arch/ive/ief (2000 - 2005)

De strijd voor de controle en macht over het denken, anders bekeken
by gunther.lippens Tuesday November 19, 2002 at 03:30 PM
@ intec.rug.ac.be

Stijn Oosterlink publiceerde een interessante diagnose van indy.be in e-Diogenes Nr. 29. Het werd tevens gepost op deze site (-->search -->article number : 38896). Gezien het aantal mensen die dit onderwerp belangrijk vinden (zie het aantal positieve reacties, zie gelijkaardige postings de voorbije dagen, weken), ga ik er nog even op door, vanuit een andere invalshoek.

Degelijk artikel Stijn. Ik publiceer sinds een jaar of twee af en toe op Indymedia. De laatste maanden is mijn enthousiasme evenwel tot een vrijwel onbestaand niveau afgezakt, dat is ook te merken aan mijn laag aantal publicaties van de laatste maanden. De posting heeft de interesse van veel mensen, als ik de reacties lees. Dat betekent ergens dat de negatieve diagnose ergens bij veel mensen leeft.

Een tijdje terug postte ik een artikel "Wie heeft de juiste weegschaal?" (Search effe op "weegschaal" als je het wil vinden) dat een enthousiaste visie op het mogelijk nieuwe en betere van Indymedia zou moeten zijn in vergelijking met de klassieke journalistiek. Het artikel had zelfs betrekking op mogelijk verrijkende discussies DANKZIJ de open publishing en comment-functie. Het was oorspronkelijk een comment, is door Han tot artikel gepromoveerd en is later ook in een papieren Diogenes verschenen.

Intussen is mijn mening daaromtrent grondig gewijzigd. Indymedia is rond Seattle ontstaan als een grassroots-medium (dus basisdemocratisch - dus niet centraal gestuurd - don't fuckin' forget that) dat ruimte creerde om directe acties (in de brede zin) te verslaan. Momenteel zitten we mijlenver van zo'n visie op media. Ik had het graag gezien dat mensen die in de praktijk iets deden en met originele acties voor de dag kwamen een forum zouden krijgen.

Wat we hier vooral zien is, dat het in grote mate tot een leuter- en scheld-barak is verworden. Erg meetbaar is dat allemaal niet, maar wanneer je het aantal kilobytes "interessante discussies" zou vergelijken met het aantal actieverslagen, zou je aan een enorme wanverhouding komen. Stijn merkt dat ook en analyseert de situatie vanuit een filosofische hoek. Ik ben het compleet eens met zijn diagnose en deels eens met zijn analyse, alhoewel ik persoonlijk van mening ben dat onder dat filosofisch oppervlaktelaagje iets veel fundamentelers, maar ook veel vuilers en primitievers ligt.

Het gaat inderdaad om controle over denken. Doe eens een oefening (net zoals in de kleuterklas) : zet eens in volgorde van wie hier de meest beledigende, meest onterende bewoordingen (ik heb het niet over kritiek an sich) over zich heen krijgt : George Bush, Jan D., LSP, Vonk, Guy Verhofstadt, Pinkje, PVDA, JPE, Stijn O., Nadia S., Han, KaM, TUc, zet er voor mijn part bij wie je wil. In mijn hitlijst staat Bush of Verhofstadt in geen geval in de top drie. Op zijn minst merkwaardig. En in de top-drie staan wel linkse antikapitalistische mensen die met interessante projecten bezig zijn (waar ik me niet perse hoef bij aan te sluiten). Hun ideeen, acties en redeneringen zetten bij bepaalde mensen psychologische mechanismen in gang, die tot resultaat hebben dat de goorste taal bovengehaald wordt om aan te tonen hoe een vreselijk onbenullig en onnozel die pipo's wel zijn.

Het merkwaardige is dat die kleinburgelijke opportunisten, al die hoeren van het grootkapitaal eigenlijk wel toffe tiepen en tiepinnen zijn als je er eens een pintje mee gaat drinken. Wat hen tevens typeert, is dat ze geen kant en klare ideeen hebben, geen onwankelbare zekerheden, geen dogma's. Het wordt hen net kwalijk genomen dat ze die niet hebben. Het belangrijke is convergentie, de synthese uit de dialectiek zoals die geinterpreteerd werd door Lenin (iets compleet anders dan die van Marx), de synthese die voor iedereen opgaat en door iedereen nageleefd dient te worden. En eerst wordt geprobeerd om de juiste lijn te propageren door argumenten te hanteren. Daarna, worden, zoals Lenin het voorschreef en aanprees, alle mogelijke middelen gehanteerd om de juiste lijn als summum te presenteren en alle andere compleet foute en kleinburgerlijke, opportunistische, rechts-scheurmakende, suivistische, arrivistische lijnen de vuilbak in te helpen. Lenin vond het perfect gerechtvaardigd om te liegen en je tegenstander voor al het vuil van de straat te verslijten, als het maar het ideaal diende : het organiseren van de juiste lijn. EEN lijn en geen andere. Hallo grassroots? Hallo netwerken? Hallo decentralisme? Hallo indy-media?

Het spreekt voor zich dat die Leninistische manier van aan journalistiek doen, grondig botst met grassrootsvisies op journalistiek. In de praktijk betekent dat heel wat anarchisten libertair socialisten (vul zelf in wat dat moet betekenen), en groeperingen die goed aarden in netwerken, indy.be voor bekeken houden. Hoogstens tussen al het geleuter nog eens op zoek gaan naar een actieverslag. De keuze om Indymedia te reclaimen of om het te laten voor wat het is stelt zich al een tijdje, en de meningen zijn wat verdeeld. Maar vroeg of laat gaan er toch keuzes gemaakt moeten worden. Zoals het er nu uit ziet, kan het echt niet verder. Het is sinds de "interessante discussies" over de twee betogingen nog verder bergaf gegaan dan het al was, kompleet naar de kloten en naar de zak (excusez le mot). Ik heb geen zin om daar veel doekjes om te winden.

Ik heb er geen goed oog op wat de posting van Stijn en deze posting nu allemaal zouden kunnen opleveren. Een dik jaar terug waren er schitterende initiatieven van oa. Maarten Van Hove om het gescheld en geleuter wat terug te dringen. Intussen een gigantische slag in het water. De diagnose vandaag ziet er slechter uit dan toen.

Het is natuurlijk zo dat voor een actieverslagmedium er een permanente link bestaat met de concrete actie van de praktijk. De vraag bestaat dan ook of de netwerken die er bestaan in Belgie, het zullen toestaan dat een vermeend grassroots-based medium naar de vaantjes geholpen worden door organisatoren van de juiste lijn.

