arch/ive/ief (2000 - 2005)

Bush = Hitler?
by ln Tuesday November 19, 2002 at 10:43 AM
annemie.mels@skynet.be

Op 28 september 2002 werd Annemie Mels op een solidariteitsconcert met Palestina, in het Amsterdamse Oosterpark, aangehouden door de politie. De reden van de arrestatie: zij deelde flyers uit waarop Bush vergeleken wordt met Hitler. Op dinsdag 10 december 2002, om 10.25 uur, moet zij verschijnen voor de politierechter in Amsterdam, Parnassusweg, 220. De tenlastelegging luidt : "dat zij te Amsterdam opzettelijk het hoofd van de regering van een bevriende staat,te weten de president van de Verenigde Staten van Amerika, G.W. Bush, in het openbaar, mondeling en/of bij geschrift en/of afbeelding heeft beledigd, door in het Oosterpark aan het aldaar aanwezige publiek pamfletten uit te delen met daarop de tekst "Bush-Hitler: geen verschil"

Open brief aan de Nederlandse Minister van Justitie

Wat is er aan de hand in Nederland?

Vorig weekend betoogden 800.000 betogers in Firenze. 200.000 betogers stapten eind oktober op in Washington tegen de plannen voor een oorlog in Irak en tegen de bezetting van Palestina door Israël. Van Australië tot Canada, van Hong Kong tot El Salvador, van Indonesië tot Duitsland, overal komen mensen op straat tegen de oorlog. Op veel van deze manifestaties vergelijken betogers, in beeld en geschrift, de oorlogszuchtige politiek van Bush met die van Hitler. Een kleine zoekactie op het Internet leverde me foto's op van betogingen in Washington, Londen, Berlijn, Honduras, Madrid, Rome, Brussel,... waar op borden en spandoeken een parallel werd getrokken tussen Bush en Hitler.

Ook Ignacio Ramonet, de hoofdredacteur van de gerenommeerde Monde Diplomatique maakt de vergelijking. "Deze doctrine (beschreven in het document "De nationale veiligheidsstrategie van de VS, van 20 september 2002) herstelt het recht op een "preventieve oorlog", dat Hitler in 1941 toepaste tegen de Sovjetunie en Japan, in hetzelfde jaar, tegen de VS in Pearl Harbor" (1) Zelfs de Duitse minister van Justitie, uw voormalige collega mevr. Herta Däubler-Gmelin, veroorloofde zich midden september om die vergelijking te maken. Maar als ik een week later in Nederland hetzelfde doe, word ik prompt gearresteerd en moet ik voor de rechter verschijnen!

Het optreden van het Nederlandse gerecht tegen mij heeft in België, en ook in uw eigen land, tegelijk verontwaardiging en hilariteit verwekt. Het versterkt het imago van een Nederlandse regering die, met de pink op de naad, de bevelen uit Washington opvolgt en zich voluit engageert achter de oorlogsplannen van de Amerikaanse president. De vervolging tegen mij ligt in de lijn van een hele reeks, veel belangrijker en politiek verwerpelijke, standpunten van uw regering.

Al op 5 september 2002, had uw collega van Buitenlandse Zaken, Minister Jaap de Hoop Scheffer, zelf verklaard dat een militair optreden tegen Irak niet uitgesloten kan worden. Nederland behoort, na Groot-Brittannië, en samen met Spanje en Italië tot de meest onvoorwaardelijke Europese bondgenoten van de Verenigde Staten. Sinds begin oktober 2002 ligt in de Eemshaven het Amerikaans militair bevoorradingsschip, de Major Stephen W. Pless. Dit schip zou militaire goederen inladen.

Op 9 augustus vraagt de minister van Buitenlandse Zaken van de VS, Colin Powell, aan andere landen om maatregelen te nemen tegen de CPP (Communistische Partij van de Filippijnen) en het NPA (New People's Army). Op 12 augustus, verschijnt de naam van de Filippijnse professor José Maria Sison op de lijst van mensen wiens tegoeden in de VS geblokkeerd zijn. Hij was medestichter van de Filippijnse Communistische partij en is thans de belangrijkste politieke raadgever van het Nationaal Democratisch Front in de vredesbesprekingen met de Filippijnse overheid. Een dag later al, op 13 augustus, heeft de Nederlandse regering de 'Sanctieregeling terrorisme 2002 III' klaar. Nederland haalt "de noodzaak tot het treffen van spoedige maatregelen" aan om "besluiten die op Europees niveau zullen volgen" niet af te wachten". De Nederlandse regering schrapte prompt zijn uitkering en zijn ziekteverzekering, blokkeerde zijn bankrekening en dreigt hem uit zijn woning te zetten.
Is het dan toeval dat de Amsterdamse Officier van Justitie nog in hetzelfde jaar, en wel op 10 december, internationale dag van de Rechten van de Mens (!), mij voor de rechter daagt omdat ik het waagde Bush met Hitler te vergelijken?

