arch/ive/ief (2000 - 2005)

400 dansen door Brugge voor het lappersfortbos
by han Saturday November 23, 2002 at 07:24 PM

Zo'n 400 jongeren trokken deze nammiddag dansend door de straten van Brugge voor het behoud van het lappersfortbos.

Tussen 14.00 en 18.00 trokken zo'n 400 mensen de Brugse straten in voor het behoud van het lappersfortbos.

Het werd een mengeling van een reclaim the streets en een betoging die 4 uur lang dansend door de Brugse straten trok.

Meer berichtgeving volgt van de mensen ter plaatse.

jongerencirkus
by Christine Vansever Saturday November 23, 2002 at 07:43 PM
christinevansever@hotmail.com

Ik was blij verrast door de jongeren die er een echt feest van maakten, dansend trokken ze door de straten en er werd evenveel limonade als bier gedronken. Ze hadden honden, kinderen en broodjes mee van enige agressie was er echt geen sprake en de meeste winkelende toeschouwers vonden het een aangename afwisseling om die bonte vogels te zien voorbijtrekken, ze werden dan ook vaak gefilmd en gefotografeerd door toeristen. Rommel hebben ze niet achtergelaten, want lege blikjes werden samengedrukt en in de rugzak gestopt, enige wildplassers buiten beschouwing gelaten werd geen enkel spoor nagelaten. Spijtig dat de weergoden hun niet het hele trajekt door gunstig gezind waren en behalve de overdreven politiemacht, om het stadhuis te beschermen tegen de jongeren gewapend met uitgedeelde soep en broodjes , veel levensvreugde en en- thousiasme, waren dat de enige valse noten van deze aktie.
Een mama van 47 die voor het eerst ging betogen

geschiften boel
by ruben Saturday November 23, 2002 at 07:44 PM
snowy500@hotmail

Wat er niet bij geschreven staat, is dat op het einde van de betoging, er nog wat verder "gefeest" werd op de Burg.
na een tijdje vonden onze vrienden in het blauw het echter welletjes, en zijn ze, zonder geldige reden beginnen meppen op
een van de betogers, die al rugproblemen had, hij is dan ook afgevoerd moeten worden met den ambulance... vrijheid blijheid niet waar????
de sfeer onder de nog resterende (ongeveer 30 man)verhitte natuurlijk, en er werden wat mensen opgepakt (nogmaals, zonder enige geldige reden.) Een deel heeft zich dan richting politiebureau begeven, wat er daar gebeurde, zal iemand anders er moeten bijschrijven, want daar was ik er al nie meer bij...

tot slot, What the hell is happening people???? We gaan blijkbaar goed op weg naar een politie-staatje, waarin je blijkbaar, als je een uniform draagt, het recht hebt om je medemens de grond in te slaan, en willekeurig mensen kan oppakken.

Leve de politie
by Darth Tyranus Sunday November 24, 2002 at 02:51 PM

Voor de zoveelste keer werd mij duidelijk gemaakt welke agressievelingen er eigenlijk bij de flikken werken.
De 'afterparty' op de burg verliep heel gezellig, ondanks het rijtje blauwe uniformen die ons gadesloegen en de toegang tot het stadhuis versperden.
Er werd gedanst, en er werden soep en broodjes vekocht.
Niemand onder de betogers gedroeg zich agressief of provocerend. Plots hoorde ik gejoel, en toen ik keek wat er gebeurde, zag ik een jongen op de grond liggen.
Naast hem lagen een paar krukken, en de jongen kermde van de pijn. Ik had zelf niet gezien wat er nu precies gebeurd was, maar volgens verschillende ooggetuigen had een flik die jongen een serieuze karatestamp tegen zijn rug gegeven (en dit naar verluid zonder geldige reden). De reden waarom die gast op krukken liep was omdat hij door een ongeval een serieuze rugblessure had opgelopen. Enkele mensen hebben toen een ambulance gebeld, de jongen werd weggevoerd, en ik hoop voor hem dat de gevolgen van die flik zijn agressieve uiting niet te ernstig zijn.
Het gevolg van dit alles was dat de sfeer al vlug grimmiger werd. Het bleek al vlug dat er met de flikken niet meer te onderhandelen viel. Op een bepaald moment probeerde iemand een rustig gesprek aan te gaan met iemand van de politie, en legde daarbij zijn hand op de agent zijn schouder.
Die reageerde alsof hij net persoonlijk bedreigd was met een wapen; 'Je moet van me blijven, godverdomme'.
Verschillende mensen werden toen zonder geldige reden opgepakt. Iemand die foto's gemaakt had van het tumult werd ook opgepakt omdat hij geen perskaart bij had. Zijn toestel werd natuurlijk in beslag genomen.
In totaal werden er 7 mensen opgepakt, en geloof mij als ik zeg dat het zeker geen ammokmakers waren. Ze werden zomaar willekeurig en zonder reden gearresteerd.
Jammer dat het zo moest aflopen.
(Moest er trouwens iemand nieuws hebben over die gast die met de ambulance is weggevoerd, laat het gerust weten. Ik hoop dat hij klacht indient, en er zullen wel genoeg ooggetuigen zijn.)

