arch/ive/ief (2000 - 2005)

AEL Topman ontslagen door politieke druk
by AEL-Vlaanderen Wednesday November 20, 2002 at 01:54 AM
headquarters@arabeuropean.org

VOLTALIG ANTWERPS GEMEENTEBESTUUR VERKLAART OORLOG TEGEN AEL EN HAAR ACHTERBAN VLAMS BLOK, SPA, VLD, AGALEV, SPIRIT, CD&V SPANEN SAMEN OM ABDELATIF AIT AHMED TE ONTSLAGEN OMDAT HIJ ZIJN WERK GEWOON GOED DEED

Heksenjacht tegen AEL leden is in Antwerpen gestart;


AEL-Vlaanderen Persbericht

19 11 02
Antwerpen- AEL bestuurder Abdelatif Ait Ahmed werd vandaag van zijn werk bij Kids vzw ontslagen. Dhr Ait Ahmed was binnen Kids in Merksem verantwoordelijk voor inspraak en participatie van de jongeren.
De jongeren van t'Dokske hadden gevraagd om Dyab Abou Jahjah uit te nodigen om met hun te komen spreken, dhr Ait Ahmed heeft dat georganiseerd omdat dat gewoon zijn taak was om in te spelen op de behoeften van de jongeren. Wanneer het politieke establishment van Antwerpen op de hoogte werd gebracht door een waakhond, Was Antwerpen te klein geworden.
Ludo Van Campenhout (VLD) vroeg onmiddellijk het ontslag van dhr Ait Ahmed, hij werd bijgestaan door de hele politieke klasse in Antwerpen. Het kon niet, zo luidde het in de pers, dat een AEL topman jongeren begeleidt bij een door de stad gesubsidieerde organisatie. Omdat dhr Ait Ahmed juist deed wat van hem werd verwacht, dus inspraak en participatie, werd hij ontslagen in plaats van beloont.
Vanaf vandaag weten wij dat we officieel geen recht op een mening hebben, dat de democratie voor ons niet geldt en dat een soort lokale McCarthyisme-beleid tegen ons zal gevoerd worden. Tegen AEL is er vandaag een monstercoalitie die ALLE partijen in Antwerpen verenigt. En blijkbaar zijn ze het allemaal eens dat de vrijheid van meningsuiting stopt wanneer een Arabier of een Moslim zich begint op een onafhankelijke manier te uiten of te organiseren. Dat is een regelrechte oorlog verklaring tegen AEL en haar achterban.
AEL zal dat niet tolereren, ieder actie heeft een reactie, en wie begint is voor de gevolgen verantwoordelijk. De jongeren van Merksem zijn woedend maar ook onze jongeren in Borgerhout , Hoboken, Deurne, Berchem, Antwerpen-Noord.
Deze situatie zal een staartje krijgen en we zullen het niet pikken dat oprechte mensen die hard werk hebben geleverd in het belang van onze jongeren zo worden behandeld.
Dus het laatste woord is hier nog niet gezegd!

kan niet
by dimitri Wednesday November 20, 2002 at 11:20 AM

dit kan gewoon niet. de heksenjacht tegen de AEL gaat me echt te ver. ik zou aan linkse Antwerpse politici die soms op deze site kijken willen oproepen om zich eens goed te bezinnen over wat de meest constructieve manier is om met de AEL om te gaan. zomaar iemand ontslaan omdat hij Abou Jahjah uitnodigt op vraag van de jongeren gaat niet (tenzij er bewijzen zijn dat deze man de jongeren manipuleert).
ik vind het jammer dat het politiek bewustzijn dat loskomt bij allochtone jongeren als louter bedreigend wordt ervaren. het zou zeer verruimend kunnen zijn voor onze samenleving. hetzelfde met die burgerwachten van de AEL. het lijkt me heel contraproducief die te gaan verbieden. integendeel, net als de 'legal teams' bij betogingen juich ik het toe wanneer burgers zich gaan organiseren omdat ze het gevoel hebben dat hun democratische rechten worden geschonden, of dat ze strenger zouden worden aangepakt dan andere burgers. als ze dit proberen bewijzen door observaties en videos, dan vind ik dat hun goed recht, en hoop ik van harte dat het leidt tot een verandering in het gedrag van de politie, totdat alle burgers gelijk behandeld worden.

