arch/ive/ief (2000 - 2005)

Bezoek aan moskee
by zohra othman Wednesday November 27, 2002 at 12:14 AM
zohra.othman@pi.be

Na een bezoek aan de familie, ging ik naar de moskee in de Monfortstraat, in Borgerhout waar honderden migranten bijeen waren.

Na een bezoek aan de familie, ging ik naar de moskee in de Monfortstraat, in Borgerhout waar honderden migranten bijeen waren. Hun eis is duidelijk: "Het moet gedaan zijn met op ons te schieten en dan psyschisch gestoord verklaard te worden. Waarom is elke Belg die een Marokkaan doodschiet een geesteszieke? Wij nemen dit niet meer. Alle partijen zijn verantwoordelijk, zij zetten de mensen tegen elkaar op. Al wat een hoofddoek draagt of naar een moskee gaat bidden wordt bestempeld als Islamist of fundamentalist. Wij wonen hier al jaren, werken hard, moeten de vuilste jobs aanvaarden. We willen onze kinderen naar school kunnen sturen zonder problemen, willen onze jongeren mogelijkheden geven tot ontspanning, maar al deze rechten houden op te bestaan voor ons Marokkanen. Maar deze keer zal het niet waar zijn, we zullen ons organiseren om te bekomen waar we recht op hebben."

Thuis gekomen zet ik het nieuws op en de hetze is al begonnen: "relletjes in Borgerhout na een schietpartij", "Abou Jahjah komt de gemoederen ophitsen" "Het is geen racistische moord, de dader is in behandeling"
Hoelang nog denkt het Stadsbestuur de allochtonen in slaap te wiegen met haar leugens? Hoelang nog denkt ze ongestraft de verschillende bevolkingsgroepen tegen elkaar op te zetten?
De aanwezigen bij de moskee waren allesins klaarwakker en zijn bereid hun eisen kracht bij te zetten. Zij zijn het beu telkens opnieuw het kind van de rekening te zijn.

Stuur een solidariteitsboodschap naar de familie van Mohamed Achrak, de oudste zoon van acht kinderen, via zohra.othman@pi.be. Ik beloof deze aan hen te bezorgen.

Zo Oneerlijk!!
by Nahima Thursday November 28, 2002 at 04:39 AM
enahima@hotmail.com


Ongelooflijk veel moed tijdens deze zware periode! Zo oneerlijk hoe jullie leven zomaar van de ene dag op de ander wordt verwoest, een dierbare wordt jullie zo brutaal ontnomen! Niemand verdient dit NIEMAND!! Tja wat moet je zeggen op dit moment. Ik weet nog niet half hoe jullie je voelen en toch doet het zo'n pijn!
Hoop dat de pers/media jullie de kans geven om dit op jullie manier te verwerken!
Veel moed en moge Allah jullie bijstaan!
Beslama.