Het zou prachtig zijn mocht er teruggekeerd worden naar de kern : het grassrootsidee. De concrete implementatie van alternatieve media zou dan alle kenmerken van gedecentraliseerde netwerken in zich moeten dragen : respect voor diversiteit, geen eenheidsworstjournalistiek. Hoe precies dat moet ingevuld worden, is nog niet helemaal duidelijk. Maar de impasse waarin dit medium in verzeild is geraakt, heeft recentelijk alvast bij meerdere mensen de nood teweeg gebracht om een kritiek van de huidige manier van werken te leveren. Daar kunnen praktische conclusies uit getrokken worden. De ruimte voor actieverslagen van affinitygroups is veel te klein in verhouding tot de ruimte voor gescheld, geleuter en esoterie in "interessante discussies". Iedereen die in een netwerk zit, kent de actiegroepen. Een mogelijke alternatieve aanpak zou zijn om meer ruimte te geven aan die verschillende actiegroepen. Genre : voorpagina met links naar de delen van een netwerk. Elke actiegroep brengt eigen berichtgeving, eigen inkleuring, duiding. Ipv iedereen is journalist, iedere actiegroep levert journalistiek. Het wijze franse spreekwoord "pour savoir discuter, il faut etre d'accord un peu", komt elke entiteit met een duidelijk verhaal, waar de boodschap duidelijk naar voor komt. Die aanpak sluit mogelijk een aantal mensen uit, maar vermijdt ook dat geleuter en gescheld de bovenhand haalt. Maar die uitsluiting kan heel beperkt zijn. Een JPE met enkele medewerkers is ook een "actiegroep". Elke noemenswaardige entiteit die een coherent, alternatief, verhaal brengt, krijgt een evenwaardige link op de hoofdpagina. Geen eindredactie, iedere groep is verantwoordelijk over de eigen journalistiek. Geen features, geen betogingen die belangrijker en radikaler zijn dan de andere. Geen actieverslagen van actiegroepen die rond vluchtelingen bezig zijn die onbelangrijk genoeg zijn om minder aandacht te krijgen op een voorpagina dan in de mainstream media. Dat zijn alvast de suggesties die ik voorstel uit twee jaar deelname aan indy.be. In het huidige framework van indymedia past dat natuurlijk niet, alhoewel niet enkele indymediasite volledig in drie-kolommenvoorpagina georganiseerd is. Het is evenwel een feit dat heel wat links tussen indymedia en de netwerk-delen al volledig doorgesneden zijn, time to take action.

nieuws om 15u57 op indymedia.be
by guido Tuesday November 19, 2002 at 04:01 PM

Eén artikel dat een opinie is, de rest geeft en mooi beeld van hoe verscheiden de berichtgeving hier is maar dan moet men zich niet blindstaren op enkele individuen.


De strijd voor de controle en macht over het denken, anders bekeken
by gunther.lippens 3:30pm Tue Nov 19 '02

Stijn Oosterlink publiceerde een interessante diagnose van indy.be in e-Diogenes Nr. 29. Het werd tevens gepost op deze site (-->search -->article number : 38896). Gezien het aantal mensen die dit onderwerp belangrijk vinden (zie het aantal positieve reacties, zie gelijkaardige postings de voorbije dagen, weken), ga ik er nog even op door, vanuit een andere invalshoek.

De strijd voor de controle en macht over het denken, anders bekeken (full story)

Action contre la privatisation de l'enseignement a l'ULB
by denjo 2:29pm Tue Nov 19 '02
address: http://www.lsp-mas.be/mas/index.html
Suite a l'appel du Comité contre la privatisation de l'enseignement et de la délégation étudiante ( BEAinterfac) de faire pression sur le Conseil d'Administration (CA) au sujet de la privatisation de l'enseignement et de ses services (comme les restaurants…), une centaine d'étudiants ont répondu présents.

Action contre la privatisation de l'enseignement a l'ULB (full story)

ULB - neen aan de privatisering
by denjo 2:25pm Tue Nov 19 '02

Na een oproep van het Comité tegen de privatisering van het onderwijs en de studentenvertegenwoordiging (BEAinterfac) om druk te zetten op de Raad van Bestuur tegen de privatisering van het onderwijs en de diensten (zoals de restaurants), voerden een 100-tal studenten actie op 18 november.

ULB - neen aan de privatisering (full story)
http://www.lsp-mas.be

Terrorisme: la presse anglaise sur la sellette
by Lecteur 2:21pm Tue Nov 19 '02 (Modified on 2:44pm Tue Nov 19 '02)

POLEMIQUE. Londres reproche au «Sunday Times» d'effrayer la population.

Terrorisme: la presse anglaise sur la sellette (full story and one comment)

Latifa: "Je manifeste contre l'impérialisme américain."
by Mara / Christophe 1:50pm Tue Nov 19 '02

Latifa: "Je manifeste contre l'impérialisme américain."


Latifa: "Je manifeste contre l'impérialisme américain." (picture and story)

Geen Oorlog/Mediawatch : Betogers niet geciteerd
by Raf Custers 1:47pm Tue Nov 19 '02

Verre van een groot sukses ! zo vat La Libre Belgique de `Geen Oorlog`-betoging van 17 november in Brussel samen. Haast alle kranten maken dezelfde inschatting. Alsof ze het afgesproken hebben. Nog een gemene deler : bijna geen enkel verslaggever geeft het woord aan de betogers zelf. De bronnen blijven officieel.

Geen Oorlog/Mediawatch : Betogers niet geciteerd (full story)

Demo10th Nov
by VeronicaC 1:17pm Tue Nov 19 '02

The demonstration was large and lively, there was a positive vibe throughout and the people were bold and optimistic as we took to the streets to protest against the war on Iraq and the motives behind it, which is one of the only ways of letting the voice of the people be heard, and which clearly isn't appereciated by those in power.

Demo10th Nov (full story)

Expulsion dans la rue du Boulet
by le Boulet 12:48pm Tue Nov 19 '02
address: 25 rue du Boulet 1000 Bruxelles leboulet@linuxmail.org
Ce matin, mardi 19 novembre, vers 7H30, le propriétaire, et ses acolytes – hommes de main et flics – sont venus expulser nos voisins du 19 rue des Boulet : un lieu d'habitation a été évacué, en quelques minutes, par un dispositif alarmant des forces du désordre.

Expulsion dans la rue du Boulet (full story)
http://www.collectifs.net/leboulet

For the restoration of truth and justice in Greek society
by solidarity 12:43pm Tue Nov 19 '02 (Modified on 1:44pm Tue Nov 19 '02)

WE NEED YOUR SUPPORT!
If you want to stand by the side of the social fighter Yannis Serifis, and to act against his unfair imprisonment, please sign our petition. The signatures will be used in the campaign for Serifis's release and for the abolition of the terrorlaw, which gives the power to the authorities to carry out such inhuman actions.

For the restoration of truth and justice in Greek society (full story)
http://www.yserifis.org

Enragés contre RAGe ? un peu de lumière...
by Un enRAGé 12:20pm Tue Nov 19 '02
address: http://jcc.lautre.net/rubrique.php3?id_rubrique=23 phone: / jcc@lautre.net Rage.federal@caramail.com
Un media, quel qu'il soit, de l'establishment ou de l'underground, est un véhicule bien pratique pour la rumueur, la médisance et la désinformation (c'est le revers de la médaille de l'open publishing, mais p-ê serait-il utile occasinnellement de revenir sur de tels cas par un véritable traitement journalistique -au sens noble et non commercial- de l'information par un retour aux sources.

Enragés contre RAGe ? un peu de lumière... (full story)
jcc.lautre.net/rubrique.php3?id_rubrique...

Iranian students take to the streets: Death to the Taliban in Kabul and Teheran!
by Alan Woods 11:00am Tue Nov 19 '02
socappeal@easynet.co.uk
Once again the youth of Iran is on the move. In a week of stormy demonstrations, the students of Teheran and other centres poured onto the streets in protest against the repressive policies of the regime. This is the real face of the people of Iran, a people tired of oppression and willing to fight to break their chains. The regime is now trapped between a rock and a hard place. It is vacillating between concession and repression.

