arch/ive/ief (2000 - 2005)

Vlaams Blok smijt ruiten in van antifascist
by Actief Linkse Studenten Thursday November 21, 2002 at 03:03 PM
alsgent@pandora.be

Vlaams Blok smijt ruiten in van antiracist Het Vlaams Blok, duidelijk niet uw recht op veiligheid

Vlaams Blok smijt ruiten in van antiracist
Het Vlaams Blok, duidelijk niet uw recht op veiligheid

Op de nacht van woensdag 20 november 2002 op donderdag 21 november 2002 ging B.V.A naar huis na de vergadering van Actief Linkse Studenten te Gent. Toen hij in de Gebroeders Van Eyckstraat liep, waar hij woont, merkte hij dat het vol hing met affiches van het Vlaams Blok. Achteraf bleek dat ook op verschillende andere plaatsen geplakt was door het Vlaams Blok.

Op de affiches staat "verhofstadt liegt. Het Vlaams Blok: uw recht op veiligheid". B.V.A. ging zijn huis binnen. Toen hij op eerste verdieping door zijn raam keek zag hij de plakploeg van het Vlaams Blok voorbijgaan en naar zijn gevelruit kijken. Daar hingen er immers affiches van Blokbuster met als opschrift "Stop Vlaams Blok, alles wat ons verdeelt, verzwakt ons" en een affiche tegen de Oorlog in Irak.

Blijkbaar vond deze extreem-rechts plakploeg niet dat andere meningen moeten kunnen waarop ze de buurt opschrikten door 2 maal een steen door de gevelruit te smijten. Eén van hen was een man van rond de veertig jaar op een brommertje. De politie werd verwittigd en kwam een Proces Verbaal opstellen. Het is overduidelijk het hier gaat om politieke terreurdaad van de partij die juist zo hoog oploopt met veiligheid.

Dat Verhofstadt liegt over de cijfers betreffende veiligheid dat wisten we. Deze aanval van het Vlaams Blok bewijst eens te meer dat ook zij liegen en dat ze helemaal geen garantie zijn voor een veilige buurt. Terreur, aanvallen op antiracisten, zijn geen oplossing voor de problemen in de maatschappij.

Enkel solidariteit, zonder onderscheid van kleur, ras of godsdienst, en strijd tegen diegenen die miljoenen Euro's winsten maken per dag via flexibele, vaak onveilige, stresserende werkomstandigheden helpen gewone mensen vooruit. Terwijl zij rustig rentenieren leeft een meerderheid van de bevolking in armoede, bestaansonzekerheid, miserie of onveiligheid.

ook mijn ruit
by Karl Thursday November 21, 2002 at 03:12 PM

Ook mijn ruit hebben ze eens ingesmeten omdat er twee posters tegen het Blok hingen.

Ik zag het meer als een kwajongensstreek dan als een daad van terreur.

"Blijkbaar vond deze extreem-rechts plakploeg niet dat andere meningen moeten kunnen"

Trekt u nooit affiches af van extreem-rechts?

de logica ontgaat mij...
by simpeltjes Thursday November 21, 2002 at 05:58 PM

Je ziet een plakploeg van het Vlaams Blok, er hangen affiches voor je raam waar ze naar kijken, ze worden ingegooid en je ziet een veertiger op een brommertje wegrijden.

Het lijkt allemaal veel toeval voor één avond.

Met andere woorden: passeer nooit op een brommertje aan een raam waar een affiche hing en waar het raam is ingegooid. De dader is onmiddellijk gevonden.

normaal
by Corneel Thursday November 21, 2002 at 10:23 PM

Sinds wanneer zijn we hier tegen het insmijten van ruiten? Op betogingen voor de vrede en tegen de oorlog tegen Irak is dat toch een courante praktijk om in het nieuws te komen...

Corneels ruit
by julia Friday November 22, 2002 at 01:16 AM

Ik kom morgen UW ruit insmijten, zo komt ge met uwen dommen Vlaaaaamsen kop op VTM. Ge hebt dan weer een reden om op het Blok te stemmen.

Banaliseer niet a.u.b.
by denjo Friday November 22, 2002 at 02:07 PM

Sommigen snappen er toch wel niets van.
Eén : ik ben geen voorstander van het ingooien van ruiten van politieke tegenstanders.
Twee : dit is het zoveelste incident in Gent. Een prominent figuur van de Vlaams Blokjongeren werd recentelijk veroordeeld wegens het toebrengen van slagen en verwondingen tegen een meisje dat anti-racistische pamfletten stond uit te delen. In Gent loopt er een fascistische kern rond die al jaren migranten, langharigen, anti-racisten, linksen en anderen fysiek te lijf gaat. Het is wachten op de eerste dode.

Het banaliseren van dit incident Karl, Corneel en anderen is in die context totaal misplaatst.

Sorry, Corneel
by Corneel Friday November 22, 2002 at 06:42 PM

was even cynisch. Uiteraard ben ik tegen het ingooien van ruiten in het algemeen, maar ik refereerde even aan Guido die dat korte tijd geleden blijkbaar niet zo erg vond.

Julia, is dat al een reden om te beginnen schelden? Check uw hormonenpeil! Ik hou er mijn hart voor vast als gij echt kwaad wordt... Ga jij dan ook 18 kogels gebruiken om mij in de rug te schieten?