arch/ive/ief (2000 - 2005)

Bijna drie jaar Bush.
by Guido Friday November 22, 2002 at 02:07 PM

Hier volgt een korte samenvatting van drie jaar Bush en onze leuke wereld.

Hier volgt een korte samenvatting van drie jaar Bush en onze leuke wereld.

In november 1999 wordt Bush verkozen, eigenlijk niet want zijn de andere kandidaat heeft meer stemmen.
Een rechtbank beslist dan dat Bush gewonnen heeft.

Overal ter wereld lacht men met het kleine potsierlijke mannetje dat zich voortdurend verspreekt en de namen van wereldleiders niet kan uitspreken.

Bush trekt de VS terug uit het Kyoto-verdrag. De wereld reageert geschoct en wereldleiders proberen Bush alsbnog te overtuigen om toch maar te tekenen. Daarmee de aandacht afleidend van een stukje papier dat op zich niets voorstelt.

Bush trekt de Vs terug uit tal van internationale verdragen en in de rest van de wereld krijgt men schrik dat de VS een unilaterale koers gaan volgen.

Bij het begin van zijn eedaflegging, spreekt hij al over Irak.

Dan zijn er de protesten in Genua alwaar luchtafweergeschut staat omdat er een dreiging is van terroristen die een aanslag willen plegen op Bush met een vliegtuig.

Twee maan later proberen ze dat effectief en twee tempels van de vrije markt, verdwijnen van onze aardbol. Ook het Pentagon wordt aangevallen en Bush ondergaat een metamorfose. Hij ontpopt zich als een echte leider die zijn volk zal verdedigen tegen het Kwaad.

Rumsfeld wil direct Irak aanvallen maar spijtig genoeg zijn er geen bewijzen voor een link tussen Al Qaida en Irak. Ondertussen heeft hij wel een speciale cel in het leven geroepen die bewijzen hiervoor moet vinden.

Artikel 5 van de NAVO wordt in werking gesteld en Afghanistan wordt 5000 jaren terug in de tijd gebombardeerd. Er is weinig protest binnen links want die Taliban, ja, dat zijn toch slechte mannen hé, het zijn moslimfundamentalisten. Natuurlijk moet men ook niet beginnen protesteren tegen de VS want de wereld staat achter hen.

Bush wil ook een nieuw ministerie op poten zetten, Homeland Security Department, maar stuit daarbij op felle tegenstand van Democraten en burgerechtenactivisten. Deze week werd het ontwerp met een klein aantal tegenstemmen in het Congress goedgekeurd. Ook een nieuw spionagebureau van het pentagon treed in werking, doel, alle gegevens over alle Amerikanen verzamelen en kijken waaar er terroristen zijn. Je moet nu maar eens naar indymedia.org gaan, ze hebben daar een hele feature over dit nieuw ministerie.

Ben Laden wordt de personifiactie van alles wat slecht is en men gaat op zoek naar hem.

Maar men vindt hem niet, wel duiken er om de twee maand video's op met boodschappen van Ben Laden. Al qaida is een begrip geworden dat iedereen kent, het is niet meer weg te denken uit de woordenschat die vandaag gebruikt wordt.

En nu zijn we aanbeland bij Irak. Iedereen denkt dat de VS Saddam alleen gaan aanvallen. Eén dag na de verjaardag van de aanslagen gaat Bush naar de V.N. en zegt daar doodleuk dat hij Irak wil aanvallen, met of zonder de V.N. Hij geeft een resolutie af die andere leden veel te agressief vinden. Er komt een show van acht weken waarin Frankrijk de rol krijgt van bemiddelaar, onderhandelaar.

De tekst die op het einde wordt goedgekeurd is net dezelfde als die Bush had ingediend.

Ondertussen zijn de Amerikanen bijna klaar met hun militaire voorbereidingen.

De inspecteurs zij aangeland in Irak en de wereld kijkt toe wart het resultaat zal zijn.

Maar wat doet Bush ondertussen? Hij gaat naar de top van de NAVO in Praag en krijgt daar alle leden achter zich om mee te helpen om te vechten tegen Saddam, als die de V.N.-resolutie niet respecteert.

Wat ik mij nu afvraag is hoe dat overkomt voor de gemiddelde Arabier. Bij de NAVO zit geen enkel Arabisch land.

Dus is het zo absurd om dan de vraag te stellen of Arabieren en moslims nu gaan denken dat het Westen een orlog gaat voeren tegen Irak en niet alleen de VS?

En wat gaan de gevolgen daarvan zijn?

Hé mensen,

enkele maanden geleden was het enkel Bush die Irak ging aanvallen, nu is het een Alliantie van Westerse landen die Irak gaat aanvallen en dat alles via de V.N.en de NAVO.

Hoe uitleggen aan onze Arabische medemensen dat het niet het Westen is dat een oorlog voert tegen moslims en Arabieren?