Iranian students take to the streets: Death to the Taliban in Kabul and Teheran! (full story)
http://www.marxist.com

Bush = Hitler?
by ln 10:43am Tue Nov 19 '02 (Modified on 1:16pm Tue Nov 19 '02)
annemie.mels@skynet.be
Op 28 september 2002 werd Annemie Mels op een solidariteitsconcert met Palestina, in het Amsterdamse Oosterpark, aangehouden door de politie. De reden van de arrestatie: zij deelde flyers uit waarop Bush vergeleken wordt met Hitler. Op dinsdag 10 december 2002, om 10.25 uur, moet zij verschijnen voor de politierechter in Amsterdam, Parnassusweg, 220. De tenlastelegging luidt : "dat zij te Amsterdam opzettelijk het hoofd van de regering van een bevriende staat,te weten de president van de Verenigde Staten van Amerika, G.W. Bush, in het openbaar, mondeling en/of bij geschrift en/of afbeelding heeft beledigd, door in het Oosterpark aan het aldaar aanwezige publiek pamfletten uit te delen met daarop de tekst "Bush-Hitler: geen verschil"

Bush = Hitler? (full story and 3 comments)

La diplomatie pétrolière de la Maison Blanche (Flash animation)
by marc 10:42am Tue Nov 19 '02
act@animationfactory.org
Animation: quel regard le président Bush porte-t-il sur la diplomatie?

La diplomatie pétrolière de la Maison Blanche (Flash animation) (full story)
animationfactory.org/francais/framesetFr...

Dernières Nouvelles
by Kent 10:16am Tue Nov 19 '02

- The United Nations chief weapons inspector, Hans Blix, yesterday accused hawks in Washington of conducting a smear campaign against him.
- BRITAIN and US deliberately bombed German civilians during the war.
- What did Dubya do in the war, daddy?
- War Is A Racket, by Major General Smedley Butler

Dernières Nouvelles (full story)
http://www.guardian.co.uk/Iraq/Story/0,2763,842...

ACTIE Italië : al een miljoen zelf aangiftes voor 'subversiviteit' !
by lize 10:13am Tue Nov 19 '02 (Modified on 10:44am Tue Nov 19 '02)

Woordvoerders van de organistaties van het ESF, professoren van de universiteit, journalisten, lokale politici, en zoveel andere Italiaanse antiglobalisten hebben zich op twee dagen tijd met tienduizenden tegelijk aangegeven 'als subversief' bij de Italiaanse politie.

ACTIE Italië : al een miljoen zelf aangiftes voor 'subversiviteit' ! (full story)

Musty moet blijven
by Paul De Laet 2:43am Tue Nov 19 '02 (Modified on 2:58pm Tue Nov 19 '02)
p.delaet@antwerpen.be
Maandagavond trokken bijna 150 inwoners van de wijk Zurenborg uit Antwerpen naar het stadhuis. Zij kwamen er hun protest kracht bijzetten tegen het ontslag van Musty. Musty is sinds meer dan 12 jaar "hun" pleinwerker. Door een beslissing van het college van burgemeester en schepenen is er geen budget meer om Musty te betalen. Ondanks het feit dat het stadsbestuur 7,5 miljoen euro meer krijgt, bespaart ze 15 miljoen extra op de begroting in de sociale sector het budget voor de politie wordt nog maar eens uitgebreid.

Musty moet blijven (full story and one comment)

Onderzoeksjournalistiek en het tegendeel ervan
by jpe 12:22am Tue Nov 19 '02 (Modified on 1:55pm Tue Nov 19 '02)

Mijn schrijfsels over Leman & Chador durf ik hier niet meer publiceren en over de Hollandse SP zal ik ook maar zwijgen, maar volgende 3 "neutrale" stukjes over onderzoeksjournalistiek (en het tegendeel, de riooljournalistiek van LDH) kunnen misschien wel nog ...

Onderzoeksjournalistiek en het tegendeel ervan (full story and 4 comments)

Irak: les inspecteurs découvrent un stock d'uranium...
by Masssmedia 11:56pm Mon Nov 18 '02

Une rumeur? :
"AP.- Des inspecteurs devraient prochainement contrôler les pays suivants, qui sont suspectés de stocker des armes de destruction massive"
http://www.motherearth.org/info/armament/ts-useur.htm
et cela, au profit d'une nation étrangère, sans contrôle parlementaire et sans mesures de précautions pour la population civile vivant à proximité des sites.

Irak: les inspecteurs découvrent un stock d'uranium... (full story)

Italië : artikel 270 van het strafrecht : 'subversieve organisaties'
by lize 11:34pm Mon Nov 18 '02 (Modified on 10:18am Tue Nov 19 '02)

Hieronder een vertaling van het beruchte Artikel 270 van het Italiaanse strafrecht, op basis waarvan in Zuid-Italië 22 antiglobalisten zijn gearresteerd en tegen 42 een onderzoek is gestart. Het artikel is een overblijfsel van de fascistische 'Codice Rocco', die ten tijde van Mussolini werd gebruikt om de vrije meningsuiting aan banden te leggen en in de jaren '60-'70 om heel wat communisten de gevangenis in te draaien.

Italië : artikel 270 van het strafrecht : 'subversieve organisaties' (full story and 2 comments)

26 nov: Verhofstadts conferentie over globalisering in Leuven - TIJD VOOR ACTIE!
by Attac-Leuven 11:33pm Mon Nov 18 '02
phone: 0486696927 (David) leuven@attac.be
Uitnodiging voor actie naar aanleiding van Verhofstadts conferentie over globalisering. Waarom? Hoe? Wanneer? Waar?


26 nov: Verhofstadts conferentie over globalisering in Leuven - TIJD VOOR ACTIE! (picture and story)
http://www.local.attac.org/leuven

Zwarte sneeuw in Irak: de gevolgen van oorlog en embargo (Koppen TV1- 21u50)
by Dirk Adriaensens 11:10pm Mon Nov 18 '02 (Modified on 11:15pm Mon Nov 18 '02)
sos.irak@skynet.be
Koppen gaf een camera mee aan Radio-1-journalist Ng Sauw Tjhoi (Piazza) die in Irak naging welk effect de Golfoorlog en het embargo op de bevolking heeft gehad.

Zwarte sneeuw in Irak: de gevolgen van oorlog en embargo (Koppen TV1- 21u50) (full story and one comment)
http://www.irak.be

Italie : het 'dossier' tegen de antiglobalisten
by lize 9:56pm Mon Nov 18 '02 (Modified on 11:18am Tue Nov 19 '02)

De aanklacht tegen de Italiaanse antiglobalisten bestaat uit een 359 pagina's dik dossier, waarvan de belangrijkste paragrafen met de ‘bewijsvoering' door de Italiaanse ‘legal teams' in een ijl tempo op Indymedia Italië werden gepost.

Verboden in de lach te schieten (op straffe van opsluiting....)

Italie : het 'dossier' tegen de antiglobalisten (full story)

La "Ligue arabe européenne" se méfie du racisme mais le pratiquerait
by daddy 9:29pm Mon Nov 18 '02 (Modified on 3:22pm Tue Nov 19 '02)

Des patrouilles musulmanes à Anvers : Un groupuscule provocateur veut "surveiller" la police. La "Ligue arabe européenne" se méfie du racisme mais le pratiquerait

La "Ligue arabe européenne" se méfie du racisme mais le pratiquerait (full story and 6 comments)

Geen Oorlog/mediawatch: Dubbele standaarden en stereotypen
by christophe callewaert 8:00pm Mon Nov 18 '02

Zijn er dubbele standaarden en stereotypen te ontdekken in de berichtgeving over de anti-oorlogsbetoging van 17/11?

