arch/ive/ief (2000 - 2005)

Marieke (Nederland) : « Stemmen op partijen die echt tegen de oorlog zijn. »
by christophe / mara Monday November 18, 2002 at 01:02 AM

Marieke (Nederland) : « Stemmen op partijen die echt tegen de oorlog zijn. »

Marieke (Nederland) ...
nederlandseqzrncw.jpg, image/jpeg, 300x225

Ik ben Marieke. Ik ben Nederlandse, maar ik woon in Brussel. Ik vind het heel belangrijk om hier aanwezig te zijn omdat ik absoluut tegen de oorlog ben. Waarvoor deze oorlog nodig is, weet ik absoluut niet. Ik ben er gewoon heel boos over. Het zal alleen maar leiden tot meer doden. Ik vind het gewoon absurd dat Amerika 250.000 soldaten heeft klaar staan.

Vindt u het een goede zaak dat er nu nieuwe wapeninspecties komen?

Het is een stapje in de goede richting, want zo heeft Bush niet de mogelijkheid om meteen aan te vallen zoals hij graag zou willen.

Wat kunnen wij in België en Nederland doen om de oorlog tegen te houden?

Er zijn veel lidstaten binnen Europa die zich tegen de oorlog hebben uitgesproken. Ik denk dus dat we zullen moetne blijven druk uitoefenen om deze oorlog tegen te houden.

Denkt u dat de Nederlandse regering oprecht is als ze zegt dat ze tegen de oorlog is? Zij heeft toch ook oliebelangen in het Midden-Oosten?

Er zijn altijd belangen. Elke regering heeftr belangen. Maar ik vind het gewoon waanzin dat men een oorlog voert om economische belangen. Er komen verkiezingen in januari en ik hoop dat we dan kunnen stemmen op partijen die echt tegen de oorlog zijn.