arch/ive/ief (2000 - 2005)

aktie Antwerpen Melkmarkt autovij 30/11 15u
by Autovrij Monday November 25, 2002 at 06:03 PM
maakplaats@autovrij.be

aktie Melkmarkt Antwerpen zaterdag 30/11 om 15u

Autovrije zones zijn autovrij.
Dat denkt toch ieder verstandig mens. Maar de realiteit is toch wel even anders. Elke dag, elk uur wurmen auto's zich door de weinige autovrije zones die onze stad rijk is. We hebben het dan niet over lokaal verkeer, laden en lossen of bewoners maar over doorgaand autoverkeer dat de weinige vrijhavens voor ‘zachte' weggebruikers onveilig maakt. Net op de zeldzame plaatsen waar voetgangers en fietsers zich vrij kunnen bewegen zonder angst om platgereden te worden, willen gemakzuchtige automobilisten persé een hoekje afsnijden. Met alle risico's vandien.

Wij willen niet meedraaien in zuur gemekker zoals 'de overheid moet dit en dat'. Als burgers hebben we zelf een verantwoordelijkheid. Als we wantoestanden vaststellen, mogen we niet vrijblijvend vanop de zijlijn staan foeteren: we hebben een verdomde burgerplicht te vervullen.

Daarom roept Autovrij! alle Antwerpenaren op om zelf hun verantwoordelijkheid te nemen en zo een stuk sociaal weefsel te herstellen. We beginnen ermee nu zaterdag 30 november om 15 u op de Melkmarkt, in samenwerking met de VZW Bewoners Melkmarkt, op het stuk tussen FNAC/Hilton en de Korte Nieuwstraat/Quick).
Autovrije zones autovrij? Logisch en meer dan nodig.

autovrije straten zijn straten zonder voetpad
by minister van agitatie Monday November 25, 2002 at 06:18 PM
ministerievanagitatie@yahoo.com

foto's van autovrije straten vol auto's vind je op
http://e-communism.org/auto2.htm