arch/ive/ief (2000 - 2005)

ACTIE : Zelf aangifte bij de Italiaanse justitie
by lize Sunday November 17, 2002 at 11:10 PM

Volgens de aanklacht tegen de 20 gearresteerden is iedereen die zicht 'antiglobalist' noemt schuldig aan 'subversieve' daden. In Italië voert men een directe actie door zich massaal te gaan aangeven bij het Italiaanse gerecht.

Wie zich wil aangeven kan dat doen door middel van een modelformulier opgesteld door het 'Forum permanente per la pace di Ferrara'

1. Vul het (italiaanse) formulier in (vertaling vind je hieronder)

2. 'copy' en 'paste' het via e-mail naar : procura.cosenza@giustizia.it
of Fax naar : 00 39 0984-392933

Vertaling van de modeltekst :

Exemplaar voor zelf aangifte

Ondergetekende___________________________________ geboren op________________ _____________
en woonachtig te ____________________ in _______________________

verklaart hierbij schuldig te zijn aan : (aankruisen wat past, meerdere aankruisingen zijn mogelijk):

Politieke samenzwering door lid te zijn van een organisatie die tot doel heeft :

1) Het gewone functioneren van de regering te verstoren (maakt hier deel van uit : het niet stemmen voor de partijen die nu in de regering zitten, het protesteren tegen ‘Italiaans Pact' en het verdedigen van artikel 18 van de arbeidswetgeving. Het bezitten van een videocasette van een film van Nanni Moretti verzwaart hierbij nog eens de feiten.)

2) Subversieve propaganda te verspreiden (oftewel om het even welke uitspraak doen die nog niet is voorgezegd (of is tegengesproken) door de Eerste Minister. Het respect voor pluraliteit in de berichtgeving eisen verzwaart hierbij ernstig de feiten)

3) De economische stabiliteit van het land om ver te werpen (inbegrepen : voorstander zijn van de eerlijke en solidaire handel en het boycotten van verscheidene multinationals. Niet inbegrepen : het vervalsen van de boekhouding, het versassen van kapitaal naar het buitenland, de belastingsontduiking)

Andere misdrijven zijn :

1) Een aanslag tegen de wetgevende organen (inbegrepen : vragen om artikel 11 van de grondwet te respecteren en een wet te eisen die belangenconflicten kan tegengaan. Niet inbegrepen : stemmen voor de afgevaardigden die nu in het parlement zetelen.)

2) Het bezitten van aanvalsobjecten (inbegrepen : zwitserse messen, papieren zakdoekjes, maandverband. Niet inbegrepen: striphandboeien , CS gas)

3) Het bezetten van gebouwen (inbegrepen : bezetten en zelf beheren van onderwijsgebeouwen, bezetten van verlaten gebouwen, waarvan deels zonder dak, het oprichten van jeugdhuizen en het bezetten van fabrieken van strijdende arbeiders. Niet inbegrepen : de militaire bezetting van civiele gebouwen tijdens de top van de G8)

4) het aanzetten tot het niet gehoorzamen aan de nationale wetten (inbegrepen : niet betalen van belastingen voor militaire doeleinden, ongehoorzaamheid aan de immigratiewet Bossi-Fini, campagnes voor de legalisering van soft drugs. Niet inbegrepen : het kwijtschelden van belastingsschulden in de bouwsector.

Onder ede, ________________________ (datum) ________________________________

Arrestatieformulier opgemaakt door het ‘Forum permanente per la pace di Ferrara' http://www.iworks.it/tendone