Geen Oorlog/mediawatch: Dubbele standaarden en stereotypen (full story)

‘HET MENSELIJK LIBERALISME' - reactie van een liberaal antiglobalist
by Maarten Van Hove 7:58pm Mon Nov 18 '02 (Modified on 2:52pm Tue Nov 19 '02)
Maarten.Van.Hove@pandora.be
Geachte heer Dirk Verhofstadt

‘HET MENSELIJK LIBERALISME' - reactie van een liberaal antiglobalist (full story and 6 comments)

Si vous voulez la guerre, faites semblant de préparer la paix.
by Jean Bricmont 7:32pm Mon Nov 18 '02

Carte blanche parue dans Le Soir de ce vendredi 15 novembre 2002


Si vous voulez la guerre, faites semblant de préparer la
paix.

Si vous voulez la guerre, faites semblant de préparer la paix. (full story)

Unique: "Rage" le 17/11
by serge 7:06pm Mon Nov 18 '02 (Modified on 11:49am Tue Nov 19 '02)
address: o phone: o serge11@hotmail.com
moi je suis de ceux qui ont été scandalisés par l'article publié par le réseaux RAGE sur indymedia: en gros: "nous avons voulus vendre la bière et nous nous sommes fais agressés par une bande d'intégristes!".


Unique: "Rage" le 17/11 (picture and story and 16 comments)

Geen oorlog/mediawatch : De media kiezen kant
by han 7:06pm Mon Nov 18 '02 (Modified on 6:59am Tue Nov 19 '02)
han@indymedia.be
Net zoals vorige week in de verslaggeving over de betoging van STOPUSA kiezen een aantal media duidelijk kant in hun verslaggeving over de betoging tegen de oorlog van 10.11.2002.

Geen oorlog/mediawatch : De media kiezen kant (full story and one comment)

AKTIE: Italiaans consulaat Gent 20/11
by Stephan 6:28pm Mon Nov 18 '02

"STOP DE CRIMINALISERING VAN DE ANDERSGLOBALISTISCHE BEWEGING"
WOENSDAG 20 NOVEMBER, 18uur.
FRERE ORBANLAAN, 213 - 9000 GENT

AKTIE: Italiaans consulaat Gent 20/11 (full story)
http://www.attac.be

RAGe/ALN: Antikapitalistisch Blok op 17/11
by laurent nelen 6:26pm Mon Nov 18 '02
laurentnelen@skynet.be
Op de anti-oorlogsbetoging van 17/11 is er een antikapitalistisch blok gevormd door het linkse netwerk RAGe/ALN. Oorlog is immers onlosmakelijk verbonden met een kapitalistisch systeem... (article 1)


RAGe/ALN: Antikapitalistisch Blok op 17/11 (picture and story)
groups.yahoo.com/group/linksealternatiev...

RAGe/ALN: Antikapitalistisch Blok op 17/11 (picture and story)
groups.yahoo.com/group/linksealternatiev...

RAGe/ALN: Antikapitalistisch Blok op 17/11 (picture and story)
groups.yahoo.com/group/linksealternatiev...

RAGe/ALN: Antikapitalistisch Blok op 17/11 (picture and story)
groups.yahoo.com/group/linksealternatiev...

RAGe/ALN: Antikapitalistisch Blok op 17/11 (picture and story)
groups.yahoo.com/group/linksealternatiev...

RAGe/ALN: Antikapitalistisch Blok op 17/11 (picture and story)
groups.yahoo.com/group/linksealternatiev...

RAGe/ALN: Antikapitalistisch Blok op 17/11 (picture and story)
groups.yahoo.com/group/linksealternatiev...


RAGe/ALN: Antikapitalistisch Blok op 17/11 (full story)
groups.yahoo.com/group/linksealternatiev...


more stories>>
first page | page 2 | more


Guido: aub hou hier mee op
by jpe Tuesday November 19, 2002 at 04:40 PM

Wil iemand die "commentaar" of was is het eigenlijk, van Guido er hier afhalen en die mens eens proberen duidelijk te maken dat met zijn methode van werken niet te werken is; hij voegt wat stukken van hier en daar bijeen en als lezer moet je er maar uit wijs te zien raken.

Sorry Guido, ik heb echt niets tegen jou (ik ken je niet eens) maar je werkwijzen hier hangen mij én anderen (die dat ook al meldden) de keel uit. Want je neemt een pak plaats in die voor zinniger comments kan besteed worden.

Je bent nu voor de tweede keer op drie dagen al, een discussie om zeep aan het helpen; pijnlijk voor ons én voor jou want de mensen beginnen zich nu toch wel vragen te stellen.

aub
by Guido Tuesday November 19, 2002 at 05:12 PM

JPE, jij en anderen beweren hier voortdurend dat deze site niet objectief is en weet ik veel wat.

Jijzelf copieert stukken vanuit discussies op deze site en paste ze dan zo in Diogene(s) dat ze jouw opinie bevestigen en indymedia.be in een slecht daglicht plaatsen.

Ik ben ook een lezer van deze site en als ik dan zeg waar ik een hekel aan heb dan werk ik voor een bepaalde partij en beginnen mensen zich vragen te stellen.

En JPE, "hij voegt wat stukken van hier en daar bijeen en als lezer moet je er maar uit wijs te zien raken."

Ik bedrieg tenminste de lezers niet met dingen uit discussies te halen en mij eigen discussie te fabriceren.

Ik snap het dus niet, ik heb hier ook al in de clinch gelegen met Han en Christophe en begin ik nu te huilen als een kind dat ze oneerlijk zijn? nee, ik laat ze voor wie zijn en besteed er geen extra aandacht aan, ik hou me bv. niet bezig met artikels te schrijven die zogezegd wetenschappelijk zijn en enkel dienen om personen aan te vallen.

En sorry, de inhoud van de laatste Diogene(s) vond ik ongepast. Dat gaat niet JPE, zomaar discussies fabriceren.

Ik heb gisteren nog maar eens gehoord dat de meeste mensen in de Belgische 'andersglobalistaiebeweging' denken zoals Stijn. En dat ik de verkeerde kant kies.

Ik doe dus niet mee met kant kiezen, partij kiezen. Ik zie hier als lezer postings die personen aanvallen en dan verwonderd zijn dat deze zich onberschoft gedragen.

Dit allemaal omdat enkele mensen zwaar aangepakt zijn in discussies in het verleden. ik was er ook bij in die discussie over die zoen op een pro-palestijnse actie, ben ik nu gestopt met posten?

Gunther zegt bv. in zijn tekst

"Geen features, geen betogingen die belangrijker en radikaler zijn dan de andere. Geen actieverslagen van actiegroepen die rond vluchtelingen bezig zijn die onbelangrijk genoeg zijn om minder aandacht te krijgen op een voorpagina dan in de mainstream media"

Gunther, acties van het VAK stonden al op de feature.

Hetgeen jij schrijft is wel goed alleen denk ik dat je dan beter een nieuwe site zou maken met de verschillende mensen van de verschillende organisaties, iets in de zin van anarchie.be

En met het kopieer van de nieuwslijn wou ik alleen maar aantonen dat er verscheidenheid is. Stop eens met op spoken te jagen.

En als ik hierdoor vragen bij mensen oproep, sorry mensen, ik ben ook een lezer van dit medium en ik mag ook vragen stellen bij de postings hier.

En ik werk voor niemand, ik wordt door niemand betaald,...

