arch/ive/ief (2000 - 2005)

persbericht 11.11.11. over conferentie Verhofstadt
by 11.11.11. (posted by lize) Tuesday November 26, 2002 at 01:45 PM

Persbericht 11.11.11. : als antwoord op het antwoord van Verhofstadt op het antwoord van 11.11.11. op het antwoord van Verhofstadt aan de antiglobalisten... oef.

PERSBERICHT

De andersglobaliseringsbeweging wil echte dialoog en een ander beleid

De andersglobaliseringsbeweging in België is vragende partij voor een echte dialoog met premier Verhofstadt. Rond belangrijke politieke dossiers zoals handel, kapitaalverkeer en sterkere publieke controle op de economie hebben we duidelijke ideëen en haalbare voorstellen die we in het overheidsbeleid opgenomen willen zien.

Wat dialoog betreft blijven we tot nu toe op onze honger zitten. Voor een gesprek over concrete beleidspunten gaf de premier doorgaans niet thuis.
Vandaag staan we misschien een stap verder. Als antwoord op een protestbrief, ondertekend door meer dan dertig organisaties beloofde de premier (naast iets meer tijd voor debat vandaag) vanaf begin 2003 een dialoog op geregelde tijdstippen over belangrijke aspecten van het Belgisch beleid.
Een mooie belofte die snel aan de realiteit kan worden getoetst.

Wat doen we dan op 26 november in Leuven?

We beschouwen de studiedag van vandaag niet als een echte dialoog. Toch zullen een aantal van ons de schaarse spreektijd op de conferentie gebruiken om onze standpunten duidelijk te maken.

Die standpunten liggen ver af van wat Verhofstadt zegt en doet. Voor we de premier steunen in zijn internationale demarches willen we daden zien en grondige bijsturing van het concreet Belgisch beleid.

De internationale speler Verhofstadt is pas geloofwaardig als hij eerst orde op zaken stelt in die stukjes globaal beleid die binnen zijn bereik liggen:Een sterk binnenlands beleid inzake duurzame ontwikkeling,
echte schuldkwijtschelding voor ontwikkelingslanden; goede en goed gefinancierde openbare diensten ; een duidelijke keuze voor een belasting op munttransacties en andere kapitaalcontroles; de voorrang bepleiten van economische , sociale en culturele basisrechten op de wetten van de markt; voorstellen om de nieuwe onderhandelingsronde van de wereldhandelsorganistie echt af te stemmen op ontwikkeling.
En dan hebben we het nog niet over de wapenleveringen aan conflictland Nepal, of de Belgische pogingen om te ontsnappen aan de aanbevelingen van het VN rapport over de grondstoffenroof in Congo.

Tot nader order blijft de kloof tussen woord en daad te groot. Daarom laten we ook buiten de conferentiezaal een luid protest horen.

spreek voor jezelf
by klaas Tuesday November 26, 2002 at 02:42 PM
klaas@raaf.be

"De andersglobaliseringsbeweging in België is vragende partij voor een echte dialoog met premier Verhofstadt"...sedert wanneer kan 11.11.11 spreken voor de hele andersglobalisderingsbeweging ? Dacht dat ze enkel de koepel van de N/Z beweging was. Dacht ook de @globobeweging zich richt tégen het neoliberalisme. En Verhofstadt is een neoliberaal. Daar vecht je tegen ipv. ermee in een salon te kruipen.

dialoog is een spreken MET, en niet zoals velen doen ...snotaap
by pat Tuesday November 26, 2002 at 07:05 PM
mA.f@pandora.be

Beste,
Natuurlijk is dialoog belangrijk.
Maar dan wel dialoog!
Wat moet ik met een vent als Verhofstadt, met een lakse 11.11.11, met ambtenaren die hun "verlichte despoten" dienen, met ordemachten die hun "kloten" achterna jagen?
Ik gaf Arne -kp'er- reeds comment: het zal duidelijk zijn wij zitten mee aan "tafel".
Lize,boodschapper,
Lappersfront is een begin, het is niet alléén dit stuk grond. Wat "zij" eisen is niet meer dan mijn eigen wezen.
En of dit nu AEL, anars, klein-links, of ieder die opstaat tegen hun arrogantie is...IK GA IN VERZET.
mijn wezen is vrij.
pat

aan 11.11.11
by me Wednesday November 27, 2002 at 03:09 PM

Uit jullie persbericht: "Tot nader order blijft de kloof tussen woord en daad te groot. Daarom laten we ook buiten de conferentiezaal een luid protest horen." Het enige wat er te zien was van jullie was een mediaprotestje van betaalde mensen van jullie organisatie, van 5 minuten 's morgens, totaal niet combatief. Het lawaai op de middag, daar waren jullie niet bij, op de bierreceptie waarschijnlijk wel. En dan durven zo'n dingen te schrijven in jullie persbericht? Ik noem dat recuperatie! Geen wonder dat alleen NGO's in de pers (uitz. indymedia) lijken te komen gisteren en vandaag... Proficiat.