Dit is Belgisch
by Els Wednesday November 20, 2002 at 12:14 PM

Dit tart gewoon elke verbeelding!
En dan verschieten ze er van dat Antwerpen straks te klein is!
Maar het zal wél Abou Jahjah's schuld zijn als het VB aan de macht komt, deze politici 'doen immers toch niets verkeerd?'!
Deze acties van het Antwerps stadsbestuur laten natuurlijk alsmaar duidelijker hun ware gelaat zien: "gelijke rechten en meningsuiting enkel voor blanke ('rasechte') Belgen (die niet tegen de schenen van het establishment schoppen)". (Zijn ze in de leer gegaan bij de zionisten?)
Dat zulke lomperikken, racisten en hypocriete machtswellustelingen onze politieke klasse kunnen uitmaken!!?!! (is dit 'vooruitgang en beschaving'? of heet dat democratie???)

Democratie?
by Libby Wednesday November 20, 2002 at 02:50 PM

Lap, het is zo ver, nu doet men al aan broodroof ook.

Deze maatregel maakt gewoon duidelijk dat, om de lieve vrede te bewaren en te voorkomen dat het Vlaams Blok aan de macht komt een volledige bevolkingsgroep mag opgeofferd worden. Oké ze worden getollereerd, en als ze zich gewillig laten assimileren mogen ze ook eens iets zeggen, onder controle uiteraard.

Het opofferen van net dat deel van de samenleving die een door in het oog is van het Vlaams Blok (of hun excuus voor het vestigen van een autoritair regime) maakt het Vlaams Blok overbodig. Dit is het absolute einde van de democratie in Antwerpen. Wanneer volgt de rest van België?

emancipatie...
by Tina Wednesday November 20, 2002 at 05:00 PM

Het mag duidelijk zijn dat de doelen die politieke partijen en het (integratie)beleid zich officieel en op papier voorop zetten, vooral niet mogen gerealiseerd worden. Allen spreken ze zo graag over emancipatie en gelijke rechten, maar eigenlijk bedoelen ze assimilatie en paternalisme.
Ze blijven het bovendien steevast hebben over 'migranten', terwijl de groep die ze meestal bedoelen zo veel Belg zijn als je Belg kan zijn.
Laten we toch nog even het 'onderscheid' maken en iets zeggen over 'allochtonen' en hun emancipatie volgens de (politieke) meerderheid (die zich nochtans democratisch noemt, en dus de bescherming en gelijkberechtiging van minderheden moet waarborgen). Het komt erop neer dat allochtone meisjes geëmancipeerd zijn als ze geen sluier dragen, gaan werken, trouwen met een Belg, etc. ; en dat allochtone jongens zich niet moeten emanciperen, maar zich moeten koest houden.
Het is hoognodig dat wordt uitgelegd aan jong en oud wat rechten zijn en wat gelijkheid betekent, anders blijven we denken op Orwelliaanse manier ('iedereen is gelijk, maar sommigen zijn gelijker dan anderen'), en kunnen we onze democratie vaarwel zeggen.

reactie van Tarik Fraihi
by PIN Thursday November 21, 2002 at 09:36 AM

Ik voel mij niet echt geroepen om de Arabisch Europese Liga (AEL) te verdedigen, aangezien ik niet altijd met de methodieken en inhoudelijke discours van het AEL akkoord ga. Trouwens ze kunnen zelf wel hun mannetje staan. Toch zijn er een aantal ontwikkelingen die mij verontrusten.

