arch/ive/ief (2000 - 2005)

Racistische moord in Antwerpen - AEL wordt beschoten met traangas
by Mara Tuesday November 26, 2002 at 08:44 PM

Vanavond is Mohamed, een jongeman van 25 jaar doodgeschoten door een Belgische zestiger in Borgerhout, Antwerpen.

Vanavond is een jongeman van 25 jaar doodgeschoten door een Belgische zestiger in Borgerhout, te Antwerpen. Mohamed, het slachtoffer zou met een vuurwapen gedood zijn.

De jongen was een student en was op weg naar huis.
Het zou om een racistische moord gaan. Momenteel gonst het van de geruchten. De moordenaar zou de jongen gekend hebben vanuit de buurt. Volgens mensen ter plaatse zou de man Mohamed, eerst uitgemaakt hebben voor 'Bin Laden' en dan gevuurd hebben. Maar zoals gezegd, dit zijn geruchten. We wachten nog op bevestiging.

De broer van Mohamed is lid van de Arab European Ligue.
AEL leden kwamen vanavond ter plaatse om groepjes verontwaardige jongeren te kalmeren, maar ze werden door de Antwerpse politie beschoten met traangas .

Een zestigtal jongeren werden op de Turhoutse Baan omsingeld door de politie. Toen deze laatste opmerkte dat er steeds meer volk toestroomde, heeft ze traangas afgevuurd.

Het is niet de eerste keer dit jaar dat allochtonen dodelijk slachoffer worden van racisme. Enkele maanden geleden werd een Marokkaans koppel gedood door een extreem-rechtse buurman in Schaarbeek.

Volgens een laatste bericht van 20:50 lopen nu een 200 tal jongeren richting Kerkstraat, waar in een van de zijstraten de moord is gepleegd.

skinhead
by Guido Tuesday November 26, 2002 at 08:59 PM

Vandaag stond ook in een krant dat een skinhead iemand had doodgeschoten, het is hier precies normaal.

Betogingen worden verboden, migrantenjongeren mogen in de rug geschoten worden door de politie, skinhead smijt allochtoon in mekaar en schiet dan twee scouts neer, man vermoord koppel in Schaarbeek en toch is er geen racisme in dit land volgens sommigen.

VRT radionieuws 21u: geen nieuws
by P.I. Hublou Tuesday November 26, 2002 at 09:03 PM
nur@pandora.be

(...)

Het radionieuws van 21u maakt geen melding van de moord noch van de aanval op de AEL.

Wel na afloop een bericht dat de tramsporen en enkele buslijnen onderbroken zijn in het Antwerpse.

IH

Ds weet nog niets over motieven
by Guido Tuesday November 26, 2002 at 09:09 PM

DS, 21u09

"ANTWERPEN - Bij een schietpartij in Antwerpen is deze namiddag omstreeks 16.30 uur een 27-jarige man van Marokkaanse origine om het leven gekomen. Nadien werd het meteen onrustig in de buurt. Tientallen jongeren trokken meteen de straat op."

"Over de motieven van de schietpartij tast het parket nog in het duister.

De gemoederen in de buurt raakten na de schietpartij danig opgehitst toen een 20-tal omstaanders een kat- en muisspelletje begonnen met de politie. Omstreeks 19.30 uur bezetten een 50-tal jongeren de Turnhoutsebaan op het kruispunt met de Eliaertstraat, vlak bij het districtshuis van Borgerhout. Steeds meer mensen kwamen de straat op en de opgetrommelde politie werd zelfs met enkele stenen bekogeld, maar de ordediensten meldden dat ze omstreeks 20.30 uur de toestand ,,onder controle'' hadden."
http://www.standaard.be/nieuws/binnenland/index.asp?ArticleID=DMF26112002_020&Snel=1

Ik vertrek ernaar nu
by Kevin Tuesday November 26, 2002 at 09:26 PM

heb het juist gehoord 21u27 ik vertrek nu naar kerkstraat ik breng straks verslag uit....

