arch/ive/ief (2000 - 2005)

moord en woede-uitbarsting in Borgerhout
by elly Tuesday November 26, 2002 at 10:06 PM

honderden migrantenjongeren trokken deze avond door de straten van Borgerhout. aanleiding was de moord op de 25-jarige student Mohamed A door een 70-jarige buurman, opgedraaid door het racisme.

de betoging trekt door mijn straat, het raam van mijn assyrische buren gaat aan diggelen. ik sluit me aan bij de betoging die richting moskee trekt. "het was een goede jongen" zeggen de jongeren me "hier geboren, studeerde aan een hogeschool". "tis de schuld van de media" zegt kamal "die maakt de mensen zot. tis precies of wij zijn allemaal fundamentalisten. in plaats van ons te helpen samen te leven, nee, ze zetten de mensen tegen mekaar op. en zie, we beginnen mekaar af te maken." "bin laden..." begint er eentje, maar zijn vriend gebaart hem te zwijgen.
"het lijkt hard op die situatie in schaarbeek. (toen een vlaams blok sympathisant het vuur opende op een marokkaans gezin, waarbij beide ouders omkwamen (nvda) hoe moet dat nu verder. we hebben niemand die ons vertegenwoordigt". een paar oudere mannen loodsen de laatste jongeren de moskee binnen. de straat wordt weer rustig. buiten de ruit van mijn assyrische buren (de mensen zijn er het hart van in) zijn ook een raam van een cafe en de plaatselijke superGB eraan gegaan.

Ben juist terug
by Kevin Tuesday November 26, 2002 at 10:43 PM

Kben omstreeks 21u30 thuis vertrokken, heb massa's politie gezien aan het districtshuis van Borgerhout, rarara wie was daar nog???

Een parlementslid van het Vlaams blok + leiding nationaal VL BL. in het gezelschap van enkele skinheads.

Daar stonden ongeveer 250 agentren incluis Luc Lamine. Daarna ben ik verder gegaan, in de buurt van het Krugerplein vond ik Ahmed Azuz (voorzitter AEL A'pen) met een heleboel Marokaans jongeren: de AEL was aan het oproepen tot orde tussen de de jongeren, er werd geroepen dat de kalmte bewaard moest blijven. Ahmed zei me dat een jongere van marokaanse afkomst was neergeschoten door de buurman, hij riep al jaren racistische leuze naar hen. Vandaag werd hij door enkele kogels neergeschoten.

Dit was wat ik gezien heb... VTM RTBF waren ter plaatse, hou het nieuws in 't oog...

Ahmed gaf me nog als laatste boodschap mee: hij schrik had voor de berichtgeving morgen in de pers... niet moeilijk als je al maanden door de pers zwart gemaakt wordt!

Detiège appelle implicitement à continuer les assassinats d'arabes
by Julie Wednesday November 27, 2002 at 12:20 AM

Journal de minuit : le journaliste a demandé à Detiège si les "MILICES arabes" (sic) avaient provoqué les émeutes. Detiège a répondu, entre autres, que l'AEL avait déjà commencé les provocations il y a quelques jours en organisant ses équipes de contrôle des patrouilles policières ! La Bourgmestre Detiège a donc fait implicitement un appel à continuer d'assassiner des arabes tant que ceux-ci voudront contrôler le travail de la police.

C'est un appel aux meurtres racistes qu'a proféré Detiège.

La Belgique est finie.

dank aan indymedia
by Tina Wednesday November 27, 2002 at 12:29 AM

voor de informatie. In het nieuws (vrt) zaten nogal wat hiaten, en hun hetze mbt de AEL van voorbije maanden komt hun berichtgeving ook niet ten goede. Ik dacht al wel dat het er net iets anders aan toe ging. Hou ons op de hoogte.

re: Rararara
by s. Wednesday November 27, 2002 at 08:08 PM

denk je nu echt dat ze dat gaan laten zien. mensen denk eens na. En ter informatie, het is dus wel degelijk waar, maar of je het wil geloven is een ander zaak

Sorry he!
by ??? Wednesday November 27, 2002 at 09:43 PM
???

