken, ze zijn ons voorafgegaan en dergelijke

en ja aan de ingangen is helemaal te verwachten dat er flikken staan


en het argument van manipulatie door één of andere organistie gaat hier moeilijk op, de flikken zullen niet echt porberen bij de bezoekers van deze site aan populariteit te winnen te koste van de anderen, lijkt me

en als t gaat om organisties;

atttac, chénge the world (PvdA), actief linkse studenten (lsp), anarachisten, ABVV en zelfs een Oxfam-vlagje heb ik gezien
ik denk ze nu allemaal wel ongeveer te hebben en als ik er toevallig één of meerdere vergeten ben mijn excusus hiervoor