1. Mij lijkt het ontslag van Aït Ahmed door vzw KIDS te verregaand. Voor zover ik het kan volgen via de media en andere kanalen, lijkt deze beslissing onder zware politieke druk te zijn genomen. Dit werkt de polarisering alleen maar in de hand, wat ik afkeur.

2. Ik volg de ontwikkelingen in het allochtoon jeugdwerk nog altijd vrij goed op. Volgens mij draagt vzw KIDS met hun monopolistische houding, hun strak gecentraliseerde structuur en hun weinig democratisch karakter een enorme verantwoordelijkheid in de puinhoop waarin het allochtoon jeugdwerk in Antwerpen zich nu bevindt. Vzw KIDS en een aantal Antwerpse politici, die hierin al jaren een verpletterende verantwoordelijkheid dragen, laten het niet na om opbouwende en positieve dynamieken vanuit allochtone jongeren te smoren. Dit heeft veel te maken met hun paternalisme en fundamenteel wantrouwen t.o.v. allochtone jongereninitiatieven. Dit moet dringend veranderen. Er zou een herstructurering van het jeugdwerk in Antwerpen moeten komen, waarbij allochtone jongeren daadwerkelijk de kans krijgen om hun eigen verantwoordelijkheid te nemen.

3. Stop met de diabolisering van AEL. De politiek geëngageerde autochtonen en allochtonen zou ik willen wijzen op een aantal ontwikkelingen in de jaren '60. Het verketteren van organisaties en figuren als Patrice Lumumba, Martin Luther King, Malcom X en de Black Panthers -door de bange blanke man- zorgde ervoor dat hun aanhang met de dag toenam en maakte deze organisaties succesvoller.
Dus stop met de diabolisering van Dyab Abou Jahjah en ga de inhoudelijke discussie met de AEL aan. Ze leggen de vinger soms op de juiste wonde. Door hen te criminaliseren maak je duidelijk dat je zelf inhoudelijk zwak staat. Trouwens niet de AEL is verantwoordelijk voor de zieke sfeer en alle andere mistoestanden in Antwerpen, wel het beleid dat er al jaren niet in geslaagd is met degelijke oplossingen uit de bus te komen. En het Vlaams Blok dat nu al tien jaar carte blanche krijgt van andere politieke formaties om de gemoederen tegen bepaalde bevolkingsgroepen op te hitsen.

4. We moeten de dialoog blijven nastreven. Geen vrijblijvende, noch zoetsappige dialoog tussen de verschillende gemeenschappen. Wel scherp en 'to the point'. Dit vereist een minimum aan zelfreflectie, en zeker vanuit diegene die de macht in handen hebben. Deel die macht met de verschillende bevolkingsgroepen, dwz geef iedereen zijn legitieme plaats in de samenleving. Bepaalde bevolkingsgroepen blijven benadelen, discrimineren en uitsluiten, en dan nog verwachten dat ze niet in opstand komen is een illusie. Wij, jonge allochtonen hier geboren en getogen, zijn burgers in dit land en zullen dit blijven. Gelijke rechten en plichten zullen wij afdwingen, 'by any means necessary'. Hiermee wil ik zeggen dat er snel een ander minderhedenbeleid moet komen, dat gericht is op de insluiting in de plaats van uitsluiting van allochtonen.

5. Zoals ik al zei ga ik niet altijd akkoord met de strategie van AEL. Maar laat ons twee zaken niet vergeten. a.) Zelfs de geweldloze Martin Luther King organiseerde een vorm van burgerpatrouilles. b.) De provocatie komt in de eerste plaats niet van de AEL, wel van de politiecampagne die oorspronkelijk de naam "Geïntegreerd plan Marokkanen" meekreeg. Laat ons daar eens over discussiëren.