Gearresteerd wegens het stellen van vragen...?
by Wim Sunday November 24, 2002 at 04:47 PM

Op het einde van de betoging werden we verwelkomd door een ontvangscomité van politie. Toen op een gegeven moment een groepje samen stond te discussieren ben ik gaan kijken wat er aan de hand was. Toen ik meer uitleg vroeg, om te weten of er een probleem was werd ik door twee personen vastgegrepen en onmiddellijk afgevoerd. Ik had geen tijd om te beseffen wat er gebeurde. Iets verder lag een jongen op de grond, maar kon niet goed zien wat er gebeurd was omdat ik meegetrokken werd naar de vismarkt waar we verplicht werden in de regen op de grond te zitten. Vervolgens werden we afgevoerd naar het Breydelstadion en daar in de cellen opgesloten.

Naar wat ik gezien heb was er geen enkele aanleiding om mensen te arresteren. Ik heb er een paar schrammen en een buil op mijn voorhoofd aan overgehouden. Gelukkig zonder veel erg.

Is dit waar we naar toe gaan? Een politiestaat waar geen enkele vorm van vrije meningsuiting getolereerd wordt?

Police partout, justice nullepart!
by wouwie Sunday November 24, 2002 at 09:00 PM

Ook ik werd gearresteerd op de Burg...
De persoon die foto's had getrokken heeft z'n toestel terug, weliswaar zonder film.
Toen we waren vrijgelaten uit het Jan-Breydelstadion zijn we nog met een 3-tal mensen tegengehouden in de steenstraat door een 3-tal poliesiewagens...
Onze identietijt werd gekontroleerd. Reden hiervoor, volgens één van die flieken, was dat er een café zou zijn 'overvallen' door lappersfronters..............
Feit was dat 2 minuten voor we werden tegengehouden iemand naar het toilet was geweest in een café op het zand.
Iemand zou gezien hebben dat de ober gebeld zou hebben en zou hebben gewezen in onze richting...

Het is redelijk duidelijk dat dit gewoon een pesterij was van de flieken.
Voor de rest wast een plezante reclaim the streets!

trouwens.... de persoon die gewond raakte en moest worden afgevoerd is na 1 nacht gelost uit het ziekenhuis.

VIVA L'ANARCHIA
by eAs Monday November 25, 2002 at 10:54 AM
supahspacefrog@hotmail.com

.............. en ondertussen lees ik verder Bakoenin...

Hoe bestaat het toch dat zoveel mensen nooit protesteren tegen, vaak zelfs niet doorhebben wat voor klootesysmteem dit kapitalisme is, merken ze niet dat bezit het begin van alle problemen is, dat, ....

ik bedoel, zo moeilijk zijn dergelijke conclusies nu toch niet? Men kan het oneens zijn over de oplossing ervan en over de weg naar de oplossing, maar naast het probleem valt toch moeilijk te kijken?

Maar ja, ik ben anarchist en mijn opvattingen zijn allemaal te extreem, moeders houdt uw zoons en dochters tegen! Ze zouden eens de waarheid te weten moeten komen....

Dit is een schande.

't is zoals we reeds riepen naar de flikken aan 't stadhuis: "SHAME ON YOU!!!!!!!!!!"

