arch/ive/ief (2000 - 2005)

Dialoog is de enige oplossing
by Radiks, Kif-Kif, STER Saturday November 23, 2002 at 09:37 PM
radiksgent@hotmail.com

Het is met stijgend ongenoegen dat wij, de organisaties Radiks, Kif-Kif en Studenten Tegen Racisme, getuige zijn van de totale diabolisering van de Arabisch-Europese Liga en haar voorzitter Dyab Abou Jahjah.

Beste,

Het is met stijgend ongenoegen dat wij, de organisaties Radiks, Kif-Kif en Studenten Tegen Racisme, getuige zijn van de totale diabolisering van de Arabisch-Europese Liga en haar voorzitter Dyab Abou Jahjah. Men kan het inhoudelijk oneens zijn met de standpunten van deze beweging, maar de manier waarop ze door de politici en de media tot een ware ‘volksvijand' wordt uitgeroepen, zijn een democratie onwaardig. De protesten van de AEL zijn 'scherp en radicaal', maar zij eisen - in tegenstelling tot het Vlaams Blok - de consequente toepassing van de Belgische wetten voor iedereen (daar waar 'allochtonen' nu vaak een 'uitzonderingsbehandeling' moeten verduren) en onderschrijven de universele mensenrechten.
Wij roepen dan ook op om u bij dit protest aan te sluiten. Hiermee kunt u een signaal geven dat u gewonnen bent voor de dialoog en tegen een uitzichtloze polarisering. Dit kan eenvoudig door de onderstaande tekst (of een eigen schrijfsel) op te sturen naar de Antwerpse burgermeester Leona Detiège en de premier van dit land, Guy Verhofstadt. Stuur het ook naar het speciale e-mailadres dat wij hiervoor aangemaakt hebben en waarmee wij de respons kunnen meten. U hoeft enkel de onderstaande tekst te kopiëren, een nieuw bericht aan te maken, de e-mailadressen naar het adresvakje te slepen en onderaan uw naam te vermelden.



leona.detiege@stad.antwerpen.be, mail@premier.fgov.be, stopdyabolisering@hotmail.com

Geachte heer premier,
Geachte mevrouw de burgemeester,

Het is met stijgend ongenoegen dat ik getuige ben van de totale diabolisering van de Arabisch-Europese Liga en haar voorzitter Dyab Abou Jahjah. Men kan het inhoudelijk oneens zijn met de standpunten van deze organisatie, maar de manier waarop ze door de politici en de media tot een ware ‘volksvijand' worden uitgeroepen, zijn een democratie onwaardig. Ik roep u dan ook met aandrang op een einde te maken aan de hetze en een inhoudelijke discussie te voeren. De verkettering van de Arabisch-Europese Liga zijn niet meer dan een blijk van uw inhoudelijke zwakheid. Niet de Arabisch-Europese Liga is verantwoordelijk voor de verziekte sfeer en de wantoestanden in Antwerpen, maar wel het beleid dat er al jarenlang niet in slaagt om gepaste oplossingen uit te werken. En ook het Vlaams Blok heeft al die jaren ongehinderd de gemoederen tussen de verschillende bevolkingsgroepen kunnen ophitsen. Ik wil er u op wijzen dat de Arabisch-Europese Liga - in tegenstelling tot het Vlaams Blok - de consequente toepassing van de Belgische wetten eist (daar waar de 'allochtonen' nu vaak een 'uitzonderingsbehandeling' moeten verduren) en de universele mensrechten onderschrijft.
Een democratische en volwassen dialoog is de enige oplossing voor de huidige patstelling. De manier waarop u momenteel de Arabisch-Europese Liga benadert, kan op termijn enkel tot de uitzichtloze polarisering leiden en daarmee is geen enkele partij gebaat.

Democratiserende groeten,

Naam