arch/ive/ief (2000 - 2005)

praag: no blood for oil
by joeri Thursday November 21, 2002 at 12:50 PM
joeri at indymedia.org

Vanmorgen hadden er in Praag verschillende kleinschalige acties plaats tegen de navo-top hier. Hier een verslagje van een van de axies.

Omstreeks elven verzamelden 6 activisten aan de Letna gardens voor een kleinschalige optocht richting centrum, met een spandoek met "no blood for oil" op geschreven (we zijn er nog steeds niet uit of de bom die op het spandoek geschilderd werd nu het meest op een bom trekt, of eerder op een vis:-) ).

Alle zes de actievoerders werden meermaals hun identiteit gecontroleerd en gefilmd door de tientallen opgedaagde politiemensen.

Uiteindelijk draaide de actie vooral uit op een mobilisatie-actie voor de betoging deze namiddag, en als ontkrachting van het beeld als zouden alle betogers gevaarlijke individuen zijn, zoals gesugereerd in de lokale en nationale pers.

De axie had wel iets absurds, vermits we afdwaalden van ons betogingsparcours, we regelmatig op een kaart moesten zoeken welke de te volgen weg we moesten nemen, we hyperenthousiaste japanners tegenkwamen die per se foto's wilden van ons, we gevolgd werden door een groep politiemensen, waarna er enkele tientallen meter verder ook nog eens een groepje undercovers liep,... :-)

net een scoutsspel
by lize Thursday November 21, 2002 at 01:45 PM

Het wordt altijd maar leuker 'bij de antiglobalisten'. Ik wou dat ik erbij was... Het lijkt daar wel of er een James Bond film wordt opgenomen. Net echt. En de jappanners waren er weer als eerste bij zunne..

tof tof tof