arch/ive/ief (2000 - 2005)

De AEL & holebi-rechten
by thinkpink Monday November 25, 2002 at 05:03 PM
thinkpink@pandora.be

De Arabisch Europese Liga (AEL) heeft politieke ambities. Wij - Queers - ook!

Zaterdag j.l. nodigde Yvan Brys (van het voormalige Roze Actie Front) via Indymedia.be de Arabisch Europese Liga uit om de platformtekst van Roze Zaterdag te ondertekenen. Spijtig was dat er een aantal comments van niet AEL-leden op kwamen, die de vraag onmiddellijk afdeden als het door het strot rammen van kleinburgerlijke, onbelangrijk, petit-bourgeois, racistische en zielige verzonnen luxeproblemen [indy.be 39838]. Die laatste kwalificatie betrof oa. zelfmoord bij holebi-jongeren.
Waarom kan dit nu weer niet? Alle democratische politieke partijen en organisaties worden aangespoord deze tekst te ondertekenen. Wanneer de AEL deze tekst ondertekent, dan geeft het een positief teken aan alle holebi's (autochtone & allochtone) en aan progressievelingen in België. Het zou een kleine getuigenis zijn van een vooruitstrevende visie op maatschappijvorming en burgerschap gekoppeld aan het behoud van de Arabische cultuur en de verdediging van de rechten van de Arabische Belgen.De homobeweging heeft zich altijd geuit tegen elke vorm van discriminatie. Punt 12 uit het Roze Zaterdag-programma: 'solidariteit met andere groepen. Elke vorm van discriminatie moet worden bestreden. Daarom ondersteunen holebi's de strijd tegen elke vorm van discriminatie op basis van o.a. geslacht, afkomst, leeftijd, handicap, ziekte, serostatus of seksuele geaardheid.'
Onder de vlag van het Roze Actie Front werd aan talloze acties tegen racisme deelgenomen. Op de Roze Zaterdagen werden pamfletten verspreid die de link legden tussen de rechten van holebi's, migranten en vluchtelingen. Talrijke progressieve holebi-organisaties werken actief rond antiracisme en politieke thema's waar ook AEL rond actief is. De Federatie Werkgroepen Homoseksualiteit organiseerde recent een congres rond homoseksualiteit en Islam. Klub Radical was op Roze Zaterdag van dit jaar aanwezig met talrijke solidariteitsboodschappen met het Palestijnse volk. En we kunnen blijven aantonen hoe flink we wel zijn. Maar het is een beetje onnozel dat de holebi's en transgenders die niet voor een bourgeois levensstijl kiezen, hier op de site nog maar eens versleten moeten worden voor wat ze niet zijn en nooit geweest zijn. En steeds meer moeten bewijzen hoe echt ze wel zijn, of ze het eigenlijk wel goed menen. Hetero's doen hun ding maar, holebi's worden eerst apart genomen, eerst even grondig ondervraagd of ze eigenlijk wel progressief genoeg zijn, en als de controlecommissie beslist heeft dat dat okee is, mogen ze meespelen. Het ging over racisme en antiracisme, niet? Een kenmerk van petit-bourgeois-levensstijlen is het zich aanpassen aan heersende normen, of ze helemaal niet in vraag stellen. In die zin mogen sommigen die comments publiceren zich wel eens een spiegeltje voorhouden. Allochtonen zeggen "fuck off" tegen de integristische retoriek. Queers zeggen "fuck off" tegen al wie vraagstukken over man-vrouw, holebi-hetero onbelangrijk of zielig vindt. It fucking does matter.
Misschien kan het Black Radical Congress (BRC) in de Verénigde Staten als voorbeeld dienen. Evenals de AEL is de BRC niet een organisatie die als doel heeft op te komen voor holebi-rechten, maar dit weerhoudt hen niet een positief standpunt in te nemen. Punt 9 uit hun Freedom agenda: 'We affirm the right of all people to love whom they choose, to openly express their sexuality, and to live in the family units that meet their needs. We support anti-homophobic instruction in the public schools, and we believe that violence against lesbians, gay men, bisexuals and the transgendered should be prosecuted to the fullest extent of laws that specifically prohibit abuses in this category of human rights.' Trouwens, mocht de AEL niet gevraagd worden deze tekst te onderteken dan zou je de homobeweging kunnen verdenken van vooroordelen en racisme, niet waar?