VIVA L'ANARCHIA

.
.

sorry voe de dubbele posting!
by eas Monday November 25, 2002 at 10:59 AM

sorry

Leve de politie part 2
by Darth Tyranus Monday November 25, 2002 at 01:50 PM

Ook wij werden 's avonds rond 22 u. nog gevolgd door de politie. Ze hadden in de gaten dat er op 't zand nog een aantal betogers stonden, en toen we richting markt wandelden volgden ze ons.
Op de markt zelf kwamen er toen (zelfs zoveel uur na de betoging) nog twee combi's bij, en die bleven daar staan om ons in de gaten te houden.
Ze hadden natuurlijk groot gelijk, want wij zijn toch allemaal supergevaarlijke criminelen (héhé).
Toen ze uiteindelijk na een uur doorkregen dat wij eigenlijk nog niet zo gevaarlijk zijn als we er uit zien, zijn ze vertrokken.

Wat er nog gebeurde aan het politiebureau
by Wendy D Monday November 25, 2002 at 02:23 PM
janieneke@perso.be

Ruben (snowy) vroeg zich af wat er aan het politiebureau nog gebeurde... Hier kan je het lezen:
Op de Burg riep Joke ineens iedereen op om naar het politiebureau te gaan om te protesteren tegen de arrestaties.
Toen we aan het politiebureau aankwamen stond er een heel rijtje flikken het bureau te 'bewaken'. Er stonden ook een paar van die zwarte wagens... hoe heten die eigenlijk?
We stonden wat the roepen van "shame on you" en "alle arrestanten onmiddellijk vrij! Nu!" en "Fuck the police, no justice no peace" (werd vooral geroepen op weg naar het politiebureau)
Er werd wat geduwd en getrokken en de politiemannen riepen ook wat lachende opmerkingen (zoals tegen mij: "je ziet er een beetje bleek uit" (ik had mijn gezicht wit geschilderd) ik antwoordde iets in de trant van: "je zou voor minder, zo'n politieoptreden")
Ze probeerden af en toe om de groep te splitsen of om iedereen van het politiebureau weg te 'dringen'.
Na een tijdje gingen de politiemannen als een rijtje pinguins terug naar binnen. Enkele politiemannen probeerden ons weg te krijgen met dreigementen. Zo kregen we om 19u30 het ultimatum: als we binnen het half uur nog niet weg waren werd iedereen gearresteerd. Toen één flik om 20u05 naar buiten keek zwaaide ik dan ook vrolijk, wachtend op mijn eerste keer in de cel... De politieman zwaaide terug maar dat was ook de enige actie die er gebeurde.
Eén politieman probeerde men ons te onderhandelen. Als we weggingen zouden de arrestanten gelost worden. We geloofden het natuurlijk niet maar uiteindelijk kwamen we overeen dat we op het Zand zouden staan wachten en dat ze binnen het kwartier iemand zouden lossen en daarna elk kwartier iemand. De arrestanten zaten opgesloten in het voetbalstadion. Enkele mensen gingen daar met het busje (dat dienst had gedaan als radiowagen) naartoe om de arrestanten op te pikken. Pas na een half uur werden de arrestanten gelost, op één na die werd aangehouden wegens openbare dronkenschap. Met een heel klein groepje werd er daarna aan de bushaltes op het Zand nog wat nagepraat en muziek gemaakt.

overval café aan t'zand
by FANNY Thursday November 28, 2002 at 03:12 PM
debelsfanny@perso.be

Met deze wil ik laten weten, dat de flikken nogal een raar gedacht hebben van een overval.
Toen we naar het zand getrokken waren, moest ik naar toilet. Dan heb ik, met nog een andere persoon ergens binnen gegaan. Bij het binnenkomen, heb ik eerst 2 pinten gevraagd, BETAALD, en ben daarna effetjes het toilet ingedoken. Daarna, hebben we ons pintje uitgedronken en terug aan de bushaltes gaan staan aan het zand.
Maar, ja, als ik zaterdag naar brugge ga, zal ik eens stoppen bij de flikken, ik zal me maar gaan aangeven voor die overval, want met mijn clowne pak , was ik moeilijk herkenbaar.

niemand die aan je twijfelt
by eAs Friday November 29, 2002 at 10:02 AM
supahspacefrog@hotmail.com

oh, je kent die flikken toch?

er is niemand die aan je twijfelt, laat hun stikken in hun eigen vet.

VIVA L'ANARCHIA
.