"Sorry Guido, ik heb echt niets tegen jou (ik ken je niet eens) maar je werkwijzen hier hangen mij én anderen (die dat ook al meldden) de keel uit. Want je neemt een pak plaats in die voor zinniger comments kan besteed worden."

En JPE, wie zijn die anderen, jij die toch zo van democratie houdt en openheid?

autoritair
by Anik Tuesday November 19, 2002 at 05:40 PM

JPE: Stop met autoriteir doen. Laat Guido publiceren. Ik vind de bijdragen van Guido correct.

AUB Geen bewijzen aan voeren
by Jonas Fliets Tuesday November 19, 2002 at 05:57 PM

Gunther zegt dat wat hij zegt niet te meten valt. Wel Guido bewijst het tegendeel.

En wat roept JPE : "Haal die bewijzen weg."

Dat het artikel van Gunther gebaseerd op niets meer, maar dan ook niets meer dan het idee dat gunther heeft van deze site wordt goed aangetoond door Guido.

Indymedia als voorhoedeproject
by Stijn O. Tuesday November 19, 2002 at 07:24 PM
stijn_oost@advalvas.be

Dag Gunther,

Bedankt voor jouw reactie. Je schrijft: "alhoewel ik persoonlijk van mening ben dat onder dat filosofisch oppervlaktelaagje iets veel fundamentelers, maar ook veel vuilers en primitievers ligt." Ik geef je voor de 100% gelijk, maar ik wou mijn tekst open houden, een (laatste) uitgestoken hand als het ware ... vandaar dat ik niet onder het filosofische oppervlaktelaagje ging.

STOPUSA EN LENISTISCH VOORHOEDE BOUWEN

Maar inderdaad, sinds de campagne van Han en co rond STOPUSA is het mij wel duidelijk geworden. Indymedia.be wordt door Han en co opgevat als een leninistisch voorhoedeproject. De titels in de Solidair spreken voor zich. Het enige verschil tussen Han en de leninisten van de Pvda is misschien gewoon dat Han dacht dat open publishing ook een instrument kon zijn in het opbouwen van een radicale voorhoede. De steeds agressievere en manipulerende manier waarop er in de discussies tussengekomen werd, kan enkel verklaard worden vanuit dit perspectief.

Voorhoede bouwen, het is niet van deze beweging, zoals Gunther al zei. En gelukkig maar. Voorhoede bouwen is autoritair en gevaarlijk. Het houdt in dat er een aantal verlichte geesten zijn die het beter weten dan de anderen. En die de anderen moeten leiden. Een lijn opleggen aan de massa (tjah, een lijn opleggen aan een multitude is nogal een moeilijke zaak natuurlijk). Na verloop van tijd zijn de verlichte geesten zo met hun functie vergroeid, identificeren ze zich zo met een bepaalde lijn, dat ze erin volharden, wat ook de gevolgen zijn.

MISBRUIKEN VAN OPGEBOUWD KREDIET

Vele lezers zullen twijfelen hier .. Han en co hebben toch veel werk gestoken in Indymedia.be .. het zijn toch net als ons erg geengageerde mensen. Juist, zeer juist zelfs, maar daar gaat het niet over. Het krediet dat enkele mensen opgebouwd hebben door Indymedia.be uit de grond te stampen, misbruiken ze echter om deze beweging een project op te dringen die in tegenspraak is met alles waar we voor staan: basisdemocratie, decentralisering, netwerken, multitude, ...
(Het feit dat de Pvda af en toe het woord basisbeweging laat vallen, maakt haar nog geen basisbeweging. Basisbewegingen zijn per definitie niet-hierarchisch, gedecentraliseerd en open).

HET LOT VAN DE BRUGGENBOUWERS...

Let er maar eens op wat alle mensen die de voorbije tijd door Han en co zo zwaar en agressief aangepakt hebben gemeen hebben ... het zijn bruggenbouwers. Jpe (met zijn SP-idee), Maarten Van den Hove met al z'n projecten (oa. naar jeugdbewegingen toe), Pinkje (bv. ook agenten zijn mensen met gevoelens), Elke (die ondanks alles binnen Agalev wil blijven werken), Ludo die zoveel tijd stak in het proberen opstarten van overleg tussen de twee platformen. Allemaal kregen ze de voorhamer ...

Idem trouwens voor de Sociale Fora .. achter de deels terechte kritiek van Indymedia.be stak een verborgen agenda, het voorhoede bouwen (niet van de hele kern uiteraard). Waarom kwam er nooit een antwoord op mijn vraag (via e-diogenes) hoe Indymedia het Belgisch SF als een radicaal (dat was hun argument, niet radicaal genoeg)
project zou opbouwen? Simpel, omdat de discussie aangaan teveel licht zou hebben laten schijnen op de achterliggende agenda van Han en co, voorhoede bouwen.

Voorhoede bouwers houden niet van mensen die bruggen bouwen omdat je je dan engageert in een twee-richtingsproces. Je gaat er niet vanuit dat jij het allemaal zo goed weet, maar dat de andere (groep) vanuit haar/zijn ervaring ook een aantal nuttige, bruikbare of gewoon verrijkende inzichten heeft.

HOE DOMINEER JE INDYMEDIA?

En wat die verscheidenheid aan artikels betreft (verscheidenheid in cijfers meten is trouwens door en door positivistisch), dat draagt enkel bij tot de geloofwaardigheid van de voorhoede. Zolang de lijn op de essentiele punten (oorlog, anti-imperialisme, ..) bewaard blijft, is alles in de sjacoche (zoals West-Vlamingen plegen te zeggen). Het zijn immers discussies die mensen aantrekken en waarin je mensen er het snelst kan toe aanzetten een mening te vormen (of kamp te kiezen in het leninistisch jargon). Domineer je de essentiele discussies, dan domineer je het gezicht van Indymedia.be
naar buiten uit.

Wat meteen ook al verklaart waarom het vanuit het perspectief van voorhoede bouwen niet nodig is
dat alle Indymedia.be-medewerkers dezelfde mening toegedaan zijn. Zolang het publieke gezich van Indymedia maar beantwoordt aan de juiste lijn ...

En tot slot, zowel Gunther als mij zijn basismilitanten in
deze beweging. Dat er dus niemand af komt met 'ivoren torens', 'intellectuelen', 'Sheraton hotel lobby's', ...
Dat wij alternatieven hebben, bewijzen we dag aan dag in de praktijk (al doen we uiteraard niet hetzelfde en zal ik op een aantal punten misschien wel van mening verschillen met Gunther).

En wat de essentiele vraag over de toekomst van Indymedia betreft .. dat is duidelijk ... RECLAIM Indymedia.be!
Niet volgende week of morgen pas, maar vanaf vandaag!
(Gunther's idee over actiegroepen is alvast het bekijken waard).

Lets cut the bull.
by Maarten Van Hove Tuesday November 19, 2002 at 07:37 PM
Maarten.Van.Hove@pandora.be

OK, we negeren al het vorige (bij deze) en nemen Gunthers draad weer op.

Gunther raakt een snaar aan die in het verleden al ontelbare keren is aangeraakt. Het harpspel klonk treurig, en de harpspelers zijn amper tot niet meer op deze site terug te vinden.

Als Guido beweert dat je met een knip en plakwerk van titels kan aantonen dat er diversiteit is, verkeerd gegokt. Mijn artikel stond daar ook bij, en het is (net als Gunther) één van de weinige die ik nog op deze site schrijf, waar het er vroeger vele waren, het ene na het andere. Ik schreef er bijvoorbeeld vijf in de eerste week dat ik aan Indymedia meewerkte.