Thinkpink ondersteunt de AEL ten volle in haar streven naar zelfbeschikkingsrecht. Met de misbruikcontrole van de politiediensten kaart zij een fundamenteel rottend probleem in de samenleving aan en pakt ze het ook krachtdadig in de praktijk aan. Een veel betere en effectieve aanpak dan wat we tot nu toe aan druppels op hete platen mochten aanhoren.

Als er vergelijkingen zijn tussen de antiracismestrijd en die voor gelijke rechten voor holebi's en transgenders, springt steeds een radicaal afwijzen van nederigheid, van onderschiktheid, van braafjes luisteren naar de aloude wetten die bepalen dat deze of gene bevolkingsgroep haar plaats moet kennen, de tweede plaats. Precies vanuit die visie deze oproep.


Wij sluiten ons aan bij de oproep van Yvan,
namens de libertaire werkgroep Thinkpink in Gent,

Majo & Gunther

Art. van Yvan: http://archive.indymedia.be/front.php3?article_id=39838&group=webcast
Freedom Agenda Black Radical Congress: http://www.blackradicalcongress.org/aboutus/freedomagenda.html

Vraagje ???
by han Monday November 25, 2002 at 05:19 PM

Ik heb helemaal geen probleem met jullie vraag.

Maar ik vraag me wel af welke andere politieke partijen die oproep reeds onderschreven. En waarom we van die oproep voor het eerst op deze website horen als het over AEL gaat.

Het zou alvast een "genuanceerder" beeld geven moesten jullie op zijn minst ook vermelden hoe "politiek Vlaanderen e Wallonië" met met jullie oproep omgaat.
Welke politieke formaties namen jullie oproep op in hun programma.
Welke politieke formaties reageerden gewoon niet
Welke politieke formaties reageerden negatief.
En wat doen de partijen die in de regering zitten met jullie oproep.

Het zou allemaal een veel genuanceerder beeld geven denk ik.

Groeten
han

nounou
by bosgeus Monday November 25, 2002 at 05:32 PM

Han die vraagt om nuancering ??????????????

Beste Han, mogen we van jou hetzelfde vragen inzake :

-> Saddam
-> Zimbabwe
-> Jahjah
-> Vlaamse beweging
-> niet-marxistische andersglobalisten

Toch wel merkwaardig hoe ver Han wil gaan om koste wat kost ieder linksdenkend mens te connoteren met de Arabische pannationalisten van AEL. Boer let godverdomd goed op uw kippen.

Unbelievable ...
by Fuschia NIN Monday November 25, 2002 at 05:35 PM
---

"Zaterdag j.l. nodigde Yvan Brys ..."
Dat is maar DRIE dag geleden !!!
Da's toch gek, hé!

moeilijkheid
by Dirk Janssen Monday November 25, 2002 at 05:49 PM

Ik moet zeggen dat ik het AEL steun in zijn strijd, maar toch enkele bedenkingen stel:

Als niet gelovige moeten de religieuse aspecten secundair gesteld worden,

Maar wat met een aantal gestelde waarden binnenin onze maatschappij??
Zoals de rol van de vrouw, van de holebi's en dan nog iets hun oproep voor een Islamitische staat???

lovenswaardig maar ongeloofwaardig
by Mara Monday November 25, 2002 at 05:51 PM

Beste, ik vind jullie iniatiatief lovenswaardig, maar bovenstaand artikel is niet geloofwaardig.

