arch/ive/ief (2000 - 2005)

200 jongeren trekken naar moskee om te bidden voor vermoorde jongeman
by christophe c. Tuesday November 26, 2002 at 09:33 PM

Jeannk en Sim van de Che-Leilabrigades melden ons dat de jongeren die daarnet beschoten werden met traangas zich nu naar de moskee begeven om te gaan bidden voor de vermoorde jongeman.

Jeannk en Sim van de CheLeila-brigades melden ons dat de jongeren die daarnet beschoten werden met traangas zich nu naar de moskee begeven om te gaan bidden voor de vermoorde jongeman.
Zo'n zestig jongeren werden rond een uur of acht door de politie ingesloten op de Turnhoutsebaan. Steeds meer jongeren kwamen vanuit de zijstraat rond het politiekordon staan. Net op het moment dat Dyab Abou Jahjah met enkele andere AEL-leden bij de groep jongeren aankwam en aanstalten maakte om de jongeren te kalmeren, werden ze door de politie met traangas beschoten.
De jongeren renden de zijstraten in. Na een tijdje stond er opnieuw een grote groep jongeren op de Turnhoutsebaan. Zij zijn net (21u28) naar een moskee in een zijstraat van de Turnhoutsebaan getrokken om er te bidden voor de vermoorde jongeman.
Over de identiteit van het slachtoffer is voorlopig alleen bekend dat hij gekend en geliefd was bij de buurtbewoners en dat zijn broer lid is van AEL. Volgens een laatste onbevestigd bericht zou hij op het moment van de aanslag vergezeld geweest zijn van zijn vader.

Wie zijn hier de criminelen ?
by Carline Tuesday November 26, 2002 at 10:10 PM
carline.vanhie@belgacom.net

De migranten worden altijd beschouwd als de criminelen, maar de laatste tijd lijkt het dat wij Belgen er lustig op los beginnen te schieten. En de media steekt weer zijn kop in het zand (behalve Indymedia natuurlijk, waarvoor onze dank). De titel op pagina 110 van VTM Teletekst is "Rellen in Antwerpen". Dat er iemand vermoord is, is blijkbaar maar bijzaak. En de politie controleert wel continu of migranten geen mes op zak hebben, maar een gek kan wel een pistool in huis hebben. En het optreden van de politie is zoals gewoonlijk buiten alle proportie. Stel dat een Belg vermoord wordt door een Marokkaan, mag da AEL dan ook traangas afvuren op woedende Belgen? Ik hoop dat de Marokkanen niet alleen staan, maar dat ook veel Belgen hun steun zullen betuigen ter nagedachtenis van het slachtoffer. We kunnen maar hopen dat het de mensen dichter bij elkaar brengt, in plaats van ze nog verder uiteen te drijven.