En is ook de juridische klacht tegen mevr. Gretta Duisenberg, initiatiefneemster van een pro-Palestijnse petitie, geen uiting van de invloed in Nederland van de zionistische lobby en haar Amerikaanse beschermheren? Overigens werd ik uitgerekend gearresteerd op een manifestatie in het Oosterpark waar ook mevrouw Duisenberg het woord nam om haar actie toe te lichten.
Vanwaar toch die slaafse volgzaamheid van uw regering tegenover de VS? De verklaring ligt voor de hand. De geplande nieuwe oorlog tegen Irak is een oorlog om olie, om de grootste oliereserves ter wereld. De VS voeren oorlog voor de belangen van hun oliemultinationals Exxon, Texaco, Mobil Oil,... De Britse en de Nederlandse regering willen de belangen van ‘hun' oliemultinational Royal Dutch Shell, de derde belangrijkste ter wereld, verdedigen door zich aan te sluiten bij de militaire avonturen van Uncle Sam.
In de naam van de miljoenen mensen die overal ter wereld demonstreren tegen de oorlogspolitiek van de VS, zal ik op 10 december voor de rechtbank argumenteren waarom ik vind dat Bush effectief in de voetsporen van Hitler marcheert.

Ik ben zeker dat ik zo de opinie en de gevoelens vertolk
- van de nabestaanden van de 150.000 slachtoffers van de eerste oorlog tegen Irak en van de 1,6 miljoen Irakezen, waarvan bijna de helft kinderen, die volgens Unicef-cijfers stierven als gevolg van het embargo tegen dit land;
- van de 1600 Palestijnse gezinnen, wiens zonen, dochters, vaders of moeders sinds de 2de intifada vielen onder de kogels van de door de VS gesteunde Israëlische overheid;
- van de nabestaanden van de 10.000 burgerslachtoffers die de aan de gang zijnde oorlog tegen Afghanistan al heeft gemaakt;
- van de familieleden van de 4 miljoen Congolezen die stierven als gevolg van de door de VS gesteunde agressie van Rwanda en Oeganda tegen hun land;
- van de nabestaanden van de meer dan 2000 burgerslachtoffers van de Navo-bombardementen in 1999 op Joegoslavië.

Ja, de agressieve oorlogsplannen tegen Irak en de dreigingen met oorlog tegen onafhankelijke landen als Noord-Korea, Iran, Syrië, Libië en Cuba bootsen het militarisme van Hitler na.
Ja, het concept zelf van deze zogenaamde "preventieve oorlogen" is in strijd met alle internationale rechtsregels. En precies zoals Hitler veegt Bush de vloer aan met deze regels.
Ja, net zoals Hitler oorlog voerde in opdracht van de grote staal- en chemieconcerns, zo voert Bush oorlog voor de belangen van de Amerikaanse energiereuzen en wapenfabrikanten. Die energie- en wapenmultinationals zijn trouwens direct in zijn administratie vertegenwoordigd door ondermeer vice-president Dick Cheney, mede-eigenaar van de energieholding Halliburton, en Condoleezza Rice, gewezen directrice en nog steeds lid van de raad van bestuur van Chevron.
Ja, net zoals Hitler de autoriteit van de Volkerenbond en andere internationale organismen verwierp, zo misprijst Bush internationale akkoorden (Kyoto), resoluties (VN-resoluties over Israël) en organismen (het Internationaal Strafhof).

Ja, net zoals Hitler streeft de Bush-administratie de wereldoverheersing na door middel van oorlogen. Bush kondigde aan dat zijn ‘oorlog tegen het terrorisme' vele landen viseert. Zijn vice-president Cheney noemde in augustus voor een zaal van ‘VS-veteranen van de buitenlandse oorlogen' het cijfer van 60 landen: dat is een derde van de wereld (De VN telt 191 leden) !

