arch/ive/ief (2000 - 2005)

Belgische andersglobalisten confronteren daad en woord bij ‘globalist Verhofstad
by 11.11.11 Monday November 25, 2002 at 04:55 PM

dinsdag, 26 november om 9uur, het pleintje achter de Pieter de Somer Aula in Leuven. Terwijl de internationale Verhofstadt voor de schone ogen van een select publiek zijn ‘dialoog' bedrijft, stellen de Belgische andersglobalisten de nationale Verhofstadt ter discussie. Hoe groot is de kloof tussen Verhofstadts woord en daad, als we het globaliseringsdebat door een Belgische bril bekijken.


ACHTER DE FACADE?

Belgische andersglobalisten confronteren daad en woord bij ‘globalist Verhofstadt'

dinsdag, 26 november om 9uur
het pleintje achter de Pieter de Somer Aula in Leuven
.

Terwijl de internationale Verhofstadt voor de schone ogen van een select publiek zijn ‘dialoog' bedrijft, stellen de Belgische andersglobalisten de nationale Verhofstadt ter discussie. Hoe groot is de kloof tussen Verhofstadts woord en daad, als we het globaliseringsdebat door een Belgische bril bekijken?


Terwijl in de Pieter De Somer aula wordt gecongresseerd, lezen andersglobalisten van eigen bodem de krantenkoppen van de voorbije maanden. Aan de officiële conferentie ingang zullen de genodigden worden gevraagd een kijkje te komen nemen achter de façade. Ze kunnen daar kennis maken met verschillende dossiers waarin Verhofstadt tekort schiet. Of het nu gaat over Congo, een taks op financiële speculatie, schuldkwijtschelding, wapenhandel of landbouw, de eisen van de beweging zullen aanschouwelijk gemaakt worden. Alvast in het suikerdossier zal Oxfam Wereldwinkels de conferentiegangers de problematiek letterlijk voor de voeten werpen.

In de aanloop van de conferentie eiste een brede waaier van organisaties eindelijk een echte dialoog met de premier. Zijn recente belofte daaromtrent willen we zo snel mogelijk aan de realiteit toetsen. We blijven namelijk vragende partij voor een dialoog. Ondertussen blijven we ons vragen stellen over de kloof tussen woord en daad.

Op het plein achter de Pieter de Somer aula zullen de Belgische andersglobalisten een standbeeld onthullen om hun standpunten kracht bij te zetten. Dinsdag 26 november '02 vanaf 9 uur.

Non à la collaboration
by Etienne Monday November 25, 2002 at 05:36 PM

Vous jouez le jeu de Verhofstadt. Vous lui donnez l'occasion de se présenter comme un ministre qui écoute la contestation. Vous pouvez pourtant dénoncer les effets d'annonce, sans pour autant jouer dans le spectacle des politiciens.

Dans les faits, nos politiciens sont tous soumis à la junte Bush. Ils ne sont donc pas des démocrates prêts à risquer leur carrière pour défendre la liberté. C'est pourquoi sans résistance armée, il ne sera pas possible de se défaire de la dictature mondiale de la junte Bush. C'est précisémment pour cette raison que cette dernière est en train de mettre sur pieds un système de contrôle total des populations. Et tous le monde sait bien que lorsque la junte Bush et tous ses laquais parlent de "terroristes", c'est surtout aux résistants qu'ils pensent. Car nous savons tous que la CIA est le plus grand financier et commanditaire d'attentats terroristes dans le monde.

Je n'y connais rien aux armes et j'ignore si j'aurais le courage de risquer ma vie pour la liberté, mais j'espère qu'il y aura de nombreuses personnes qui le feront. Sinon, je suis extrêmement pessimiste pour les années à venir.

Eenheid ????
by Jonas Monday November 25, 2002 at 06:15 PM

Ik dacht dat er een actie in de namiddag gepland was. Kunnen de anderglobalisten dan nog niet eens overeen komen in hun anders zijn. Of speelt de profilatie drang van sommigen hen teveel parten.

jonas
by attacleuvenaar Monday November 25, 2002 at 07:44 PM

de ngos willen s ochtends actie voeren omdat dat voor hen makkelijker is, wij van attac kunnen echter meer volk aantrekken op een actie in de namiddag... zo is er bovendien de hele dag wat te doen... dat heeft dus niks met profileringsdrang te maken, iemand moe(s)t het doen vanuit iets radicalere hoek, niet? Wij roepen bovendien ook op voor de acties van s morgens en in tegenstelling tot wat hierboven staat roepen de ngo's ook op voor onze acties. ik personlijk stoor me dan ook aan dingen als "de belgische antiglobalisten", dat is profileringsdrang... jammer 11.11.11