En wel hierom:

Als je echt een officiele reactie van een organisatie wil (in dit geval de AEL), stuur dan rechstreeks een email naar hen. Een oproep doen `via Indymedia` kan dan goed zijn als ondersteuning, maar is geen garantie op een officieel antwoord.
Bovendien is die vraag op een zaterdag gelanceerd (veel organisaties zijn dan dicht),en maandag worden al de conclusies getrokken uit een aantal losse comments op de Indymedia website.
Doen jullie zo aan politiek?

Op de AGALEV website alvast zo goed als niets te vinden.
by han Monday November 25, 2002 at 05:53 PM

Van het lijstje dat Yvan in artickle 39838 postte vind ik op de AGALEv website alvast niest terug.

In hun programma voor de gemeenteraads verkiezingen hebben ze het in één parragraaf over : "Voor AGALEV is het belangerijk dat elke gemeente en provincie ideren vorm van discriminatie bestrijdt, wergwerkt, ingeacht of het gaat om vrouwen, allochtonen, ouderen, mensen met een handicap of holebi's."

Ik kan me vergissen hoor, maar veel meer vond ik niet op de AGALEV website.

Noot : dank U bosgeus voor Vlaamsch nationalistische scheldpartij. Wat zeggen Uw vrienden van het NVA over de rechten van de Holebi's, of de Vlaamsche Volks Beweging, ....

Groeten
han

aan Think Pink
by Guido Monday November 25, 2002 at 06:23 PM

dag,
jullie schrijven zelf "Maar het is een beetje onnozel dat de holebi's en transgenders die niet voor een bourgeois levensstijl kiezen, hier op de site nog maar eens versleten moeten worden voor wat ze niet zijn en nooit geweest zijn. En steeds meer moeten bewijzen hoe echt ze wel zijn, of ze het eigenlijk wel goed menen."

Kijk, er zijn vooroordelen over zowel homo's, lesbiennes als migranten.

Sommige van die comments die jullie aanhaalden kunnen eveneens geschreven zijn door extreem-rechtse mensen, niemand die het kan bevestigen of ontkennen.

Indien ze oprecht zijn, toont het nog maar eens aan dat de homo en lesbienne beweging nog veel werk voor de boeg heeft.

Ik heb geen probleem met de vraag van Yvan op zich. Het is voor mij niet echt duidelijk waarom hij dat hier post. AEL had nog maar gezegd dat ze in de politiek gingen gaan en hij had zijn artikel al gepost.

We kunnnen dan ook aan de AEL dat ze eisen dat cannabis roken, gebruiken en verhandelen uit het strafrecht gehaald wordt, kwestie van ze het nog moeilijker te maken dan ze het nu al hebben.

Zeg me eens, Yvan, Majo en Gunther, heeft de media, zowel Franstalig, Nederslandstalig en zelfs nu Le Monde al een haatcampagne gevoerd op dezelfde manier tegen homo's of lesbiennes die opkomen voor hun rechten?

En vinden jullie dan niet dat Yvan door zijn posting daaraan meehelpt?

naar een totaalprogramma
by Marco daems Monday November 25, 2002 at 07:24 PM

We kunnen aan AEL ook vragen wat ze vinden van wapenleveringen aan Nepal, of ze de nieuwe euthanasiewetgeving positief waarderen, of ze het koningshuis wegwillen of hoogstens een protocolaire rol willen toekennen, of ze vinden dat de Antwerpse petrochemie de Kyoto-akkoorden moeten respecteren, of ze de vliegroutes van en naar Zaventem boven noord-Brussel aanvaarden, of ze het Lappersfortbos willen verdedigen, of ze de dwangsommen tegen stakingspikketten veroordelen, of ze de voorwaarden voor het tijdskrediet willen versoepelen, of ze ook vinden dat onderzoeksrechter Langlois een PSC-beschermeling is, of ze akkoord zijn met de eventuele vrijlating van de opdrachtgevers voor de moord op Karel Noppen, of ze de verdediging willen opnemen van het autosportcircuit van Francorchamp, of ze goedvinden dat de EU uitgebreid wordt met alle landen die zich recent kandidaat hebben gesteld, of Haider het recht heeft vriendschapsbanden aan te gaan met Sadam Hoessein, of de Miss World verkiezingen in Nigeria hadden moeten doorgaan, of ze akkoord zijn met het feit dat de gemeenten hogere opcentiemen mogen aanrekenen vanwege de hogere uitgaven als gevolg van de hervorming van het politiewezen, of ze de regionalisering van de Belgische sociale zekerheid ondersteunen of bestrijden, of de Belgische truckers ook actie mogen voeren voor het verbeteren van hun arbeidsvoorwaarden enz., enz... Allemaal zeer belangrijke actuele maatschappelijke vraagstukken.