Mijn bovenstaand artikel, daarvoor heb ik moeten trekken en sleuren om er mijn weinige tijd in te steken. In een open nieuwsforum van kritische antiglobalisten verwacht ik echter dat Ya Basta wordt besproken, en het Menselijk Liberalisme, enzovoort. Niet dus. Dus doe je het zelf maar, in de hoop dat er af en toe enkele scheldende partijen van zullen opkijken.

Dus dat is het, ik speel open kaart. Ik ben lang tegen de stroom ingezwommen in de hoop dat we via de binnenkant een beetje meer openheid zouden kunnen hebben in onze berichtgeving, en vooral ook naar elkaar toe. Energie door de pompsteen. Daarna besloot ik maar om a) de artikels die ik elders voor schrijf hier ook te posten en b) als ik er zelf een schrijf, het tot een concreet en kritisch artikel te maken voor alle partijen, om zo toch een beetje tegengewicht te vormen.

Het gaat echter niet om mij. Het gaat om een ongelooflijke kans die we hadden om eenheid in verscheidenheid te bouwen tussen Vlaams links. Dringend nodig, nog steeds. Wat er overblijft van die droom? Antwoordt zelf maar.

Dus wat doen we nu? Dat is de vraag. Laten we de boot kapseizen, of leren we uit onze fouten en maken we van onze beweging een kracht waarmee men niet anders kan dan rekening houden?

De keuze is eerst aan de lezers van dit artikel, daarna aan diegenen die van de site zijn weggestapt, en daarna aan alle linkse bewegingen die al van in het begin geen gebruik maakten van IMC, en daarna aan elke kritische burger van ons belgenlandje.

autoritaire open publishing??????????
by Jeannk Tuesday November 19, 2002 at 10:07 PM
jeannk@hello.be

Sorry ik kan er echt niet aan doen maar ik vind dat een aantal mensen hier toch wel een flink pak kunnen zagen (dit geldt ook voor het artikel van Stijn O, waar Gunther naar verwijst).

Waar draait het hier eignlijk om. Laten we een kat een kat noemen: Stijn O. veracht de PvdA en ziet Han en Christophe als de woordvoerders van die partij hier op indymedia. Dus moeten Han en Christophe hier stande pede buiten (natuurlijk in naam van de toekomst van indymedia, niet in naam van Stijn O., over propaganda gesproken ( of is dit de bal terugkaatsen?)).

Het schoentje wringt natuurlijk bij die open publishing, want tot de ergernis van enkele andere linksen, is de PvdA nog altijd de grootste kracht binnen links. En als iedereen kan publiceren dan kunnen deze mensen dat ook.

Maar ja, je kan moeilijk als anti-autoritair persoon open publishing aanvallen (behalve Gunther dan), dus ja wat doe je dan? Je begint te insinueren: Han heeft 1 of andere mysterieuze macht die hem alle discussies naar zijn hand doet zetten? Er wordt onrechtmatig gecensureerd? Sommige mensen geven dan nog de indruk dat ze hun leven riskeren door iets te zeggen wat niet overeenstemt met de PvdA.
Komaan jongens IEDEREEN KAN PUBLICEREN, IEDEREEN KAN REAGEREN. Mij lijkt het dat Stijn O. verveelt zit met het feit dat zijn strekking (alsof Stijn O. volledig onafhankelijk is zeker) bepaalde discussies niet kan domineren. Of misschien nog veel erger dat mensen hier dingen over de PvdA lezen en het nog goedvinden ook.

Over het schelden, tja de duidelijkste scheldpartijen worden er afgehaald, voor de rest denk ik dat een aantal mensen wat te rap op hun teen getrapt zijn als iemand een opmerking maakt. Maar waar refereert Stijn O. eigenlijk naar? Naar de "eindeloze discussies", tja wat stel je voor discussie afschaffen, zoals Gunther doet. Wat denkt Stijn O. eigenlijk, dat indymedia-lezers idioten zijn die hij moet komen verlichten, zodat ze het verschil zien tussen schelden en argumenteren?

Ik snap het echt niet hoor indymedia biedt iedere progressieve persoon (het enige waar je moet tegenkunnen is kritiek) een platform aan om zijn ding te doen. Zonder indymedia had ik nooit (of nooit zo uitgebreid) gehoord over JPE, Rage/LAN, het Lappersfort,... Ik zou zelfs meer zeggen door indymedia heb ik op de boekenbeurs een boek van JPE gekocht (over film in Vlaanderen) en ik lees al zijn artikels hier omdat ik er al veel waren waar ik mij in kon vinden (niet allemaal dus, om maar weer niet over chadors en Saddam te beginnen). Over de PvdA (waar ik lid van ben) had ik daarvoor al gehoord, maar indymedia heeft mij wel de kans gegeven om kennis te maken met een breed gamma van argumenten pro en contra.

Over het RE-claimen van indymedia.be, tja Han heeft het mee opgericht dus het enige dat je kan doen is het CLAIMEN.

Nog een laatste ik vind Stijn O. zijn artikel echt saai, ik was eigenlijk van plan om het punt voor punt te analyseren maar ik viel echt bijna in slaap. Het spijt me, maar ik heb echt geen boodschap aan van dat filosofisch geëmmer over de microfysica van de beweging (ik weet zelfs niet wat dat betekent). Maar ik ga Stijn O. toch niet willen verbieden noch te schrijven omdat hij ne saaientist is (zoals hij Han en Christophe wil weren omdat het zogezegd propagandisten zijn). Trouwens zeer leuk een nieuwe term uitvinden propagandisme, om dan te zeggen dat het eigenlijk communisme is om uiteindelijk te zeggen dat het Leninisme is en dat het gevaarlijk is. Tsjonge gewoon: dood aan de Pvda was eenvoudiger geweest hoor (Han heeft zich trouwens nog nooit als Pvda voorgedaan op indymedia).

Jeannk

Guido, leg je methode uit, aub
by Herman L. Tuesday November 19, 2002 at 10:09 PM

Guido, ik begrijp de reactie van JPE op jouw comment wel: hij geeft geen inhoudelijke kritiek (denk ik) maar laat simpel weten dat een doodgewoon mens zoals hij en vele anderen (en ik) niet weten hoe je zo'n lijst van citaten moet lezen.
Is daar een gebruiksaanwijzing voor? Ik vermoed dat jouw betoog interessant is, het is bovendien grotendeels samengesteld uit gewoon Nederlands, gewoon Engels en gewoon Frans, maar ik snap er de ballen niet van.
Ik veronderstel dat jij een of andere nieuwe (vernieuwende?) methode van ontregelende argumentatie gebruikt. Maar wie dat snapt heeft waarschijnlijk dezelfde warhoofdige leermeester gehad of heeft misschien een paar strepen cocaïne nodig.
Help ons jouw bijdragen te lezen, s'il vous plaît.
Wie weet geven we je dan gelijk?

lieve Herman
by guido Tuesday November 19, 2002 at 11:23 PM

Lieve Herman,

ik ga hier nog eens schrijven wat er in een vorige comment stond :

"En met het kopieer van de nieuwslijn wou ik alleen maar aantonen dat er verscheidenheid is. Stop eens met op spoken te jagen."

Maarten is hiermee niet akkoord want hij schrijft dat er in die nieuwslijn ook een artikel van hem staat, één van de weinige die hij nog schrijft alhoewel hij in het begin van indymedia.be er vijf schreef op één week.