Ik vind persoonlijk dat die woedeuitbarstingen ietsje te ver gaan. Je kunt kwaad zijn maar uit dat dan niet en wordt wat slimmer en houdt dat in. Ik vind het echt erg wat hier de laatste tijden gebeurt. Abou Jahjah zet de meeste jongeren aan tot geweld en leert de jongeren haat. zijn uitspraken zijn soms wel goed, maar is dat nu echt nodig dat je alles begint te vernielen?? Laat eens zien wie de slimste is want geweld lost echt wel niks op. Het veroorzaakt alleen nog meer geruzie en hatelijke gevoelens. Ik ben helemaal geen racist, want ben zelf van marokkaanse afkomst. Spreek gewoon uit mijn hart! Dus laat ons eens in vrede leven en iedereen gelijk stellen!

SORRY HE?!?
by ontgoochelde burger Wednesday November 27, 2002 at 10:32 PM

Laat ons eens in vrede leven en iedereen gelijk stellen?!? Denk jij dat wij dat niet willen? Ik ben geen herrieschopper, maar als er de laatste maanden/jaren iemand overdrijft zijn het HUN wel en niet WIJ.En de moord van gisterenavond was daar gewoon een simpel bewijs van. Hebben we nog niet genoeg slachtoffers geleden? Hoe lang wil je je nog inhouden en de "slimste" uithangen? Wordt wakker aub en wees redelijk. We zijn al jaren stil geweest, en de situatie werd er enkel maar erger van. Het wordt eens tijd dat dit stopt. Ik hoop dat je DAT tenminste inziet. En geloof me,gewoon stilzitten en braafjes ja knikken werkt niet in een "democratisch" land als België. Trouwens jij zegt dat "wij altijd alles vernielen "...maar stel je de vraag ns wat de prijs van een caféraam is waard is tegenover die van een mensenleven...antwoord--->voor mij is er een reuzeverschil, maar ben er zeker van dat die 60jarige moordenaar zeker niet wakker gelegen heeft over de schamele prijs van dat van een jonge moslimleven...Allah i 3adem al'adjr voor de familieleden van onze broeder Mohammed Achrak ...wasalaam

onze broeder
by rachida Friday November 29, 2002 at 09:38 PM

Bismi l Lâhi R Rahmâni R Rahîm

Er werd een jonge marokaan vermoordt
door een oude man psychische gestoord
hier zie je dat het om racisme gaat
en jullie zeggen het loopt geen vaart
rellen die uitbreken Abou Jahjah komt optreden
Jahjah krijgt naar zijn kop
Vlaams-Blok wil naar de top
deze kans gaan ze zeker nemen
racisme gaat door rellen toe nemen
waar gaat dit allemaal naar toe
wanneer stop racisme en discriminatie, tfoe
we moeten dit voorkomen
alle gemeenschappen moeten samen komen
geef eerst de familie de kans om te rouwen
waar blijft respect, laat ons dit allen opbouwen
ik weet het doet zeer aan jullie oren
maar met zo'n mentaliteit gaat alles verloren.
Iedereen wil zich nu verbergen
het wordt alsmaar erger
de hel is niet boven, maar de hel is op aard
geloof je het niet, luister dan naar de tekst en het loopt geen vaart
geweld met geweld is alleen maar ellende
voor duizenden, onschuldige
als iedereen hier de wapens zou begraven zouden we dan niet een hele
grave stad creëren,
stadsvrede, we kunnen het proberen
waar is de zin van het leven
kan er iemand een antwoord op geven

Allah Oe Akber Lah Illaha Illa Allah Mohamed Rasoeloe Allah



Groetjes Bent blad koem (Rachida)