arch/ive/ief (2000 - 2005)

Het imperialistische leger van het NAVO rijk, klaar voor de preventieve aanval.
by lize Friday November 22, 2002 at 12:50 PM

Op de top in Praag wordt de NAVO onder druk van de VS volledig ingelijfd in de 'preventieve' oorlogslogica van de strijd tegen het 'terrorisme'. Na deze top zal de NAVO zonder meer kunnen aanvallen als één van de landen zich 'bedreigd' voelt.

Door deze nieuwe doctrine ondergaat de NAVO een volledige gedaantewisseling en blijft er niets meer over van de oorspronkelijke oprichtingsakte die gericht was op verdediging. De NAVO wordt de facto een grote oorlogsmachine en het ziet er niet naar uit dat de oorlogszuchtige leden zelfs maar voor de schijn van plan zijn om ‘onder auspiciën' van de VN te handelen.

Over de relatie met de VN wordt op deze top met geen woord gerept. Terwijl de VN met haar handvest en resoluties duizenden specialisten van internationaal recht 'zoet' houdt, legt de NAVO de hele juridische circusprocedure gewoon naast zich neer en gaat ze meteen over tot de praktijk. Geen lange gesprekken over aktes en bevoegdheden dus, wel ‘klare taal' over de logistieke verdeling en de financiering van de militaire infrastructuur over de lidstaten.

Gisteren werd beslist dat vanaf november 2006 een eenheid van zo'n 20.000 man zal klaar staan om onmiddellijk en gelijk waar ‘in te grijpen' tegen gelijk welke dreiging van 'het terrorisme'. Vandaag wordt nog gediscussieerd over wie wat zal leveren en bekostigen. De discussie of dit allemaal wel nodig en gerechtvaardigd is wordt op de top van Praag niet eens gevoerd. "Dat is iets voor de VN" lijkt wel het motto.

Wordt wakker, mensen. De VN is verpulverd, het imperialistische leger staat klaar voor de aanval. Het doet me een beetje aan het oude Rome denken. Maar dan zonder atoombommen.

Bron : "Il Manifesto" 22/11/2002