arch/ive/ief (2000 - 2005)

Lappersfort: reclaim the streets in brugge op 23/11 (artikeloverzicht)
by joeri Monday November 25, 2002 at 01:04 PM
joeri@indymedia.org

Op 23 november trokken er ongeveer 400 a 500 betogers al dansend door Brugge, tijdens een reclaim the streets voor het behoud van het Lappersfortbos.

[NL] Op zaterdag 23 november trokken zo'n 500 activisten gedurende zo'n dikke twee en een half uur door de straten van Brugge voor een reclaim. Naar goede gewoonte was ook deze actie van het Lappersfront weer een zeer militante en geanimeerde bedoening. Er werd confetti gegooid, gedanst, gezongen en er werden leuzen gescandeerd. De reclaim eindigde op de Burg, waar in de gietende regen gedanst, vuur gespuwd en lekkere warme soep gegeten werd. Toch werd er op deze geslaagde actie weer een domper gezet door de Brugse politie die zonder enige aanleiding een reeds gewonde, met krukken lopende activist even het ziekenhuis in stampte en daarna nog een aantal mensen oppakte. De gewonde activist kon gisteren reeds het ziekenhuis verlaten.

23/11 Lappersfortbetoging by eAs

Arrestanten Reclaim Brugge zijn vrij by Wendy D

Reclaim Brugge! by Guido

400 dansen door Brugge voor het lappersfortbos by han

[FR] Le samedi 23 novembre quelques 500 activistes ont parcouru les rues de Bruges pour une Reclaim The Streets. Comme d'habitude cette action du Lappersfront était très militante et très animée. Les gens jettaient des confettis, ils dansaient, ils chantaient et scandaient des slogans. La Street-Party s'est terminée sur le Bourg, où les activistes continuaient à danser sous la pluie et où l'on buvait de la bonne soupe bien chaude. Mais, à la fin, la police Brugeoise a jugé nécessaire de casser l' ambiance en molestant un activiste déjà visiblement blessé (il avait des béquilles) et en arrêtant plusieurs personnes. L' activiste blessé a du passer la nuit à l' hôpital.

Fotoreportages
1 | 2 | 3

reclaim 23 11
by gewonde activist Tuesday November 26, 2002 at 10:05 AM

ik ga vandaag 26 11 02 aangifte gaan doen van het voorval al wie iets meer kan vertelen probeer mij te bereiken.Medische kosten zijn al opgelopen tot 350euro.Heb geen nieuwe breuken in mijn rug maar vrijdag zullen ze me onderzoeken voor de aanhoudende pijn. Beseffen de flikken niet dat we het doen voor een goed doel!!!!

Vraagske
by Darth Tyranus Tuesday November 26, 2002 at 11:12 AM

Even een vraagje aan de gewonde activist; zou je even duidelijk kunnen beschrijven wat er nu precies gebeurt is vanuit je eigen standpunt?
Hebben de flikken iets gezegd tegen je voordat je tegen de vlakte werd geslagen?
Voor de rest wens ik je veel sterkte toe. Jammer dat ik niet kan helpen getuigen, want ik heb zelf maar half gezien wat er gebeurde. Het merendeel weet ik dus 'van horen zeggen'. Vandaar...

aangifte
by Wim Tuesday November 26, 2002 at 11:34 AM
wim@linuxbabe.be

Misschien kan je ook een email-adres of telefoonnummer achterlaten waarop je bereikbaar bent. Spijtig genoeg kan ik ook niet getuigen omdat ik op dat moment weg werd gesleept. Ik had namelijk een vraag gesteld..... en blijkbaar viel dat niet in goede aarde. Ik denk dat ik hem aangeraakt heb aan de schouder en dat hij toen compleet flipte...... Als iemand hierover kan getuigen ben ik daar ook benieuwd naar want ik overweeg ook klacht in te dienen.

Ik zou wel graag een getuigenis hebben van iemand die kan bevestigen dat er geen reden was om mij weg te voeren. Anders blijft het woord tegen woord.

als we die "heer flik" al zouden kunnen beschrijven, dan waren we al een eind verder
by pat Tuesday November 26, 2002 at 04:21 PM
mA.f@pandora.be

Een beschrijving van en eventueel later een foto op Indy, en iedereen weet wie dit heerschappij is.Vergeet echter niet dat het wel Moenaert is die hoofd van z'n politie is.
Dat ook vanuit zijn kabinet de opdracht is vertrokken om alle affiches van "Reclaim the Streets", te laten verwijderen...door stadswachten -mensen in een gedwongen statuut-.
Onze dictator gebruikt z'n nog resterende middelen: INTIMIDATIE. Werkelijk een "grote geest". Ook onze lokale gemuilkorfde of "beffende" pers maakt bij hem de opwachting.
Mensen, ambtenaren, in zijn dienst werkenden, moeten beter weten en ontslag vragen.
Zwijgen is medeplichtigheid.
...en dit zijn er in Brugge nog teveel.
pat

foto
by Wim Wednesday November 27, 2002 at 01:23 PM

Er was nog te weinig volk aanwezig denk ik, zodat ook niemand een foto of beschrijving hiervan heeft. Dat doet wel vragen stellen bij de noodzaak om arrestaties te verrichten en het lijkt er dus meer op dat men de jeugd (de jongeren waren toch sterk vertegenwoordigd) die opkomt voor een 'gevaarlijk' thema als milieu wil criminaliseren.