de partijen die het RZ-platform steunen
by yvan Monday November 25, 2002 at 07:33 PM
yvan.brys@skynet.be

Enkele jaren geleden publiceerde het holebi-blad ZIZO een rondvraag. Aan een aantal politiek partijen was gevraagd wat ze vonden van de belangrijkste punten uit het platform van Roze Zaterdag.

Ik heb het artikel niet onmiddellijk teruggevonden, maar uit mijn blote hoofd weet ik nog dat SP, Agalev, VLD, VU-ID en de PVDA positief hebben geantwoord op de vragen.

Enige echte tegenstander - het zal u niet verbazen - was het Vlaams Blok.

Een andere formule die we eerder gebruikten (ik was toen mede-organisator van de Roze Zaterdag) was het aanspreken van 'kopstukken' uit partijen en sociale bewegingen met de vraag het platform te onderschrijven. Dat leverde een bont allegaartje op gaande van Karel De Gucht, Michel Vandenbosche, naar Kris Merckx en Roberto D'Orazzio.

Tot zover mijn antwoord op de vraag van Han.

Ik heb ook een vraag.

Ik merk dat de PVDA een bevoorrechte partner is van de AEL (zie de betoging van 10 november en de artikels in Solidair). Zal de PVDA, bij mogelijke onderhandelingen over een kartel-lijst, haar steun aan het platform van Roze Zaterdag meenemen naar de onderhandelingstafel of niet?

Tijd om te denken; tijd om te praten; tijd om te handelen.
by P.I. Hublou Monday November 25, 2002 at 09:16 PM
nur@pandora.be

In snelle reactie sluit me aan bij het door Han, Mara en Marco geschreven. Wil je een officieel standpunt van een groepering schrijf hen dan aan op een respectvolle manier (brief) en geef hen tijd om een visie en een mogelijk bediscussieerbaar antwoord de problemen van de wereld te verwoorden.


In reactie op de bezorgdheid die tot uiting komt in de opmerkingen mbt de Islamitische staat die de AEL zou voorstaan: ik praat niet voor de AEL en met beperkte kennis van zaken. Ooit volgde ik een opleiding tot "Islamitisch leerkracht" en buiten het vak Arabisch/Koran recitatie waren al mijn examens behoorlijk goed. Dat geeft me geen volmacht te spreken voor een gemeenschap doch misschien biedt onderstaande bijdrage enig soelaas.


Als men Tarik Ramadaan wel eens heeft horen spreken weet men dat het streven naar een Islamitische Staat inhoud dat men in dialoog gaat met allen die de belangen van de mensen dienen. Nou, dat is ruim genomen en vanuit Islamitisch standpunt gezien moet men samenwerken met allen die, in de eerste plaats, moslims toelaten hun geloof te beleven. Of de klassestrijd in die geloofsbeleving een plaats in heeft is een punt dat al meermaals in de geschiedenis is opgedoken en dat waarschijnlijk de gehele moslimgemeenschap nog dikwijls zal beroeren.

Het standpunt over lustbevrijding is naar mijn bescheiden weten ook tamelijk duidelijk: go for it. Er is het instituut van het huwelijk binnen dewelke, volgens de Islam, deze bevrediging best tot uiting komt. Een vrouw die klaagt dat ze niet regelmatig (min om de 40 dagen) (goede) seks krijgt kan in veel gemeenschappen en afhankelijk van de tijdsgeest een echtscheiding bepleiten en krijgen.

