arch/ive/ief (2000 - 2005)

Marc Vandepitte: "Partijen die tegen zichzelf betogen, zijn zielig."
by Mara / Christophe Wednesday November 20, 2002 at 05:21 PM

Marc Vandepitte: "Partijen die tegen zichzelf betogen, zijn zielig."

Marc Vandepitte:
dsc00125.jpg, image/jpeg, 350x263

Ik ben Marc Vandepitte. Wij lopen hier in de groep van het ACV. Van de partijen CD&V, VLD en Vlaams Blok weten we dat het oorlogspartijen zijn. Zij komen daar openlijk voor uit. In dat verband spelen de Groenen en de sociaal-democraten een heel hypocriet spel. Eén van de ordewoorden vandaag is: geen logistieke steun aan de oorlog. De groenen en de sociaal-democraten komen hier vandaag vrolijk mee betogen terwijl ze tegelijkertijd op regeringsniveau aan de Amerikanen de goedkeuring geven om de haven van Antwerpen te gebruiken als doorvoerhaven voor hun oorlogsmateriaal. Dat is dubbele taal spreken. Dat is onaanvaardbaar en hypocriet. De laatste tijd zie je het steeds meer: partijen die tegen zichzelf betogen. Dat is niet alleen zielig, dat is ook nog eens ongelooflijk bedrieglijk. En zolang dat de vredesbeweging niet afrekent met dat bedrog en zich niet distantieert van dergelijke praktijken, gaan we nooit vooruit geraken.

Denk je dat veel mensen die hier komen betogen zich niet bewust zijn van de rol van Agalev en SP.a?

Ja en daarom lopen wij hier met dit spandoek. Iedereen zwijgt daar in alle talen over. Ook de pers besteedt daar geen enkele aandacht aan. En zo kunnen deze partijen hier een imago van vredespartij opbouwen terwijl ze in Antwerpen mee de oorlog voorbereiden.

Wat denk jij van de nieuwe resolutie?

Het is heel duidelijk dat de VS volop bezig zijn met de opbouw van hun oorlogspotentieel. Ze concentreren al hun troepen in de regio. Ze durven zelfs openlijk zeggen dat ze Irak hoe dan ook willen aanvallen, zelfs als de wapeninspecties niets opleveren. Het is wel zo dat ze enorme moeilijkheden hebben om de publieke opinie achter zich te krijgen. Zelfs in de VS zelf en in Groot-Brittannië is er heel wat weerstand tegen de oorlog. De VN-resolutie en de wapeninspecties zijn een poging om de weerbarstige landen en de publieke opinie over de schreef te trekken. Zij hopen via die inspecties de oorlog te rechtvaardigen.

U zegt dat de oorlog er sowieso komt. Wat kunnen wij dan nog doen?

We moeten heel krachtig neen zeggen tegen deze oorlog en tegen elke opbouw. We moeten eisen dat onze regering en alle meerderheidspartijen die er inzitten geen enkele medewerking verlenen aan de oorlog. Een tweede punt is dat deze oorlog niet zal stoppen bij de invasie in Irak. De VS hebben een oorlog aangekondigd die misschien vijftig jaar kan duren. We staan dus voor een lange opdracht om deze reeks oorlogen te stoppen.

hard bewijs????
by doeterniettoe Wednesday November 20, 2002 at 06:04 PM

Als je lang genoeg blijft herhalen dat iets waar is wordt dat op den duur ook waar.

Géén enkel, maar dan ook géén enkel hard bewijs heb ik gelezen of gehoord dat aantoont dat er militair materiaal via de haven van A'pen richting Irak wordt gebracht.

Waarom hebben de kranten, de tv of de radio dit grote 'nieuws' nog niet overgenomen?
Omdat het er géén is.

Er is meer drukte op de haven momenteel, meer politie en militairen. Hoe komt dat? Doordat men hevig onderzoek aan het voeren is naar cocaïnesmokkel via deze haven én door de verstrenging van de controles door het klimaat na 11 september 2001.
Niet enkel de kranten, de tv of de radio namen het bericht niet over, geen enkele vredesorganisatie heb ik dit bericht horen bevestigen.