Hoofdpunt van VRT-nieuws te 20 uur wordt al gewist te 21 u
by Frans Vanbelle Tuesday November 26, 2002 at 09:37 PM

Het bericht was het hoofdpunt van het radionieuws te 20 uur. Volgens dit bericht: Een 27-jarige Marokkaanse man is neergeschoten door een Belg van 66 jaar, een buurman. De Belg zou verschillende kogels hebben afgevuurd en werd opgeleid. Verschillende groepen migrantenjongeren verzamelen zich op de Turnhoutsebaan...

Inderdaad straf dat dit bericht al te 21 uur van het radionieuws verdween. Wat alle schijn heeft van een racistische moord is de moeite van het vermelden niet meer waard en is blijkbaar een fait divers.

De hetze van de verenigde burgerlijke partijen en de burgerlijke pers tegen AEL, 'de islam' en 'het terrorisme' nodigen blijkbaar sommigen uit om zomaar migranten neer te knallen. Racisme viert hoogtij en stoppen slaan door....

Ik kreeg te 21.20 u een GSM-bericht van iemand ter plaatse: AEL heeft de gemoederen bedaard en heeft iedereen opgeroepen om naar een moskee te gaan.

VRT berichtgeving: doorgedraaide boel
by P.I. Hublou Tuesday November 26, 2002 at 10:07 PM
nur@pandora.be

Ongeloofelijk hoe de waarheid kan verschillen....
Op het radio nieuws van 22u heet het dat 'de gemoederen nog verder verhit raakten toen Abou Jahjah van de AEL toekwam'.
Tussenkomst van een commissaris was nodig en daardoor zou de rust weergekeerd zijn....

Klinkt weer héél geloofwaardig.... (sic)

IH

RTBF Radio
by Luc Tuesday November 26, 2002 at 11:42 PM

La RTBF Radio, dans son journal parlé de 22h00 (ou 23h00, je sais plus), cite la bourgmestre d'Anvers, selon laquelle le président de l'AEL se serait rendu sur les lieux pour attiser (sic) la colère des jeunes arabes.

Tweede racistische moord in 1 week
by Carline Wednesday November 27, 2002 at 11:36 AM
carline.vanhie@belgacom.net

Ik had inderdaad ook al iets gelezen over een neonazi die in Schaarbeek zijn ex-vriendin doodgestoken heeft omdat hij dacht dat ze een relatie had met een migrant (wat niet eens zo was, want haar nieuwe vriend was een autochtoon).
De AEL wordt overal als crimineel afgeschilderd, terwijl over een neonazi die iemand vermoordt, er slechts tien lijntjes geschreven worden in de krant. Is er werkelijk een cordon sanitaire tegen het Vlaams Blok, of zijn ze al geïnfiltreerd in de regeringspartijen?

spijtbetuiging moord
by joachim raes Thursday November 28, 2002 at 08:51 PM
joachim_raes

Ik ben Joachim Raes. Vooreerst wil ik mijn spijt betuigen voor de man, Mohammed, die in koelen bloede is vermoord door een 60 jarige Belg,uit rassenhaat en racisme. Ik hoop dat dit nooit meer mag gebeuren ! Laten we allen een moment bezinnen voor deze man, die niets anders deed dan over straat te lopen, nadat hij een moskee bezocht had. En ik wil mijn scherpe kritiek uiten op alle racistisch geweld: Hoe kunnen mensen zo stompzinnig zijn, om andere mensen te HATEN vanwege hun afkomst of huidskleur? Ik veroordeel alle mensen, die een groep, of bevolking haten, op grond van leugens, slogans of ongegronde vooroordelen.
Extreem rechts, facisme, racisme moet in de kiem gesmoord worden. Op wereldvlak leven we in een duale samenleving, waar de kloof tussen arm en rijk, waardoor er in het rijke westen een spontaan racisme ontstaat, xenofobie noemt men dit ook, wat zeer kortzichtig is. Iedere mens is gelijk, en Mohamed is voor mij een symbool, dat betekent dat racisme niet ontkend mag worden, en bij de wortel moet aangepakt worden : de onrechtvaardigheid in de wereld.
Zeg nee aan racisme en facisme !
Om af te sluiten, betuig ik nogmaals mijn spijt voor Mohamed.