Homoseks mag dan niet aanvaard worden de afkeuring ervan hoeft lang niet altijd tot (enige) vervolging te leiden. Het "Islamitisch recht" (sharia) biedt heel wat variatie en hoe men zich er in streek Y op beroept om tot een uitspraak zusofzo te komen hoeft niet noodzakelijk op dezelfde manier te gebeuren in streek Z. De gevolgen van een eventuele rechtsgang kunnen ook sterk verschillen. Net zoals in de contreien waar de meeste van ons nu leven. Zolang er geen klager, of schadelijder, is zal zelden opgetreden worden. Hoe zogenaamde moslimstaten de zaak oppakken is soms andere koek. Dat is dan een seculiere benadering van de sharia.

Het is in een (momenteel iets of wat idyllische) Islamitische Staat verboden de eigen bevolking te bespioneren. Overspel kan bv maar bewezen worden als er 4 getuigen zijn en er een koord tussen het 'koppel' door gehaald kan worden die "ergens blijft haperen". Vermits de woonst zowat heilig is is de bewijslast defacto onmogelijk. Seks wordt als bijzonder behorende tot de privacy sfeer gezien. Iemand zonder grond beschuldigen is ook volgens Islamitisch recht (sharia) strafbaar...

Ik zou het zeker zo niet noemen maar er zijn anderen die dit mogelijk enggeestig zullen vinden doch voor moslims is het zoeken naar wat de heet "de bevrediging van de belangen der mensen" gebaseerd op een leefwijze die gerelateerd is aan religieuze geschriften, leefwijze van profeten ed. 'God heeft het immers goed voor met de mens en de profeten waren voorbeeldige mensen'. Dat is voor die groep, de moslims, het uitgangspunt. De Islam erkent dat de mens feilbaar is en dat er heel wat verleidelijks doch ook vals en schadelijks is in deze wereld. The choice is yours. De mens is vrij en de schoonschijnendheid ontdekken kan de mens verheffen.

Niet onbelangrijk is ook aan te stippen dat het Islamitisch recht slechts van toepassing is op moslims. In tegenstelling tot de Westerse rechtspraak die geen onderscheid kan en wil maken buiten het al dan niet subtiele klassegerecht is in een Islamitische staat recht gebasseerd op de groep waartoe een overtreder behoort: de Joden, Christenen en moslims hadden in het verleden hun eigen rechtsspraak in het Islamitische rijk.

Hoe dat zal ingevuld worden hedentendage is een zaak die bepaald zal worden door al de krachten die streven naar verwezenlijking en concretisering van datgene wat in "in het belang der mensen is". Geen eerlijk mens in deze wereld die daar een pasklaar en eeuwig durend antwoord op gevonden heeft.

De AEL mag dan veel vragen oproepen - gun hen ook de tijd en de ruimte in dialoog, doch eigen, antwoorden te geven.
Wat het "Black Radical Congress" deed was niet het snel snel ondertekenen van een op een vergeten zaterdag aangeboden email maar het uitwerken van een eigen standpunt. Dat is heel wat anders als de aanpak van Brys.


Hasta la victoria siempre !

Ibrahim Hublou


steun in de praktijk?
by Jan Monday November 25, 2002 at 09:20 PM

De partijen die je opnoemde hebben het programma misschien wel onderschreven, maar hoeveel maken er werk van in de praktijk en verdedigen het principieel?

wowowow
by Peter Morlion Monday November 25, 2002 at 10:02 PM
dikkexpierre@yahoo.com