Waarom verzwijgen de vredesorganisaties dat Agalev en SP.A schuldig zijn aan logistieke steun aan de oorlog??? Wààrom???
Ze zitten vermoedelijk mee in het complot...

wapens in de haven
by evert Wednesday November 20, 2002 at 07:36 PM

doeterniettoe, als het echt waar is he, wat jij zegt, waarom spannne sp-a en agalev zich dan niet in om duidleijk te maken dat het totaal niet waar is? antwerpse dokwerkers spreken over militair materiaal en officieren aanhet vrasenedok. ik geloof niet dat dat toeval is. en àls het toeval is, dan is het voor agalev en sp-a een kleintje om onmiddellijk te bewijzen dat het niet klopt. ik geloof niet in komplotten, ik geloof wel dat de amerikanen oorlog gaan voeren in de golf en dat de groenen (en de socialisten al helemaal niet) niet zinnes zijn om zich echt tegen die oorlog te verzetten. en echt verzetten betekent op zijn minst: we doen niet mee, en we leveren geen enekele logistoeke ondersteuning en anders stappen we uit de regering
mvg.

ga eens kijken o dappere doeterniettoe
by victor Wednesday November 20, 2002 at 07:38 PM

Probeer je democratisch recht uit te oefenen en ga eens zien of er geen massavernietiegingswapens in de haven zitten. Eens benieuwd hoe ver je geraakt in die haven die niets te verbergen heeft. Oh ja, laat daarna iets weten.

Victor

Agalev en SP.A volledig verantwoordelijk
by Peter Mertens Wednesday November 20, 2002 at 07:48 PM
p.ter@skynet.be

- er zijn de 22 Apache gevechtshelikopters die in juni dit jaar via Antwerpen aan Nederland - samen met Groot Brittannië het enige Europese land dat al heeft verklaard samen met de US ten oorlog te willen trekken - zijn geleverd. Dat noemt logistieke steun leveren aan het oorlogsvervoer naar een land dat in oorlog.
- er zijn de transporten in het Vrasenedok.
- er zijn de militaire transporten die al langer - in voorbereiding van de Amerikaanse oorlogen - via Antwerpen gebeuren (zie het laden van de Dahl in februari 200).

Agalev en SP.A zijn hiervoor mee verantwoordelijk mijnheer "toetternietoe" (wat hard bewijs betreft kan Uw naam trouwens ook wel tellen). Ofwel omdat ze vioa het kernkabinet hun toelating hebben gegeven, ofwel omdat ze Navo-transporten en Navo-akkoorden via de regering vrijwillig aanvaarden en doen toepassen. Dat is in de pers geweest na onze bezetting van het Antwerps stadhuis. Maar het kan inderdaad nog meer in de pers, daar ben ik het volmondig mee eens.

Als Agalev en SP.A de regeringsleugen lang genoeg blijven herhalen, geloven ze vermoedelijk uiteindelijk zelf dat het waar is. Remember het feodale koningkrijk Nepal.

Peter Mertens,
voorziter PVDA-jongeren


US ARMY EUROPE NEWS RELEASE
March 1, 2000


U.S. Army, U.S. Navy load
combat equipment in Belgium

ANTWERP, Belgium - Elements of the U.S. Army and the U.S. Navy are working together to enhance U.S. military power projection capability. The massive cargo ship, USNS Dahl, roughly the size of an aircraft carrier, will be loaded this week with about 6,800 pieces of combat-ready equipment at the port of Antwerp.

Capable of carrying an entire U.S. Army Task Force, the Dahl will take on cargo trucks, tractors, trailers, ambulances, utility and construction vehicles, generators, refueling equipment and water purification and storage sets. Once loaded, the ship will eventually be strategically prepositioned in the Indian Ocean.

Combat Equipment Group - Europe, the U.S. Army's Europe-based power projection platform, provided the equipment. Military Traffic Management Command's 838th Transportation Battalion will load the ship.

Dahl belongs to the U.S. Navy's Military Sealift Command and members of its European area command are on-site to coordinate cargo operations.

Loading operations at Antwerp are the culmination of months of work. Early last year, CEG-E elements in the Netherlands, Luxembourg and Italy started maintenance and preservation work to ensure that every last piece is ready to serve soldiers who may one day be called upon to take it into harm's way.

Once repaired and inspected, the items were delivered to the 838th Transportation Battalion, which controls port operations in Antwerp.

Together with members of Combat Equipment Groups - Afloat and Europe, Military Sealift Command - Europe, the 80th Area Support Group, Stanley Associates, and Noord Natie stevedores, they are organizing a safe, efficient staging and loading operation. During the staging and reconfiguration, all equipment will be documented using Worldwide Port System computer software system. This information will be used to develop a sophisticated Integrated Computerized Deployment System (ICODES) stow plan. This plan will show the location of each piece of equipment by type aboard the USNS Dahl.

The USNS Dahl and ships of MSC's strategic prepositioning program are a vital part of the U.S. military's ability to project power overseas. Last summer, just two of these Large, Medium-Speed, Roll-on/Roll-off, or LMSR, ships moved most of the heavy combat equipment and supplies for U.S. forces in Kosovo.

Dahl is over 950 ft. in length, displaces about 63,000 tons and can travel at speeds up to 24 knots. The ship has more than 390,000 sq.ft. of cargo space, specifically designed and built for bulky military hardware. There will be 19 of these ships in operation by next year.


-END-