Tarik Fraihi

Voorzitter van het jongerencentrum 'Centrum West'

ware heksenjacht: intern onderzoek politie
by mara Monday November 25, 2002 at 04:05 PM

Op de Vlaams Blok website staat het volgende te lezen:

"In Antwerpen startte de politie intussen een intern onderzoek naar de banden die twee allochtone agenten onderhouden met de AEL. Eén van hen vroeg zijn overplaatsing van Molenbeek naar Antwerpen en houdt er nu voordrachten voor de Arabisch Europese Liga."

De heksenjacht tegen AEL-leden is volop aan de gang in overheidsinstellingen en socio-cultuele verenigingen.

Polarisering
by Cedric Thursday November 28, 2002 at 06:09 PM
gino_capuccino@yahoo;com

Allemaal goed en wel, maar zonder in de kaart te willen spelen van zij die er baat bij hebben; had ik de mensen van de AEL een aantal dingen willen voorleggen. Vooreerst vraag ik me af in hoeverre zij uit zijn op provocaties en/of zich realisren wat de gevolgen zijn die deze mogelijk inhouden voor een moeilijk en traag proces dat de multiculturele samenleving toch is. Onrecht is snel geschiedt, recht werkt vaak traag en soms zelfs helemaal niet. Het is niet moeilijk een bende jongeren te mobiliseren aan de hand van argumenten die hen nauw aan het hart liggen.. maar als men weet dat men hiermee bewust rellen uitlokt en schade wil toebrengen, dan moet men beseffen dat men op korte termijn alleen maar in de kaarten speelt van diegenen die er baat bij hebben.

Ik stel mezelf dus de vraag of de gebeurtenissen van de voorbije dagen en van degene die nog volgen, bepaalde haatdragende elementen niet zullen voeden en versterken bij de volgende verkiezingen. Het blijft natuurlijk een 'kwestie van principe' van ons niet neer te leggen bij bepaalde feiten. Maar om daarbij de dubbelzinnigheid aan te wenden van iemand te gaan bejubelen omdat die toevallig charmant is en wel een persoonlijke aanhang heeft, maar met deze populariteit verkeerd omspringt; vind ik getuigen van een halsstarrige houding en een niet beter weten.

mijns inziens,

Cedric

Polarisering
by Cedric Thursday November 28, 2002 at 06:10 PM
gino_capuccino@yahoo;com

Allemaal goed en wel, maar zonder in de kaart te willen spelen van zij die er baat bij hebben; had ik de mensen van de AEL een aantal dingen willen voorleggen. Vooreerst vraag ik me af in hoeverre zij uit zijn op provocaties en/of zich realisren wat de gevolgen zijn die deze mogelijk inhouden voor een moeilijk en traag proces dat de multiculturele samenleving toch is. Onrecht is snel geschiedt, recht werkt vaak traag en soms zelfs helemaal niet. Het is niet moeilijk een bende jongeren te mobiliseren aan de hand van argumenten die hen nauw aan het hart liggen.. maar als men weet dat men hiermee bewust rellen uitlokt en schade wil toebrengen, dan moet men beseffen dat men op korte termijn alleen maar in de kaarten speelt van diegenen die er baat bij hebben.

Ik stel mezelf dus de vraag of de gebeurtenissen van de voorbije dagen en van degene die nog volgen, bepaalde haatdragende elementen niet zullen voeden en versterken bij de volgende verkiezingen. Het blijft natuurlijk een 'kwestie van principe' van ons niet neer te leggen bij bepaalde feiten. Maar om daarbij de dubbelzinnigheid aan te wenden van iemand te gaan bejubelen omdat die toevallig charmant is en wel een persoonlijke aanhang heeft, maar met deze populariteit verkeerd omspringt; vind ik getuigen van een halsstarrige houding en een niet beter weten.

mijns inziens,

Cedric

stomme klote
by jojo Thursday December 05, 2002 at 12:47 AM

Als Belgen achter zo wat achterstaan kan ik ze niet meer beschouwen als Belgen maar gewoon als linkse anarschisten die gewwon hun eigen mensen verraden.jojo