Howla Han. Waar zit het vlaams-nationalisme in bosgeus's commentaar? Tkan ook aan mij liggen dat ik het niet zie. Ofwel is die bosgeus natuurlijk gekend bij jullie, kan ook. In dat geval trek ik mn woorden in, want er komen hier wel af en toe zo'n mensen. Verder is de comment van bosgeus al dan niet terecht, maar hier niet zo gepast eigenlijk.
Maar waar het eigenlijk op neerkomt is dat iedereen weer een beetje gelijk heeft. De AEL staat sowieso niet zo positief tegenover holebi's (wat dus moeilijk een progressieve houding kan genoemd worden) maar inderdaad had ThinkPink een officiële brief moeten sturen en nog een beetje moeten wachten.
Verder is het volgens mij fout om de ene strijd boven de ander te plaatsen. Wat je wel kan doen is voor jezelf de ene strijd voeren en dan heb je geen tijd meer voor die vele andere.

Join the antiAEL community!
by Guy Palya Monday November 25, 2002 at 11:47 PM
guycepalyas@hotmail.com

Waarom heeft Yvan die brief geplaatst zonder de moeite te nemen op de site van AEL na te gaan wat of en hoe over homosexualiteit al geschreven en gezegd was.

Zijn brief kwam inderdaad aan als de zoveelste bijkomende aanval op AEL. Als Yvan enige moeter had genoemen dan had hij kunnen vaststellen dat het AEL standpunt terzake vrij duidelijk is: hoewel AEL een conservatieve gezinspolitiek voorstaat is AEL tegen elke vorm van discriminatie ook als de discriminatie steunt op seksuele voorkeur. Ten aanzien van homoseksualiteit is hun motto 'leven en laten leven, maar voor ons is heteroseksualiteit wel de norm'.

Nu gaf Yvan op zijn minst de indruk wat goedkoop sukses te willen halen door de rangen te vervoegen van het grote politieke amalgaam van rechts tot groen-links dat AEL bij voorbaat beschuldigt van het toekomstig sukses van Vlaams Blok. Want gegarandeerd gaan deze weer vooruit gaan en deze keer zal Dyab daar ook nog op zijn eentje voor verantwoordelijk gesteld worden.

Het wachten is nu op postings op indymedia van Mohamed Talhaoui die plotseling de Imazighen-problematiek heeft ontdekt om AEl een voetje te lichten.

Dat politiek een vuil spel kan zijn was me al lang duidelijk maar zo smerig heb ik het in lang niet meer gezien hier in dit land.

Als je van de duivel spreekt.... Talhaoui zoekt nagels op laag water.
by P.I. Hublou Tuesday November 26, 2002 at 01:20 AM
nur@pandora.be

Guy Palya <guycepalyas@hotmail.com> schreef
nog maar net:

>Het wachten is nu op postings op indymedia van
>Mohamed Talhaoui die plotseling de
>Imazighen-problematiek heeft ontdekt om AEl
>een voetje te lichten.

... of in De Standaard (26/11/02) lezen we:
(Om wille van copyright only werden enkel
fragmenten het artikel hier overgenomen):

----------------------------------------------
Berbers palmen AEL-forum in

BRUSSEL -- Het discussieforum op de website van de Arabisch-Europese Liga (AEL), de organisatie van Dyab Abou Jahjah, ligt sinds kort plat, nadat het bestookt werd met informatie over Berbers.
(...)
,,De volgelingen van Abou Jahjah zijn voor tachtig procent Berbers. Hun steun voor de AEL is totaal ongeloofwaardig'', zegt Talhaoui. Het Arabisch nationalisme gaat niet samen met het Berber-zijn. ,,Deze jongeren kennen hun eigen identiteit niet. Anders zouden ze weten dat hun ouders naar hier gekomen zijn uit arme Berberstreken, waarin de Arabische overheid weigerde te investeren.''

Andere redenen drijven hen richting Abou Jahjah: onvrede over discriminatie en solidariteit met de Palestijnen. ,,Ze zouden de Palestijnen een grotere dienst bewijzen door het verband te leggen met de Berbers, die ook onderdrukt worden'', zegt Talhaoui daarover.