De publieke opinie alarmeren over de gelijkenissen tussen de imperialistische en oorlogszuchtige politiek van Bush en Hitler is geen misdrijf. Het is de plicht van elke rechtgeaarde pacifist en van al wie de mensheid en onze planeet wil behoeden voor een nieuwe wereldbrand.

(1) Le Monde Diplomatique, p. 1, okt 2002


Ook jij kan je steun betuigen aan Annemie
- Teken onderstaande steunbetuiging en mail ze naar het Nederlandse Ministerie van Justitie.
E-mailadres: voorlichting@minjus.nl
Gewone Post: t.a.v. Minister Donner Postbus 20301 2500 EH 's Gravenhage
Zend een kopie naar annemie.mels@skynet.be
- Verspreid zelf de steunoproep en de Open Brief
- Kom mee mee voor een dagje (politiek) Amsterdam met de bus die vertrekt
in Brussel Internationaal Centrum, Lemonnierlaan 171 om 6 u 15
in Antwerpen aan het station van Berchem (bushalte Post) om 7 u 15
Voormiddag: proces Annemie Mels
Namiddag: actie in Den Haag voor prof. José Maria Sison
Prijs: 15 euro - Inschrijven annemie.mels@skynet.be

Steunbetuiging met Annemie Mels

Wij protesteren met klem tegen de gerechtelijke vervolging van de Belgische lerares Annemie Mels door de Nederlandse overheid voor "belediging van een bevriend staatshoofd". De vergelijking van Bush met Hitler is een valabele mening die valt onder het recht op vrijheid van meningsuiting, gegarandeerd door artikel 10 van het Europees Verdrag voor de Rechten van de Mens. De ambities en methodes van Bush doen inderdaad denken aan de politiek van Hitler. De manier waarop hij tegen de internationale rechtsregels in een moordende oorlog tegen Irak wil beginnen, met de economische belangen van de VS voor ogen, lijkt inderdaad op de politiek van de Duitse dictator. Dit standpunt kunnen uiten is een essentieel democratisch recht. Stellen dat Bush in het spoor van Hitler loopt is een mening, geen misdrijf. Wij eisen van de Nederlandse autoriteiten de onmiddellijke stopzetting van de vervolging van Annemie Mels.Wij roepen iedereen op aanwezig te zijn op de zitting van de politierechtbank te Amsterdam op 10 december teneinde de buitenvervolgingstelling te eisen"
Handtekening

Een financieel steuntje
De kosten van een proces lopen snel op.
Je financiële steun is welkom op rekeningnummer 001-1186155-18 van Annemie Mels met de vermelding proces Amsterdam


This is what they think..
by yannindy Tuesday November 19, 2002 at 11:18 AM
yannindy@yahoo.fr

http://www.bigfatbaby.com/newfun2/flash/saddam.swf

:))

No comment
by Sasa Tuesday November 19, 2002 at 12:28 PM

Merci Yannindy
pour ce bel exemple de propagande de guerre.

1/faire croire qu'on en veut à sadam
->masquer les vrais enjeux

2/les bombes sont pour sadam
->pas pour les irakiens

Merci Anne de mon coeur.

différences
by Dominique Tuesday November 19, 2002 at 01:16 PM
dominique_pifpaf@hotmail.com

Faire croire que les bombes sont pour Saddam et non pour les iraquiens est en soi un non sens. En effet, il suffirait d'une seule bombe pour éliminer Saddam alors les autres, elles servent à quoi?

Il y a au moins 2 différences entre Hitler et Bush.

1) Bush a remplacé les juifs par les arabes dans sa dialectique (reprise en coeur par nombre de politiciens de tous bords et de tous pays comme dans les années 30).

2) Le grand père de Bush a participé pour environ 50% au financement d'Hitler, du début de sa montée en puissance en 28 jusqu'au plus fort de la guerre en 42. Derrière ce sinistre grand-père, se cachait des gens comme les Morgans, Fords et Rockfellers, tous partisant de l'eugénisme et de l'élimination des faibles. Déja lors de la 1ère guerre mondiale, les Rockfellers avaient réalisé des centaines de millions de $ de l'époque de gain et il est manifeste qu'ils n'ont jamais eu l'intention d'en rester là, bien au contraire. Pour les détails et plus http://medlem.spray.se/dominique/11sept/518.htm

Différence suite
by Laurent Tuesday November 19, 2002 at 05:27 PM

Le fric de Ford ne semble pas avoir d'odeur pour Indymedia qui a accepté les 100 000 US dollars de subvention de la "Ford Fundation".