Komaan Pinkje, Jan, Gunther, Maarten, JPE,...jullie bollen het gewoon af in discussies omdat jullie hard aangepakt worden? Waar is jullie zin voor relativiteit?

Maarten, je toont aan wat het probleem is in je comment.

Je schrijft "In een open nieuwsforum van kritische antiglobalisten verwacht ik echter dat Ya Basta wordt besproken, en het Menselijk Liberalisme, enzovoort."

Dat is jouw mening, maar is dat een mening van iedereen? Voor zover ik weet mocht de voorstelling van Ya Basta hier in de nieuwslijn blijven staan en is er op de site van Ya Basta een discussieforum.

Iedereen heeft zijn eigen visie op indymedia.be en wil die precies doordrukken.

En Stijn O., toevallig niets te maken met Attack?

Kreeg een berichtje in mijn mailbox dat vertelde wie er zoal denkt dat de PVDA een strategie gebruikt om hegemonie te krijgen op indymedia.be:

De gematigden, komaan, straks wordt indymedia.be zoiets als de Gentenaar.

Stijn O geeft duidelijk aan wat zij bedoeling is:

"RECLAIM Indymedia.be!
Niet volgende week of morgen pas, maar vanaf vandaag! "

ik begreep er ook niks van, maar
by raoul Tuesday November 19, 2002 at 11:36 PM
creativeurge@hotmail.com

Guido,
ik vond dat cut and past werk ook maar niks (eerlijk gezegd), je had bevoorbeeld een alineaatje kunnen toevoegen, dat uitlegde wat je bedoelde met die ellenlange wirwar van tekens en quotes en titels en datums en hyperlinks; dat er wel degelijk diversiteit was volgens jou.

als je een zelfde kunst en vliegwerk zou uitsteken met de laatste 50 comments, enkel comments hé. Dan zou je een heel ander beeld krijgen. Dus zou ik ook een ander groot gelijk kunnen bewijzen. maar dat bespaar ik jullie, en de leveranciers van pg-dwn knoppen.

maar de artikels in deze reeks over herbroning van indy, vind ik alvast heel interessant.
verderdenken allemaal: 'tig kritische geesten die allemaal aan't zelfde ambitieus project samenwerken, wie zal ons ooit kunnen tegenhouden!?!

Nog eens voor Guido
by jpe Tuesday November 19, 2002 at 11:54 PM

Wel ja Guido, wat Herman ook zegt: het wordt allemaal zo'n wirwar als je dat zomaar copieert.

Heb je al eens gezien hoe goed gelay-out en gestructureerd de e-DIOGENE(S) is: daar alleen al wordt een paar uur aan gewerkt. En als je dat zomaar overneemt is dat allemaal weg en kan een kat er haar jongen niet in terugvinden.

Ik wil je dus niet censureren, maar als ik zou je wel wat meer zien 'STRUCTUREREN'.

En hoe vaak moet ik me nog verontschuldigen dat ik één comment van jou niet meer gezien heb (en daardoor vergat)?

En waarom nam je niet met mij contact via email ipv meteen maar alles op de site te gooien en me van van alles te beschuldigen ??

Doen we beiden ons best om weer wat vriendelijker met elkaar om te gaan ???

En mail me jouw email adres nog eens, dan zet ik je terug op de verzendlijsten. (-> mediadoc.diva@skynet.be)

Stijn, Gunther en de anderen: mijn inhoudelijke inbreng is voor later.

Noodkreet
by Bart Wednesday November 20, 2002 at 10:44 AM

Met knikkende knieën schrijf ik deze commentaar. Ik gebruik een pseudoniem dus zoek er niets achter. Net als veel mensen ben ik bang om hier afgemaakt te worden.
Er zijn hier schitterende voorstellen gedaan om indymedia terug in ere te herstellen. Die zijn in het verleden helaas ook al gedaan. Het is nu dus tijd voor actie: Han, Christophe, Raf en Mara moeten opstappen. Dit is een smeekbede: geef dit schitterende medium terug aan de anderglobalisten en activisten. In België zijn er genoeg figuren te vinden die zonder die profileringsdrang en zonder gescheld dit medium kunnen uitbouwen tot de site van de andersglobalisten. Na al die jaren van nagelbijten en frustratie is het nu aan hen.

ik begrijp je knikkende knieen volkomen
by raoul Wednesday November 20, 2002 at 11:43 AM
creativeurge@hotmail.com

maar om te eisen dat iemand zou moeten opstappen. daar kan ik mij niet echt in vinden.

Bart, door zoiets te schrijven, kan je er prat op gaan dat je inderdaad wel 'afgemaakt' gaat worden. twas ook niet echt een tolerante post van jou. Maar eigenlijk 4000 hits op een dag (stel dus +/- 500 mensen die af en toe komen kijken), stelt nie echt véél voor dus heb geen angst niemand zal het ooit weten. (jammer genoeg eigenlijk).

Maar je kan indy ook helemaal anders gebruiken hoor. blijf van gewoon van de scheldpartijen weg en lees enkel de interessante artikels, of ga eens kijken bij andere indy sites, vaak superinteressant (alleen al voor het cultuurverschil).

vrede, vrede.

hits of bezoekers
by Danny Wednesday November 20, 2002 at 11:59 AM

Ik ken wel wat af van websites en bezoekers.

Het systeem dat Indymedia.be gebruikt om bezoekers te tellen is eigenlijk heel onnauwkeurig. Nedstat telt correct tot 100 bezoekers. Vanaf dan is het natte vingerwerk.

Als nedstaat zoals gisteren aangeeft dat er 3953 bezoekers waren, dan betekent dat dat de voorpagina van indymedia 3953 keer gerefresht werd. Ik kan mij voorstellen dat veel mensen die meewerken met indymedia de site de hele dag hebben opstaan. Deze heavy gebruikers worden dan als één bezoeker geteld, zelfs als ze de newspage (is niet gelijk aan voorpagina) 100 keer refreshen. Zij passeren immers niet langs de voorpagina.

Nedstat is hoogstens goed om te vergelijken. Met andere sites en met voorbije periodes. Ik zie dat het bezoekersaantal van indymedia verdrievoudigd is sinds het begin van het jaar. Ik zie ook dat indymedia zeer veel bezoekers heeft in vergelijking met andere anti-globo-sites. Attac-België behaalde gisteren 80 bezoekers. De site van 11.11.11 kwam gisteren uit op 250 bezoekers. LSP-Mas klokte af op 215. Nogmaals dit zijn benaderende cijfers. Het kan best zijn dat er gisteren tweemaal meer mensen surften naar deze sites.

Indymedia wordt bezocht door enkele duizenden mensen per dag en haalt 20 tot 50 keer meer bezoekers dan andere sites.

nedstat
by teller Wednesday November 20, 2002 at 12:48 PM

Danny, telkenmale een pagina aangeklikt wordt waarop een teller staat (alle pagina's op Indymedia dus) wordt een bezoekje geteld. Wie dus een half uurtje op Indymedia zit en een 15-tal artikel leest, zal bijgevolg ongeveer 15-20 keer in het bezoekersaantal voorkomen.

stoppen van denken?
by guido Wednesday November 20, 2002 at 01:00 PM

Ok, ik ga ermee akkoord dat het niet overzichtelijk was maar men moet daarmee niet proberen de aandacht af te leiden van de inhoud van Diogene(s) en proberen te laten uitschijnen dat ik enkel boos ben vanwege het vergeten van een comment van mij.(waarover ik trouwens niets schrijf in comments op dit artikel.)