Talhaoui richtte onlangs mee het Berbers Platform Vlaanderen op. Als reactie op de AEL? ,,We waren er al twee jaar mee bezig. In ons land waren de Berbers totnogtoe totaal niet georganiseerd. De opkomst van AEL heeft het proces wel versneld.''
(...)
Het AEL is maar kunnen ontstaan omdat het integratiebeleid, met steun van het thuisland Marokko, systematisch Arabische kaders heeft aangesteld bij de koepelorganisaties.''
(...)
26/11/2002 Anja Otte
©Copyright De Standaard
http://www.standaard.be/nieuws/binnenland/index.asp?ArticleID=DST26112002_018
----------------------------------------

80 percent van de AEL volgelingen zijn aldus Talhaoui Berbers en in één trek voegt hij er zomaar aan toe: "Hun steun voor de AEL is totaal ongeloofwaardig". Nou, van cijfers is doe goed op de hoogte maar hij mag wel eens uitleggen waarom iemand zich bij een beweging aansluit zonder dat die beweging zijn/haar steun krijgt... De uitleg die hij geeft is m.i. benedenmaats. Zijn doelstelling lijkt duidelijk: niet "de Berbers" organiseren (zou hij zich nog nuttig kunnen voelen) maar wel allen die de rijke Arabische cultuur uitmaken te verdelen op basis van taal en spitsvondigheden die Talhaoui nog hoopt te ontdekken op zijn duistere tocht.


Guy Palya <guycepalyas@hotmail.com> schreef ook nog:

>Dat politiek een vuil spel kan zijn was me al lang >duidelijk maar zo smerig heb ik het in lang niet meer >gezien hier in dit land.

Inderdaad maar dat AGALEV en Sp-a op kop lopen in deze campagne verbaast mij dan weer niet. Dat de Brys de gehele holibi-beweging zou vertegenwoordigen dan weer wel.

Ibrahim Hublou

hola pola
by gunther Tuesday November 26, 2002 at 02:17 PM

Iedereen gaat er hier blijkbaar van uit dat de oproep niet aan AEL werd gestuurd (fijn speurwerk Mara). Hoe weten jullie dat? Hebben jullie gecheckt of we dat effectief hebben gedaan? Heel misschien, heel eventueel werd die wel aan AEL gestuurd.

Lees deze posting eens opnieuw en lees wat er staat. Deze posting gaan over bepaalde comments op Yvans artikel. Lees die comments eens goed door.

Neem eens de Quran en lees eens wat erotische verhalen tussen twee mannen. Er staan er niet een, maar meerdere in. Kan al heel wat vooroordelen van jullie wegwerken.

Is het niet een beetje onnozel dat iedereen - of eerder iedereen die niet van AEL is - eigenlijk al op voorhand heeft bedacht dat AEL het voorstel sowieso gaat afwijzen? Is dat het beeld dat jullie hebben van AEL?

Als wij de oproep van Yvan steunen is het wel degelijk omdat we AEL ten volle steunen. Ook in de praktijk, door bijvoorbeeld Dyab Abou Jahjah (samen met anderen) uit te nodigen in Gent een aantal weken geleden. Geen geleuter zoals in al die fijne comments van zaterdag, maar praktisch en concreet.

aan yvan en think pink
by guido Thursday November 28, 2002 at 08:38 PM

hebben jullie volgende organisaties al eens gecontacteerd?

http://www.merhaba.be/nl/links.aspx

On which you can find:

"Queer Jihad
http://www.well.com/user/queerjhd/

Engelstalige internationale site voor en door holebi-moslims.

Queer Jihad is a queer Muslim site,struggling for acceptance: first,to accept being exactly the way Allah has created humans; and secondly, the struggle for acceptance and tolerance among Muslims in general."

Volgens mij kan je meer druk uitoefenen op AEL door middel van een samenwerking tussen Belgische holebi's en moslimholebi's dan als Belgische holebi.

Bij de "holebi-links in Vlaanderen" op de thinkpink site vond ik ze alvast niet terug.

Evenmin op de site die Yvan in zijn artikel vermelde, die trouwens een Nederlandse site is.