arch/ive/ief (2000 - 2005)

Broeder Mohamed Achrak is vermoord door een racist
by AEL-Vlaanderen Wednesday November 27, 2002 at 05:37 AM
Vlaanderen@arabeuropean.org

Racistisch Moord In Antwerpen: Mohammed Achrak Moet in alle sereniteit en eerbied herdacht worden AEL Persmededeling 27 november 2002


Antwerpen- Kort voor het verbreken van de vasten vandaag, werd Broeder Mohammed Achrak (27) voor het huis van zijn ouders in Antwerpen doodgeschoten.
De dader is en Belgische autochtone man die bekend stond in de buurt als racist en sympathisant van het Vlaams Blok. De dader wou ook de vader van Mohammed vermorden maar werd overmeesterd. De bedoeling was zeker een racistische slachting te plegen zoals dat van 7 mei 2002 in Brussel waar een Marokkanse familie door een sympathisant van het Vlaams Blok werd omgebracht.
Broeder Mohammed was bekend voor de meeste jongeren van de wijk als een rustig correcte jongeman met goede studies die met iedereen goed overeenkwam.
Verontwaardigde jongeren liepen door de straten van Antwerpen kort na de moord om hun emoties te uiten. De jongeren gedroegen zich ook op een waardige manier tot het moment dat ze omsingeld werden door verschillende politie cordons met agenten in gevechtskledij: een regelrechte provocatie. Schermutselingen zijn dan begonnen tussen de politie en de jongeren. Een tijdje later is broeder Dyab Abou Jahjah ter plekke gearriveerd om de gemoederen te bedaren. Hij is in gesprek gegaan met politie chef Luc Lamine om de situatie te ontmijnen. De AEL vroeg de onmiddellijke terugtrekking van de politie cordons en het toelaten van een spontane betoging om de verontwaardiging van de jongeren te uiten en vooral hun sympathie met de familie van hun vermoorde broeder. Terwijl dat de korpschef toestemde met het verzoek van de AEL, chargeerde een andere groep politie agenten tegen de grootste groep jongeren onder toejuiching en goedkeuring van een aanwezige Vlaams Blok delegatie met als kop de bekende agitator Rob Verreijke. Racistisch taal en Vlaams Blok terminologie werden gebruikt door agenten. Toen dat broeder Abou Jahjah en een aantal andere leden nog probeerden om te interveniëren om iedereen tot rede te brengen, worden ze met peperspray aangevallen door een aantal Vlaams Blok Politie agenten. Toch slaagde de aanwezige AEL delegatie om de jongeren te overtuigen om naar de moskee te gaan bezinnen en voor hun vermoorde vriend bidden. Ondanks de talloze provocatie stemde de meerderheid van de jongeren toe.
In De Moskee riep broeder Abou Jahjah tot kalmte en beheersing, en om zich als moslim te gedragen en zich niet te laten leiden door de blinde wraakzucht. " Actie komt, maar juiste Actie op het juiste moment, nu is de tijd om te bidden en bezinnen en de familie van onze vermoorde broeder te trosten" kondigde hij aan.
De AEL Wil haar medelijden aan de familie Achrak meedelen. Wij hebben Mohammed als een voorbeeld gekend, veel jongeren keken naar hem op, niets kan zijn verlies goed maken, alleen het feit dat voor mensen als hem Allah zijn paradijs heeft geschapen. Morgen wordt Mohammed begraven, AEL roept al haar leden en sympathisanten tot kalmte. Onze broeder moet op een waardige en serene manier herdacht worden.

Bewijzen graag.
by Plons Wednesday November 27, 2002 at 12:30 PM

Waar zijn de bewijzen voor die zogenaamde band tussen de dader en het Vlaams Blok?
Wat ik wel weet is dat de dader enkele jaren terug lid was van de SP. E nu gij weer. :-)

bewijs 2
by viva Wednesday November 27, 2002 at 12:35 PM

dus hij was lid van de SP. Dat kan best maar heb je daar dan bewijs van?

Hallucinant
by Kritolaos Wednesday November 27, 2002 at 08:02 PM

Ja, hallucinant! Ik keek zonet naar het 7-uur journaal op de vrt en daar werd AEL zonder gêne ervan beschuldigd DE OORZAAK te zijn van de rellen, daar waar ze juist de gemoederen probeerde te bedaren. Ik had nu wel enigszins verwacht dat men dadelijk Abou Jahjah zou beschuldigen, maar dat het zo flagrant zou gebeuren, dat hield ik niet voor mogelijk. En toch, het is de keiharde realiteit: de media dienen blijkbaar niet om te informeren, maar om hetzes en campagnes te lanceren.
P.S. Ik luister op dit moment naar de radio en... ja hoor: "Geen enkel motief voor de moord bekend" of nog: "AEL en Vlaams Blok zijn bondgenoten" (dixit Patrick De Wael)...

De pers gelooft zijn eigen leugens
by Wendy D Thursday November 28, 2002 at 08:54 AM
janieneke@perso.be

Toch niet vreemd dat ze tegen het AEL zijn? Eerst kiezen ze er bewust voor om maar de kant van het AEL te belichten die zij willen belichten(vreemdelingen die zich verenigen) terwijl het eigenlijk veel dieper gaat dan dat (namelijk vreemdelingen die zich verenigen om zich te verdedigen en mét reden).
Daarna geloven ze hun eigen versie van de feiten en kunnen daardoor alleen maar slechte dingen linken aan het AEL.
't is toch om je dood aan te ergeren! Iedereen die de kranten leest en niet verder nadenkt dan zijn neus lang is zal een vertekende waarheid hebben over het AEL :-(
Objectieve nieuwsgeving wordt dat dan geheten

Geschokt door de moord
by Bert De Groote Thursday November 28, 2002 at 08:57 AM

Elke moord is verschrikkelijk, en meer nog als een moord dreigt aanleiding te geven tot een verscherpte tegenstelling tussen de verschillende gemeenschappen die hier in Antwerpen wonen. Ik ben geen Marokkaan, geen Moslim maar woon evengoed in Antwerpen en ben evengoed geschokt. Als het zo is dat vóór de moord reeds verschillende klachten wegens racisme of bedreigingen werden ingediend tegen de moordenaar, en dit nu effectief op een moord uitdraaait, dan loopt er iets mis met onze 'beschermende' overheid, en dan zou ik ook wel willen meelopen in de betogingen om mijn verontwaardiging te uiten.

medeleven
by ann vangeel Thursday November 28, 2002 at 01:40 PM
ann.van.geel@pandora.be

Aan de familie & vrienden van Mohamed Achrak wens ik mijn medeleven te betuigen.

Aan Abou Jahjah en Luc Lamine de inspiratie van Ghandi.

Aan Leona Detiège: de gave van het zwijgen.

Aan mezelf: de kans om snel te verhuizen - Antwerpen is ziek.


een belgische moeder & buurtbewoonster.