JPE, jij en jij alleen hebt stukken van een discussie gekopieerd en die zo gepaste in Diogene(s) dat ze jouw opinie gelijk geven, je hebt dit ook gedaan met andere artikels.

Ik heb bij mijn weten nog geen e-magazine uitgegeven waarin ik 20 bladzijden kopieer vanop indymedia.be en ze zo paste dat mijn opinie er goed uitkomt.

Ik vind het dus heel erg dat de zogezegde onafhankelijken Han en Christophe dingen verwijten die ook JPE toepast en dat JPE daarbij buiten schot blijft.

Stijn zou bv. een artikel kunnen schrijven waarbij hij èn de werkwijze van JPE aanklaagt èn de werkwijze van Han en Christophe. Ook Gunther had dit kunnen doen. Maar ze richten beiden hun pijlen op één partij.

Ik vraag mezelf af wat het zou geven mocht de Solidair van volgende week enkel uit gekopieerde artikelen vanop indymledia.be bestaan en waarbij de auteurs er lustig op los kopieren om hun eiegn opinie in de verf te zetten. Deze site zou waarschijnlijk te klein zijn voor het aantal reacties.

En JPE,

"Ik wil je dus niet censureren, maar als ik zou je wel wat meer zien 'STRUCTUREREN'."

ik heb dat niet beweerd, dat waren comments van anderen.

"En hoe vaak moet ik me nog verontschuldigen dat ik één comment van jou niet meer gezien heb (en daardoor vergat)?
"

Ik heb dit niet vermeld in comments op dit artikel, dus moet je je niet verontschuldigen.

'En waarom nam je niet met mij contact via email ipv meteen maar alles op de site te gooien en me van van alles te beschuldigen ?? '

ik heb dit al eens gedaan in het verleden, toen ik klaagde over dat je teveel op indymedia.be schiet en je antwoordde iets van 'hoe meer men mij bekritiseert, hoe harder ik terugsla"

En voor alle lieve mensen die toch moeilijk moeten doen over die eerste comment, dat is een copie van wat er op de eerste pagina stond om 15u57 op indymedia.be op 19-11-2002.

De raad van Raoul is super!

"Maar je kan indy ook helemaal anders gebruiken hoor. blijf van gewoon van de scheldpartijen weg en lees enkel de interessante artikels, of ga eens kijken bij andere indy sites, vaak superinteressant (alleen al voor het cultuurverschil)."

De verborgen boodschap " als je eens ten onder gaat in een discussie en je kan er niet tegen, discussier dan niet meer i.p.v. het ontslag te eisen van de personen tegen wie je je gelijk niet kan halen."

Guido, je bent onmogelijk
by jpe Wednesday November 20, 2002 at 10:56 PM

Guido, ik doe een vriendelijke poging om de brokken tussen ons te lijmen, en wat doe jij ? Nog wat meer aanvallen op mij de wereld in sturen.

Dat bevestigt mijn vermoeden dat het je van in het begin om ruziemaken te doen was.

Twee rechtzettingen:

1) de e-DIO nr 29 was ca. 40 p lang, enkel het laatste deel daarvan bestond uit lezersreacties van deels op Indy; en ik werk daar heel hard altijd op om daar degelijke overzichten van te maken;

Dat jij die niet waardeert en begint te jammeren als je er zelf één keer niet tussenstaat: dat heb ik begrepen.

2) Stijn bekritiseert heel ander zaken bij Han en CC dan wat hij volgens jou bij mij zou moeten bekritiseren.

Sta me toe dat na alles wat je hier al de wereld in zond, begin te twijfelen aan je vermogen tot helder denken.

En hou er nu in DUIVELSNAAM mee op want anders kom ik jou persoonlijk eens opzoeken. En dat mag je interpreteren zoals je wil.

Ziezo: nu kan je nog een comment schrijven waarin je erover begint te memmeren dat ik je bedreigd heb. Die kans moet ik een paranoïde iemand als jou toch geven hé. Veel leute nog.

just for the record
by pinkje Thursday November 21, 2002 at 04:16 PM

Ik schaam me bij deze volledig achter de grondvisie van Stijn, Gunther en Maarten. Ik verschil in heel wat aspecten van mening met hen (waar zou mijn 'persoonlijkheid', mijn 'ik-besef' anders heen zijn?), maa

oeps
by pinkje Thursday November 21, 2002 at 04:24 PM

Ik schaar me bij deze volledig achter de grondvisie van Stijn, Gunther en Maarten. Ik verschil in heel wat aspecten van mening met hen (waar zou mijn 'persoonlijkheid', mijn 'ik-besef' anders heen zijn?), maar vind mij gevoelsmatig terug in hun analyses. We hebben o zo'n grote nood aan bruggenbouwers, aan pluralisten. Zonder op zijn minst de ander te respecteren, te trachten te begrijpen, ofwel te overtuigen of een gezamenlijke synthese te kunnen brouwen rond bepaalde (belangrijke!) aspecten, denk ik niet dat we ooit in mijn droomwereld (peace, love and happiness, weetjewel :) ) terecht zullen komen. Wat velen vergeten is dat we deze keer, en dit voor de allereerste keer in de wereldgeschiedenis, een globale, planetaire discussie aangaan. Verdraagzaamheid, inter- en intraculturele samenwerking, solidariteit op wereldvlak opbouwen zonder verder te zien dan het 'heil' van je eigen woorden (historisch-geografisch-en educatie-bepaald), brengt ons geen ene moer verder. Dit kan enkel maar uitmonden in meer onverdraagzaamheid, paranoia, conflicten, geweld, autoritarisme. En beweer nu niet dat dit een arrivistisch, reformistisch, pseudo-kapitalistisch betoog is. Alleen dichotomisch verstarde mensen slagen erin dergelijke analyse te geven van al wie verder wil kijken dan zijn eigen kleine Gelijk.

love and respect
to all radical & critical thinkers

steven desanghere aka pinkje

reactie op JPE
by Guido Friday November 22, 2002 at 01:19 PM

JPE,

Gunther, Maarten, Stijn,... verwijten Han en Christophe dat ze oneerlijk censureren, oneerlijk debatteren.

Ik verwijt jou hetzelfde omdat jij knipt en plakt en daarmee je eigen opinie doorvoerd.
De laatste Diogene(s) was 43 pagina's in Word waarvan de HELFT gekopieerd vaniop deze site en zo geknipt en geplakt dat jouw opinie er goed uitkomt.

Mocht de Solidair bestaan uit gekopieerde artikels van op deze site, dan zou belgië te klein zijn voor de reacties.

Ik heb niets persoonlijk tegen jou, wel tegen je manier van werken.

JPE, je verwijt mij hier nu paranoïde te zijn,, was het niet jij die hier op de site insinueerde dat ik betaald, ingehuurd was/ben?

Ik heb ook geschreven dat je goed werk verricht hebt over Dyab Abou Jahjah maar je verweet me dat ik dat vergeten was. Ik heb jou toen geantwoord dat je een comment van mij niet volledig gelezen had.

Ik ben niet beginnen jammeren dat ik er niet tussen sta, wel dat een discussie waar ik bij was, herleid werd tot kopie en paste werk van jou. Een techniek die ik verderfelijk vind.

Jpe, ik heb je nog niet één keer persoonlijk aangevallen, wel jouw manier van werkwijze. Dus gelieve mij ook niet persoonlijk aan te vallen.

Of zou het toch waar zijn dat mensen die geen argumenten meer hebben, het dan maar persoonlijk spelen zoals in de tekst van Stijn O. staat?